Gestart met zindelijkheidstraining!

Na een tip over een actie bij het Kruidvat van een vriendin, ging ik afgelopen woensdag een potje halen!
Het potje is van Ficher Price en maakt muziekjes als er wat in het potje komt. Dat vond ik wel wat voor Kyra.

Eerste keer
Eenmaal thuis moest ‘ie natuurlijk meteen worden uitgepakt en wilde ze er ook direct op zitten. Prima Kyra. Hoppa; broek en luier uit en daar zat ze dan. Midden in de woonkamer, op haar eigen wc pot.
Er kwam niets, maar desalniettemin vierde we wel een feestje omdat ze op het potje zat. Kyra vond het prachtig.

De volgende dag heeft ze het potje niet gebruikt. Ik was werken en Kyra was zo gaar van de gastouder dat vriendlief Kyra niet het potje meer heeft laten zien. Prima. We hebben ook geen haast en wilde het ook gewoon gaan introduceren, no pressure.

Plas gedaan!
Maar vrijdagmorgen besloten wij, voordat ik haar luier ging wisselen, toch weer even op het potje te zetten. Ze wilde het ook maar al te graag. Samen keken we naar die brede glimlach en trotse koppie van onze dochter.
Kyra zei ineens: “muziekje maken!”. Dus ik vertelde haar dat als er een plasje of poepje in het wcpotje komt, hij vanzelf muziek maakt.
Ze wilde van het potje af; wij haar weer gecomplimenteerd voor het feit dat ze erop had gezeten en ik wilde haar weer aankleden…maar toen wilde ze er nog eens op.
Oké, toch nog even op het potje. En jahoor, ineens begon het potje muziek te maken! Kyra had een plasje gedaan!
Applaus, juichen en lachen.

Trots
Alweer een mooie mijlpaal. Het is hoogstwaarschijnlijk toeval geweest, maar dan nog! Ze heeft het gedaan en wij zijn superduper trots!
Onze insteek is trouwens nog helemaal niet om haar nu al zindelijk te krijgen, maar aangezien Kyra het zo interessant vindt (naar wc gaan, etc) en ook vaak al van te voren benoemt dat ze moet poepen o.i.d. , leek het ons wel leuk om een potje te introduceren.

We gaan haar gewoon dagelijks, voor het verschonen op het potje plaatsen (zolang ze dit leuk blijft vinden dan) en we zien dan wel hoe het loopt.
Op Instagram kreeg ik al veel de vraag ervaringen en tips te delen, maar eerlijk gezegd doen ‘wij ook maar wat’.

Ik houd jullie op de hoogte.

Liefs,

Leonie

One thought on “Gestart met zindelijkheidstraining!

  1. Ik zag m ook in de folder! leek me heel handig, maar met een dreumes die net 1 is vond ik het toch wat te vroeg om m te kopen haha. Go Kyra, wat goed dat het al een keer is gelukt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.