Hapjes – Hoe gaat ’t nu?

Hapjes

Vanaf dat Kyra 6 maanden oud is, zijn we begonnen met hapjes. Vandaag klets ik je bij over hoe het tot nu toe gaat!

Zelf maken
Tot nu toe heb ik alle hapjes zelf gemaakt voor Kyra. Het is zo makkelijk en het lijkt me een stuk gezonder dan die kant-en-klare potjes! Ik maak vaak wat meer in een keer, zodat ze er een aantal dagen van kan eten en/of ik vries wat hapjes in.

Wat?
Kyra begon dagelijks met een groente-hap: worteltjes, boontjes, bloemkool, witlof, pompoen, broccoli, advocado en courgette zijn de hapjes die we tot nu toe hebben geprobeerd. Pompoen en bloemkool zijn veruit het beste bevallen. De broccoli totaal niet, dat heeft Kyra er allemaal uitgegooid in de nacht (arm mupke).
Ik heb ook al geprobeerd om een mix-hapje te maken: witlof, appel en aardappel.
Na een aantal weken alleen groente te hebben aangeboden, besloot ik ook fruit te geven. Ik wilde niet dat ze hier meteen aan ging wennen (want zoete smaken), omdat ze dan misschien geen groente zou lusten. Nu krijgt ze dagelijks ook een prakje fruit.
Als snack krijgt Kyra of een korstje brood of een halve soepstengel, waarvan het meeste op de grond belandt, maar goed;).

Volledig glad
Ik mix de hapjes volledig glad met de staafmixer. Het ene hapje is een stuk vloeibaarder dan de ander (witlof is natuurlijk een stuk natter dan pompoen), dus het ene hapje eet Kyra makkelijker dan de ander.
Ik heb wel eens geprobeerd wat ‘stukjes’ te laten zitten (dus niet volledig een pureeetje gemaakt), maar dat vond Kyra nog helemaal niks. Alle stukjes besloot ze uit te spugen, haha.

Uitbreiden
Aanstaande donderdag hebben we weer een afspraak bij het consultatiebureau. Daar ga ik bespreken in hoeverre er een ‘borstvoeding’ af kan en vervangen kan worden door een hapje. Ik ben daar wel benieuwd naar. Soms heb ik ’t idee dat ze al minder drinkt, omdat ze een hapje heeft gehad.

Binnenkort weer een update!

Liefs,

Leonie

One thought on “Hapjes – Hoe gaat ’t nu?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.