Kyra is 11 maanden oud!


Het is weer tijd voor een maandelijkse update, want Kyra werd gister 11 maanden oud. Lees je mee naar al haar ontwikkelingen?

Groei
Het is al weer enige tijd dat we naar het consultatiebureau geweest zijn, dus precieze cijfers heb ik niet. Maar Kyra weegt nu zo’n 8 kilo en is 72 cm lang. Ze zit nog steeds in maatje 68/74, dus een hoop kleertjes past ze nog steeds!

Slaap
Gelukkig is de fase van continu gaan staan wat afgenomen. Ze doet het nog wel, maar niet meer zo extreem. De laatste paar keren kunnen we haar overdag vaker gewoon wakker in bed leggen en blijft ze soms gewoon netjes liggen en valt dan zelf in slaap. Af en toe moeten we Kyra nog even wiegen (net als toen ze een kleine baby was), omdat ze anders haar slaap niet kan vatten. Gelukkig komt dat nu veel minder voor dan vorige maand.
Kyra slaapt overdag nog steeds 2 keer. Rond 9/10 uur en rond 15:00. Het is dus een beetje aan ’t verschuiven allemaal.
Snachts wordt ze nog 2x wakker, dan leg ik haar aan en dan slaapt ze weer verder. Ik hoop dat ze nu toch eens wat langer en wat meer gaat doorslapen, want die nachten breken wel een beetje op!

Overdag
In plaats van tijgeren, kruipt ze nu de hele woonkamer door. Daarnaast trekt ze zich aan alles op en blijft ze staan (aan bijvoorbeeld de tafel of de bank). Verder speelt ze graag zittend of op haar knietjes, maar vind het ook leuk om achter mij of onze hond aan te kruipen.
Inmiddels kan ze al wel wat beter van staan naar haar knietjes en dus weer op de grond komen, i.p.v. dat ze achterover valt (wat vorige maand nog we het geval was)
Kyra speelt het liefst nu met haar Megabloks (soort groot Duplo) en boekjes vind ze erg leuk. In onze tv-kast hebben we een vak gevuld met haar boeken en ze wijst nu continu daarheen en zegt dan: “da”. Dus dan zoeken we samen een boekje uit.

Voeding
Kyra krijgt nog steeds borstvoeding! Daarnaast geven we haar natuurlijk ook vast voeding. Ze eet nu ongeveer een halve boterham met de lunch (meer krijg ik er echt niet in).
Tijdens het avondeten merkten we dat ze graag alles zelf wil doen en alles wil vastpakken. We aten een keer bonen en de ene na de andere sperzieboon verdween in Kyra’s mond; dat ging hartstikke goed. Zo hebben we ook al stukken broccoli en wortel gegeven. We leggen dit dan op haar tafelblad en zo pakt ze zelf de groente op. De ene keer gaat dit beter dan de andere keer, dus we wisselen het nog wel af met ‘babyhapjes’.
Tussendoor krijgt ze een soepstengel, rijstwafel, babykoek of mailboogjes.

Bijzonderheden
– Zelf eten; Kyra wil het liefs alles zelf doen. Van babyprakjes naar volledig stukken groente…
– Eten delen; Geef Kyra een vork in haar hand en ze geeft ons een hapje.. zo schattig.
– Woordjes! Kyra zegt nu papa, mamam, tiet/tietje en bah.
– Herrie maken. Ze vindt het prachtig als dingen geluid maken. Dan slaat ze ergens op en dan maakt dat geluid en dan moet ze kei hard lachen.
– Beenhangen; De laatste tijd is ze wat aanhankelijk en komt daarom ook graag naar me toe gekropen om vervolgens aan mijn been/broek te gaan hangen.
– Knuffelen; Kyra is een beetje een knuffelkont aan het worden! Ze lijkt te weten wat het woord inhoud en komt soms spontaan even een knuffel halen.
– Megabloks; ze speelt heel graag met haar blokken. Zelf bouwen kan ze nog niet en heeft ze nog niet door, maar de blokken van elkaar af halen vind ze erg leuk.
– Muurstickers likken. Op haar kamertje hebben we muurstickers (driehoekjes) geplakt. Blijkbaar vind ze ze wel lekker smaken, want als ze eigenlijk moet gaan slapen, likt ze de muurstickers…..

Volgende maand is ons meisje al weer 1 jaar oud. Jeetjemina. Wat vliegt de tijd.

Liefs,

Leonie

 

One thought on “Kyra is 11 maanden oud!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.