Kyra is 1,5 jaar!

Oh jeetje, Kyra is al weer 1,5 jaar oud vandaag. Ze gaat nu al echt richtig de 2! Wat vliegt de tijd en wat ontwikkelt ons mupke zich toch snel. Lees je mee?

Groei
Exacte cijfers kan ik niet geven, want we zijn al een gehele tijd niet bij het CB geweest. Ze is en blijft een tenger meisje met echte spillebeentjes. Maar qua lengte zit ze toch zeker op maatje 80 nu.

Slaap
Oh, het gaat nog steeds hartstikke goed! Ze slaapt nog steeds van 18:30-06:30 ongeveer. Soms word ze nog even wat huilend wakker ergens vroeg in de ochtend, maar dan stoppen we haar weer in.
Het naar bed brengen gaat eigenlijk ook probleemloos, hartstikke fijn. We hebben zo ons ritueeltje wat we elke avond toepassen en dat weet ze ook precies. Als we iets zijn ‘vergeten’ dan benoemt ze dat ook lachend en is ze helemaal blij als we zeggen dat het goed is dat ze er zelf aan denkt, hihi.
Overdag gaat ook goed. Ze slaapt zo’n 1,5 uur dan.

Overdag
Ik denk dat ze sinds deze week een beetje in een sprongetje zit, of ze krijgt nog meer kiezen erbij? Ze is wat sneller huilerig als dingen niet lopen zoals zij zou willen. Ook is ze iets minder vrolijk dan anders. Maar over het algemeen is onze Kyra mega enthousiast en blij.
Ze loopt nu echt sinds 2 weken ongeveer! Waar het in december nog 15 pasjes achter elkaar waren, kiest ze nu toch echt wel het lopen t.o.v. het kruipen. Ze sjouwt het liefst overal zelf. Bij de AH, in de dierentuin, winkels, naar de auto, etc.
Verder vermaakt ze zich nog steeds veel met de baby’s en haar ‘kinderwagen’. Is ze nog altijd even gek op boekjes lezen en dan vooral voorgelezen worden en is ze ontzettend trots op de tekeningen en plakselwerkjes die ze maakt.

Voeding
Waar ik vorige maand schreef dat we in een goede flow zitten, is het eten toch weer wat minder nu. Ze eet hooguit 2 boterhammen op een dag. Haar avondeten gaat nog wel redelijk, maar wel in minder snel tempo dan voorheen. Ze kan trouwens ook echt heel erg lang met een hapje in haar mond zitten. Soms kom ik er na een uur pas achter dat ze nogsteeds wat boterham in haar mond heeft hangen, als ze het dus eenmaal uit haar mond laat lopen.. (heerlijk dat natte brood).
Dit kan natuurlijk best te maken hebben met die sprong of die kiesjes die doorkomen, dus ik maak me niet heel erg zorgen. Maar toch baal ik er wel een beetje van, gezien ze natuurlijk al zo tenger is en ze echt wel wat voedsel kan gebruiken.
Drinken doet ze overigens wel erg goed. Ze drinkt nog steeds graag flesjes melk; dus die krijgt ze ook gewoon lekker (volle melk; lekker vet, kom maar door met die spekkies). Daarnaast drinkt ze water of thee en af en toe verse sap.

Bijzonderheden
– Ze loopt! – Eindelijk heeft ze het lopen de voorkeur gegeven. Het is onwijs leuk en grappig om te zien. En trots dat ze is!
– “Dan niet!” – Kyra kan ontzettend goed aangeven als ze iets wil, maar ook als ze iets niet wil. Ze heeft me denk ik een aantal keer ‘dan niet’ horen zeggen als ze iets niet wilde en dit heeft ze volledig overgenomen. Als ze nu dus iets niet wil zegt ze: “nee, dan niet!”
– Kleuren raden – Kyra is nog steeds bijzonder geïnteresseerd in de kleuren. Vaak is ze met de blokjes bezig en dan roept ze wat kleuren door elkaar. Dan wil ze echt van een van ons horen welk blokje welke kleur is.
– Tellen – Ook is ze al bezig met tellen. Dit begon trouwens al vroeg hoor, maar nu heeft ze het ook al juist! Laatst stond ik in de winkel en telde ze hardop tot 10. Zodra ik het probeer vast te leggen, wil ze het niet meer voor doen.
– APPIE! – Kyra is gek op boodschappen doen, en dan vooral bij de AH. Ze vindt het logo helemaal geweldig. Als we dan ook producten op tafel hebben staan waar het logo op staat, roept ze enorm hard: “Appie!” en dat zijn nogal veel producten. Laatst zat ze in het karretje en elk AH-karretje wat voorbij kwam had zo’n logo op de voorkant staan. “Appie! Oh daar nog x Appie! En nog een!”. Schreeuwde ze door de winkel heen, haha.
– Bessies – Het fruit waar ze zo zich helemaal kan vol van eten. “Bessies” zoals ze ze zelf noemt. Het zijn blauwe bessen en daar kan ze geen genoeg van krijgen.
– Trots op eigen creatie – als Kyra wat heeft gemaakt, een tekening, plakwerkje; dan hangen wij dit vaak op aan onze koelkast. Elke dag kijkt ze er vol trots naar en zegt ze: “maakt” als in de zin van; dat heb ik gemaakt.
– Helicopter – Man. Wie heeft die CD van Monique Smit ook? Kyra is er helemaal fan van en elke autorit moet ‘ie op staan. Het liedje Helicopter is favoriet. Hoe ik dat weet? Zodra ze in haar stoel zit zegt ze: “Helicopter luisterne”.
– “Ohnee” – Dit heeft ze uit een boekje waarin het konijntje nat wordt. Nu als het regent of ze ziet ergens druppels staan, zegt ze: “Ohnee, regen!”
– Eerste staartje – Oh wat heerlijk. Ik kan en mag van Kyra nu staartjes maken. Hij zit precies rechtop op haar hoofd (net een antenne), maar het is zo schattig! Zelf is ze ook helemaal blij en trots als ze een staartje heeft.

Ik denk dat ik het meeste hierboven allemaal wel benoemt heb! Het gaat zo mega snel, ze kan zich al zo goed verwoorden en dat maakt het contact maken zo super leuk. Ze geeft zelfs aan waar ze pijn heeft, welk liedje ze wil luisteren of wat ze wil doen. Dat is toch ideaal? Een heerlijke fase.

Liefs,

Leonie

PS: Is het leuk als ik weer een ‘ritme’ update geef hier op de blog? Let me know!

One thought on “Kyra is 1,5 jaar!

  1. Wat leuk, dat je weer een updaten hebt gegeven. Ik lees eigenlijk al sinds mijn zwangerschap mee. Nu bereiden we de 1ste verjaardag voor. Ik moet eerlijk zeggen, dat ik onwijs veel van je tips over bv en afbouw bv en bijvoeden en slapen etc heb gebruikt. Ik wil je nu toch een keer heel lief bedanken voor je Updates of blogs. Ik blijf dus ook gewoon verder volgen. Wie weet wat er nog van pas gaat komen. Ben stiekem wel jaloers, dat je de kledingmast zo lang kunt houden. Wees zitten nu op maat 86/92. Daarna houdt de schattige babykleding op 😯

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.