Kyra is 26 maanden oud!

Gister werd Kyra 26 maanden oud, de tijd vliegt werkelijk ZO snel! Vandaag weer een update.

Groei
We zijn begin deze maand naar het CB geweest. Daar was ze 10,4 kg en 86cm lang.
Kyra is een slanke dame, maar volgt mooi haar ‘-1 lijntje’.

Slaap
Thank god, dit gaat nog steeds super goed! De nachten slaapt ze zo’n 12 uur door (van 19:00 – 07:00 ongeveer). Soms wat eerder, soms wat later. Heel soms moeten we haar even troosten omdat ze een nachtmerrie heeft gehad of omdat ze ‘gek’ gelegen heeft.
Er is wel even een fase geweest dat ze even niet heeft geslapen overdag, maar (gelukkig) zijn we die fase weer voorbij. Kyra slaapt nog zo’n 1,5 uur overdag, zonder te mopperen.

Overdag
Kyra heeft sinds kort een echt eigen plekje in de woonkamer, waar ze lekker kan spelen. Ze is gek op het Magibook van Vtech, maar speelt ook graag met haar babypop, beestjes en Duplo.
WeĀ dansen graag op K3 of op ‘foute top 40 muziek’ en hebben samen dan de grootste schik.
Ze kletst nog steeds continu en leert elke dag nieuwe woorden en haar zinnen netjes te zeggen, stelt veel vragen (wat is dat, wat is dat mama? Was dat mama?) en is gek op zingen.
De liefde voor de kinderboerderij is weer helemaal terug, het liefst aait ze de kippen en de konijntjes..
Het valt me ook op hoe goed ze dingen kan onthouden. Zo kreeg ze laatst haar pyjama laatst aan (die ze voor het laatst bij ons nachtje weg aan had).. “Oeh, in hotelletje slapen!” Ik vind dat nog steeds ongelooflijk hoe goed ze dat dan nog weet!
Waar ik echt van geniet is als we samen op het tapijt spelen met een hoop fantasie erbij. Ik pak een knuffel, zet een gek stemmetje op en Kyra vertelt hele verhalen er tegen. Zo spelen we winkeltje, puzzels, verstoppertje, etc.

Voeding
Kyra eet haar avond eten eigenlijk het beste en dat vind ik wel prettig, want daar zitten toch wel de meeste voedingsstoffen in. Kyra is gek op broccoli, worteltjes(stamppot), boontjes, maar vooral op vlees. Ja, Kyra is een echte vlees-eter.
Tussendoor eet ze graag van die cracotte-crackers of een maiscracker.

Bijzonderheden
– Kyra kan enorm druk zijn met haar fantasie(spel), zo vertelt ze hele verhalen tegen haar babypop, ‘kookt’ ze maaltijden in haar keukentje en geeft dit aan ons, maakt van een plastic beker een badje voor haar duplovarken, etc.
– Ze is aan het experimenteren met haar zinnen. Ze verbetert zichzelf ook, als ze denkt dat haar zin niet klopt. “Dat heetft ik probeert mama/Dat heb ik goed geprobeerd”.
– Kyra wil alles weten, het lijkt wel alsof ze continu wil leren. Laatst was ik aan het vertellen waar de lampen op haar speelgoedauto zitten en wat een tankdop is…… daar luistert ze dus goed naar en wijst dat dan nog een keer na.
– Alsjeblieft is nog steeds een woord wat veel wordt gebruikt. Bijna alles wat ze geeft, zegt ze dat netjes. Maar ook ‘dankje’ is iets wat ze vrijwel altijd zegt als ze wat krijgt – goed he!
– Bestaat er een ‘sorry-fase’? Kyra zegt ook vaak sorry… soms slaat het ook daadwerkelijk ergens op, maar soms zegt ze ’t ook als er geen sorry gezegd hoeft te worden. We proberen haar dan ook uit te leggen wanneer je het wel mag zeggen.
– Kyra’s laatste kiesjes komen door en daar heeft ze best wel veel last van.
– Helaas hebben we de ‘zindelijkheidstraining’ al een tijdje stop gezet.. Ik denk dat ze zo’n 1,5 maand nog twee plasjes op haar potje heeft gedaan, maar sindsdien wil ze er niet meer op..?! We hebben het potje nog op de badkamer staan en beginnen weer als Kyra er zelf om vraagt.
– “Schat” is nu haar lievelingswoordje. Als ik iets vraag zegt ze: “Ja schat”. Als ik haar iets geef zegt ze: “Dankje schat” of ze zegt als ik iets fout doe: “Nee schat, dat is geen..”. Hi-la-risch!
– Ze vraagt nu vaak dingen, wat ik ongelooflijk leuk vind. Zo vraagt ze als ik aan het koken ben: “wat eten we vandaag mama?” of soms vraagt ze zelfs hoe laat het is? Waar we zijn en natuurlijk wat wat is…

Liefs,

Leonie

4 thoughts on “Kyra is 26 maanden oud!

 1. Wat is Kyra toch een heerlijk meisje. Bizar wel om te lezen dar elke cb er andere richtlijnen op na houd. Onze dochter weegt precies hetzelfde en ook even groot en hier zeiden ze dat haar lengte bijna gemiddeld was en gewicht gezakt was tot de -2 lijn dus daarom willen ze haar over een half jaar terug zien. Herkenbaar trouwens om te lezen over het potje, hier is ze ook bang ineens ervan en wil ze niet meer. Zou het een fase zijn? Geniet van je heerlijke meisje.

  1. Ah, wat leuk dat je een reactie plaatst Monique.
   Wat gek idd! Is ze ook even oud?
   Ik maak me zelf ook geen zorgen, want ze is gewoon vrolijk, ontwikkelt zich goed en wij zijn ook altijd ‘dun’ geweest… En ik heb ook zo iets van; ik kan er niet meer ‘instoppen’ dan wat ik nu doe, haha.
   Dat potje is denk ik wel een fase, hopelijk.. haha.
   Fijne avond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.