Kyra is 22 maanden!

Vandaag weer een update over hoe het met onze Kyra gaat! Lees je mee?

Groei
Qua lengte groeit ze goed. Het is en blijft een zoektocht om de juiste kledingmaat te vinden, met die lange dunne beentjes van haar. Ze draagt maatje 80/86 en soms van (lange) broekjes maat 92.

Slaap
We hebben nu, met dit warme weer, wat meer dat ze wat minder in slaap kan komen. Dan huilt ze nu soms wat en dan blijf ik wat langer bij haar, totdat ze in slaap valt. Eigenlijk slaapt ze nog steeds hartstikke goed en ook nog steeds de nachten door. Heel soms een uitzondering, vanwege het weer of ziekte bijvoorbeeld.
Overdag slaapt ze 1,5 tot 2 uur, samen met Snuffeltje, Piep en Konijn. Deze pakt ze dan weer vanuit ons bed (waar ze die in de ochtend mee naar toe neemt) en legt ze zelf in haar eigen bedje neer. Ze weet precies dat ze gaan slapen en is ook moe. Zonder problemen valt ze dan in slaap.

Overdag
Een bonk gezelligheid! Het is gewoon zo’n lekkere pretletter die vrolijk een tijdje alleen kan spelen, maar het liefst samen dingen doet. Nu met dit mooie weer is de zandbak en de watertafel enorm in trek. Maar ook geeft ze graag de twee groente-plantjes (tomaat en komkommer) wat water met haar gietertje of maakt ze Luna nat met haar schepjes water.
Het woord ‘nee’ is weer wat minder (behalve met het eten) en gaat vrolijk altijd mee boodschappen doen, naar de kinderboerderij of de hond uit laten.
Ze kletst de oren van de kop met hele zinnen en als je niet luistert herhaalt ze ’t totdat je er een reactie op geeft.. machtig mooi. Ook komen nu echt de leuke uitspraken die ik nog steeds moet gaan opschrijven! Papa: “wat ga je het allerleukste vinden op vakantie? De glijbanen, dierentuin, zwembad?” Kyra: “mama is de leukste!”. Eh… veeg mij maar op hoor! Of: Mama: “Kyra, heb je een poep gedaan?” Kyra: “Ja, beetje schijt stinkie”.

Voeding
We zitten weer even in een minder-eet-fase. Het ontbijt (volle kwark met fruit) gaat er goed in.. Maar de lunch slaat ze volgens mij het liefste over. Het avondeten is echt afhankelijk van wat we eten.

Bijzonderheden
– Kleuren herkennen. Wow. die heeft een sprong gemaakt. Roze, groen, blauw, geel, wit, rood. Ze kan ze allemaal benoemen. “GELE AUTO” .. lopen we een stukje verder.. “NOG EEN GELE AUTO”. Heerlijk.
– Naast het herkennen van de kleuren, vind ze ’t ook heel leuk om te tellen. Als ze twee dingen vast heeft, zegt ze ook twee konijntjes/balletjes/blokjes o.i.d. Ik vind dat echt heel goed. Ook telt ze soms plotseling tot 10..
– Kinderboerderij geweest – als we weer ons wekelijkse uitje hebben gehad, komt ze vol enthousiasme thuis en vertelt ze tegen papa wat ze allemaal heeft gezien. Dit probeert ze dan in de verleden tijd ook te melden… Kyra: “schaapjes aait! Kipjes gezient, varkentje beetje spannend, met mama ijsje ge-eet”.
– Dokter Kyra – Kyra heeft een dokterssetje en vindt het machtig mooi om doktertje te spelen. Er zit dan ook zo’n hamertje bij voor je knieën en dan slaat ze er niet heel zachtjes op;).
– Optillen – een woordje wat ik eigenlijk niet meer kan horen, haha. Ze vraagt het iets te vaak. Vaak weiger ik ook en dan zeg ik dat ze m’n handje mag pakken.
– Zand eten? – We hebben een klein zandbakje in de tuin en Kyra kan zich daar wel goed in vermaken. Maar soms stopt ze ineens zand in haar mond.. Zo vreemd. Om vervolgens te gaan huilen… tja, heel lekker is dat natuurlijk ook niet.
– Glij!!! – Kyra heeft best wel grote fantasie. Als er een grote steen wat schuin ligt, gaat ze erop zitten en wil ze er vanaf glijden, want dat is dan een glijbaan.
De douche slang die in bad hangt? Dat is een schommel, dat snap je.
– Vakantie voorpret – Kyra heeft ontzettend veel zin om op vakantie te gaan (dit artikel is een aantal dagen geleden al geschreven). Ze weet ook precies dat we met het vliegtuig gaan en dat we heel veel gaan zwemmen. Zo hebben we ook de Lightbox in haar kamertje de dagen laten aftellen en elke ochtend loopt ze er naar toe om te kijken. Ook hangt er op de koelkast een kalender, die ze zelf heeft versierd met haar tekening. Elke dag plakken we een stickertje om af te tellen.
– IJs monster! – Hoe kan het ook anders, met zo’n moeder. Ik ben echt gek op ijs en Kyra nu dus ook. Een ijsje tekenen word ze ook al blij van hoor, maar opeten al helemaal.

De tijd vliegt…!

Liefs,

Leonie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.