De eerste keer babyzwemmen

Babyzwemmen

Afgelopen vrijdag gingen wij voor het eerst babyzwemmen! We hebben echt enorm genoten. Vandaag deel ik mijn ervaring.

Waarom babyzwemmen?
Al vanaf dat Kyra een aantal maandjes oud was, wilde ik al eens babyzwemmen. Lekker intiem bezig, kennis maken met water, even lekker actief zijn samen…Toch vond ik het altijd wat spannend om nog met zo’n klein baby’tje het water in te gaan en besloot ik te wachten.
Ik ging laatst op zoek naar zwembaden in de buurt die de les babyzwemmen geven en kwam op een aantal opties uit. Aangezien vriendlief eens in de twee weken op vrijdag vrij is, besloot ik te gaan voor het zwembad dat de les op vrijdag gaf.

Zin in!
Ik had er enorm veel zin in, maar vond het ook wel spannend. Toch niet helemaal wetende wat ik moest verwachten en ik moest weer in bikini! Vriendlief ging mee en dat scheelde al een hoop; hij kon Kyra omkleden en zo kon ik mezelf ook klaar maken. Ideaal.

Waterpret
Wat hebben we genoten! Kyra vond het mega interessant; continu ogen op alles gericht, alles was te mooi. De zwemlerares zei nog tegen dr: “pas op dat dr ogen er niet uit vallen, ze is zo aan ’t genieten!”. Het lesje duurde een half uur en daarin hebben we liedjes gezongen, op watermat gelegen, gezwommen in een ‘band’, onder een bruggetje door gezwommen, met een balletje gespeeld, elkaar nat gespetterd, noem maar op.
Ons groepje bestond die dag in totaal uit 4 baby’tjes en hun papa/mama. Klein clubje, maar dat kwam door de vakantie. Ik vond het totaal geen probleem. Het was echt qualitytime met mijn meisje + vriend (die foto’s nam langs de kant) en het contact met de andere baby’tjes  was ook erg leuk.

Knocked out
Na alle waterpret was het weer tijd om naar huis te gaan. Kyra was al helemaal op bij het omkleden en vond het op het aankleedkussen ook niet meer heel erg leuk (beetje huilen door oververmoeidheid). Eenmaal in de auto viel mevrouw al in slaap en thuis heb ik haar half slapend aangelegd.
Daarna kon ik haar in bed leggen en heeft ze wel 3 uur achter elkaar geslapen.

Volgende week ga ik weer, want dit was echt puur genieten. Heb jij al eens meegedaan aan een babyzwemles?

Liefs,

Leonie

7 thoughts on “De eerste keer babyzwemmen

  1. oh wat leuk zeg! ook handig dat je vriend mee was en super leuk dat hij ondertussen de foto’s kon maken! wij hebben van de kraamvisite ook een cadeaubon gekregen voor een lesje babyzwemmen… nog even wachten, maar het lijkt me heel leuk!
    Bertine onlangs geplaatst…Fotodagboek 2017 #week9My Profile

    1. M’n vriend gaat de volgende keer; super leuk! Dan kan ik weer foto’s van hem schieten, haha. Allemaal in het fotoboek:)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.