Kyra is 2,5 jaar!


Oh, jeetjemineetje (iets wat Kyra vaak zegt); ons meisje is gewoon al 2,5 jaar oud. Ongelooflijk hoe snel de tijd gaat en hoe snel ze ontwikkelt en groeit.
Ik vond het daarom wel weer tijd voor ’n update…

Groei
Whoop; ze tikt bijna de 12 kg aan. Ja, ik weet, dat is nog steeds niet veel, maar het is en blijft gewoon ’n lekker smal mupke. Dat was ik vroeger ook.
Kyra draagt qua kleding over het algemeen nu maatje 92.

Slaap
Los van het feit dat ze een tijdje terug ziek is geweest en we toen zo’n 3 weken achter elkaar gebroken nachten hebben gehad, gaat dit nog steeds echt super goed.
Ze ligt rond 19:00/19:30 in bed en slaapt door tot de volgende ochtend 6:30/7:00… Uitslapen heeft mevrouw nog nooit gedaan, hihi.
Kyra doet rond 11:00 nog een slaapje van 1,5 a 2 uur en daarna is het tijd voor de lunch.
Vorig weekend is haar grote-meiden-bed gebracht en hebben we deze in elkaar gezet. Ze is er mega trots op en het slapen gaat echt wonder boven wonder goed.

Overdag
Kyra zit vol met energie. Het is echt een bonk vrolijkheid en is overal enthousiast voor te krijgen. Haar fantasie is groots en verzint de leukste en mooiste verhalen. Het liefst wilt ze dat je mee doet; samen spelen is en blijft toch echt iets wat ze het allerleukst vindt.
Meestal blijven we in de ochtend thuis, dan spelen we dus veel (het vloerkleed is dan bijvoorbeeld een zwembad en dan spelen we zwembadje, of we spelen gewoon met de Duplo, het poppenhuis of dansen en zingen liedjes).
Dat laatste is iets wat hier eigenlijk de gehele dag wel door gebeurd. Kyra vindt het super leuk als ik zing of als ik mijn ‘eigen versie’ op haar maak.. Zelf zingt ze ook graag en kan echt al erg veel liedjes zingen. Het mooist is het dan natuurlijk als er publiek bij is… Ze staat graag in de belangstelling.
In de middag gaan we nog steeds graag op pad; naar de dierentuin, kinderboerderij of samen winkelen..

Voeding
We merken echt dat ze in fases zit qua eten. De ene keer eet ze echt zo goed dat je denkt; waar laat je het allemaal? De andere keer krijgt ze weer weinig binnen. We maken er ons niet zo’n zorgen meer over, ze haalt het vanzelf wel weer een keertje in.
Qua avond eten eet ze het liefst groente; broccoli, bloemkool, wortels zijn favoriet. En vlees of vis. Je maakt haar niet zo blij met piepers (tenzij het stampot is), rijst of pasta.

Bijzonderheden

– Kyra lijkt emoties al goed te kennen. Laatst was ik wat streng, omdat ze teveel lippenbalsem had opgedaan (ik mag het niet meer doen; zelf doen is het leukst natuurlijk). De volgende ochtend zag ze de lippenbalsem weer liggen en toen zei ze: “mama jij was beetje boos gister, ik teveel lippenbalsem opgedaan”. Wow, ik vind dat echt super knap.
– Ze maakt echt de leukste opmerkingen, waar ik vaak echt om moet lachen. Deze houden we bij in een uitsprakenboekje.
– Kyra heeft een duidelijke mening en weet deze ook wel te zeggen. Dingen die ze niet mooi vindt, wel mooi vindt, of bijvoorbeeld dat we nog kerstlampjes in de keuken hebben hangen (want gezellig): “deze moeten ook weg, mama. Kerst is afgelopen”.
– Had ik al eens geschreven dat Kyra echt soms streng is naar onze hond? “Nee Luna, van het kleed, hier ben ik aan ’t spelen!”.
– Nu dat er sneeuw is gevallen, is dat natuurlijk te gek. We hebben samen gesleed en sneeuwpopjes gebouwd. Zij in haar skipak..lekker warm.
– Kyra helpt graag. Is het niet met koken dan is ’t wel met stofzuigen of poetsen. Echter als ik haar vraag om haar speelgoed even op te ruimen, dan duurt dat wel wat langer voordat dat gedaan is. Maar ze doet ’t wel!
– Vragen stellen is nog steeds interessant: “wat doe je mama?” “wat is er mama?”, “wanneer komt papa thuis?”, “Kom je mee spelen?”.
Het contact is echt volledig wederzijds en we kletsen er wat af samen.
– Kyra wil echt alles weten. Soms vraagt ze ook door: “waarom is dat dan?” of “En dan?”
– Haar fantasie is en blijft echt te leuk. Ze maakt hele verhalen met haar dino’s of in haar poppenhuis. Of ze wordt wakker en roept dan: “Kijk mama, ik heb ‘hansje pansje kevertje’ gevonden in bed”. En laat deze dan ‘zien’ zonder dat ze iets in haar hand heeft en vraagt dan of ik ‘m wil aaien, haha.

Nog een half jaar en dan is ons dametje 3…

Liefs,

Leonie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.