Back in shape #3 – Weight Watchers doel bereikt!


Jaja, ik zou je op de hoogte houden, dus bij deze. Ik heb mijn doel bereikt!
Terugblik
In de vorige post vertelde ik dat ik was begonnen met het programma Weight Watchers om een aantal kilo af te vallen. Die zwangerschapskilo’s waren er eigenlijk al zo goed als vanzelf af gegaan, maar door de sinterklaas en het continu snoepen zat er alsnog teveel aan. Ik besloot dat niet meer te willen en actie te ondernemen. Na veel goede verhalen te hebben gehoord over Weight Watchers, besloot ik de app te downloaden…

Gezond eten
Het programma laat me niet crash-dieeten, maar zorgt dat ik bewuste keuzes maak (lees de vorige update als je iets meer wil weten hoe dat dit programma in z’n werk gaat). Zo weet ik inmiddels wat veel ‘punten’ kost en wat minder en waar ik een langer voldaan gevoel van heb. Dit maakt het nu allemaal een stuk makkelijker. Ik eet gezond, maar ik snoep ook nog steeds. Dat kan met Weight Watchers en dat vind ik ideaal. Een leven zonder snoep of frietjes zou ik niet vol kunnen houden! Het enige is dat ik dit nu dus wat bewuster doe (en dus niet een volledige reep chocolade eet of volvette mayo bij mijn friet bestel) en de rest van de week wat gezonder eet.

Doel bereikt
Nou, feit is dat ik mijn doel dus al behaald heb. Sneller dan ik had verwacht, namelijk binnen 2 maanden al! Het is niet eens dat ik echt ‘veel’ heb moeten doen hiervoor. Ik heb me gewoon netjes aan het programma gehouden en mijn eetdagboek dagelijks ingevuld. Elke zondag stond ik op de weegschaal en werd ik meestal blij van wat ik zag. Ik ben niet elke week afgevallen, maar gewoon geleidelijk aan. Ene keer -0,5 de andere keer -1 en soms stond er +0,5. Daar baalde ik dan wel van, maar zorgde er ook voor dat ik weer gemotiveerd was om een nieuwe week aan te gaan.
Het heeft geholpen, want het resultaat is er al (nu 6kg afgevallen). Ik kan het zien en voelen, voornamelijk bij mijn broeken.

Nog even door…
Omdat het me zo goed bevalt en ik toch nog het abonnement heb (ik sloot een abonnement voor 6 maanden af), ga ik nog even door. Ik wil best nog zo’n 2kg afvallen en door af en toe te sporten hoop ik dat het allemaal nog wat strakker wordt;).
Als die 2kg eraf is, ga ik stabiliseren en dat betekent dat de Weight Watchers app mij gaat helpen om op gewicht te blijven.

Je hoort nog van me!

Liefs,

Leonie

3 thoughts on “Back in shape #3 – Weight Watchers doel bereikt!

  1. Leuk he dat weight watchers! Ik doe het zelf niet omdat ik een goed gewicht heb maar mijn moeder is er druk mee bezig
    Het laat je goed nadenken over gezond eten en ook de recepten vind ik super lekker
    (dus stiekem kook ik ook vaak weight watchers proof 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.