Het ritme van: Noémie & Annelies

Annelies is in januari mama geworden van haar dochtertje Noémie. Vandaag deelt ze hier op Mamakraamt het dagritme van hun samen inclusief een hoop foto’s!

Even voorstellen…
Sinds 4 januari ben ik trotse mama van mijn kleine prinses Noémie. Toen Noémie ongeveer twee maand was werd ik geobsedeerd door het woord routine. Want iedere baby heeft een vaste routine nodig, dacht ik. Urenlang heb ik zitten opzoeken en pinnen om de perfecte routine te creëren en elke keer faalde ik. Dus ik heb het losgelaten en dat is Ok. Elke baby is anders en elke dag ook. Maar voor wat her waard  is hier is onze bijna routine:

+- 4h
Ik word wakker gemaakt door een klein zeurenpietje. Ik geef haar een tutje en dan is ze nog even gesust terwijl ik haar flesje maak. Ik geef dit flesje gewoon op bed en na een boertje krijgt ze nog snel een kusje en een knuffel en dan slaapt ze verder. Ze krijgt dan geen fris pampertje omdat ik haar niet te fel wil wakker maken.
+- 8.30
Noémie word nu echt wakker. Na een knuffelsessie op bed fris ik haar een beetje op en krijgt ze weer een papje. Dan spelen we samen en doet ze een dutje in haar box. Noémie is nooit echt een lange dutter geweest dus vaak doet ze een paar korte dutjes.

+- 12 uur is het patatjes tijd 
Ik geef haar nooit patatjes als ze echt uitgehongerd is maar iets daarvoor. Anders gaan de patatjes niet snel genoeg en moet ze huilen. En dan eet ze niet flink. Omdat we nog maar net gestart zijn met patatjes is het nog een beetje zoeken. Daarom krijgt ze nog een klein flesje in het uur nadat ze haar patatjes heeft gehad. En dan weer spelen en een dutje doen.

+- 17
Noé krijgt weer haar flesje. En dan spelen we een beetje en daarna doet ze nog ’n dutje.

+- 21.00 uur
We maken haar klaar voor haar bedje. De ene dag gaat ze samen met mama of papa in bad, de andere dag krijgt ze een babymassage op bed. Terwijl ik haar pyjama aandoe maakt papa haar flesje en dat geven we dan op bed. Dan lees ik een verhaaltje voor en dan zetten we haar muzieksterretje aan en normaal zou ze dan gaan slapen maar sinds dit weekend kan mevrouw dus van haar rug naar haar buikrollen en dat is natuurlijk veel leuker dan slapen. Dat betekent dus dat we haar nog een paar keer terug moeten gaan onderstoppen en haar tutje gaan geven.

Ik ben nu wel heel blij dat ze een losse ‘routine’ heeft, we kunnen met haar overal komen en vanalles gaan doen want ze past zich heel makkelijk aan en dat is wel heel fijn. Sinds kort ben ik weer aan het werk en gaat ze naar de onthaalmama en naar haar grootouders. Daar word ongeveer dezelfde dagindeling toegepast. Ik moet haar dan wel om kwart voor zeven uit haar bedje halen om haar aan te kleden maar ze slaapt dan nog even verder in haar maxi cosi.

Dat op zoek naar een ritme, dat is voor mij niet anders geweest; zo zoekende in het begin! Ik denk dat andere mama’s dat ook zullen herkennen.

Bedankt dat je zo eerlijk en open bent geweest en jouw verhaal met andere mama’s wilde delen!

Liefs,

Leonie

3 thoughts on “Het ritme van: Noémie & Annelies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.