De (grappige) uitspraken en woorden van Kyra – 23 maanden


Het is ongelofelijk wat voor een woorden Kyra allemaal al zegt. Hele zinnen en zelfs vragen die ze stelt?! Ik vind dit echt een mega gave fase en daarom even wat leuke dingen op een rijtje:

– Er zwemt een Aziatisch meisje in het zwembad, naast Kyra. Kyra: “dat meisje slaapt!”
– Moeders komt niet uit een zwemband. Kyra: “mama zit vast”.
– Als Kyra iets laat vallen: “ojee!”
– “Optillen!!” is een woordje wat Kyra zo’n 200x per dag zegt en dat begint al als ze wakker wordt.
– “Oeh ruikt lekker”. Standaard een zinnetje als ze ergens aan ruikt.
– Kyra kan tot 15 tellen en doet dat op de meest vreemde plekken. Op het aankleedkussen, tijdens het spelen, in de auto.
– Als Kyra ergens is geweest en we weer in de auto zitten zegt ze vaak: “was leuk bij de ….”.
– Zodra Kyra een jong dier ziet of een konijn zegt ze op een heel hoog stemmetje “Oeeeeee Konijntje”
– We praten natuurlijk constant tegen Kyra. ‘Wil jij dit even pakken” of “Ja, jij moet ook nog schoenen aan”. Dat Kyra zichzelf “jij” noemt in plaats van “ik”. Dan komt ze met haar beker aan en zegt ze “Jij ook drinken” en dan bedoelt ze zichzelf dus.
De laatste tijd probeert ze steeds meer ‘ik’ te gebruiken… haha.
– Als iets valt, gaat ze er naar toe en zegt ze: “oei. Gevallen, even kusje geven”. Zo schattig!
– Ze vraagt steeds meer en dat vind ik zo cool! Kyra: “was dat, mama?” , “was dat voor kleurtje, mama?”, ” Was dat voor dingetje?”, “kom je ook naar buiten mama?”
– Kyra plant haar dag al zelf in. Ze zegt bijvoorbeeld bij het naar bed gaan: “eerst even slapen en dan als wakker wordt ijsje eten”. Ge-wel-dig!
– Ze probeert verleden en tegenwoordige tijd. Ik weet niet of dat al normaal is op deze leeftijd, maar ze is dat echt aan het ontdekken. “Kyra bij kinderboerderij weest” “Geitjes gezient”. Anders zou ze gewoon ‘geitjes kijken’ zeggen.
– Kyra vindt werkelijk alles mooi. “Dat is ook mooi”, “Dat is ook leuk”. Met werkelijk alles!

Ik kan er denk ik nog wel meer opnoemen, maar voor nu laat ik ’t even zo! Er komt nog een ย keer ’n vervolg op!

Liefs,

Leonie

3 thoughts on “De (grappige) uitspraken en woorden van Kyra – 23 maanden

 1. Knap hoor dat ze al zo goed praat! En wat een mooie foto, ze is erg veranderd! ๐Ÿ™‚ Ben blij dat je af en toe nog een artikeltje plaatst, je was รฉรฉn van mijn favoriete blogs! ๐Ÿ™‚

  1. Wat leuk dat je de moeite neemt om een reactie achter te laten. Dat vind ik altijd leuk.
   Dankjewel. Ze is echt gek op foto’s maken.. hihi.
   Sorry dat ik niet zo vaak meer post. Mijn inspiratie is soms wat ver te zoeken. Mocht je nog verzoekjes hebben, laat ’t me dan vooral weten!

   1. Oh geen probleem hoor! Liever af en toe een goed artikel, dan veel bullshit, haha! ๐Ÿ˜‰ Ik blijf sowieso af en toe kijken of er iets nieuws bij staat en ik ben dan altijd even gelukkig! ๐Ÿ˜‰ Je moet helemaal voor jezelf uitmaken hoeveel tijd je hebt!

    Ik vind je maand update artikels sowieso heel erg leuk om te lezen! Ook altijd blij met je posts over ritmes. Ik heb eigenlijk nog nooit een artikel hier gezien wat mij niet aanstond! ๐Ÿ˜‰ Dus dat zit sowieso goed!Zoals ik al zei: liever wat minder artikels dan dat ik bij 9 van de 10 denk ‘mwah’. Hier lees ik echt alles woord voor woord! ๐Ÿ˜‰

    Voor wat inspiratie! ๐Ÿ˜‰
    Wat ik nog graag lees op andere blogs: shoplogs of closet of Kyra, plog van een leuke dag/weekend, opvoedingkundige artikels (zoals dat artikel dat je ooit schreef hoe je omgaat met kyra’s driftbuien of hoe je haar spraak stimuleert: vond ik beiden erg interessant), simpele receptjes, namen-tag (10 namen die je mooi vond voor Kyra, maar die het niet geworden zijn).

    Wat ik mij momenteel ook nog afvraag: wat is bijvoorbeeld het favoriete speelgoed van Kyra en hoe zoek je het speelgoed uit? Op welke dingen ben je trots als moeder en van welke dingen zou je liever net anders zien?

    Verder kom ik ook niet ๐Ÿ˜€

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.