Kyra is 28 maanden oud!

Kyra is 28 maanden oud, 28 maanden! De tijd vliegt enorm.. voor ik het weet is ze al weer 2,5 jaar…! Ik vond het wel weer eens tijd voor een update.

Groei
Tja, wat kan ik daar over zeggen. Ze schiet de lucht in. Kyra draagt maatje 92 (vooral in broekjes), maar kan soms ook nog wel 86 aan.

Slaap
Dit is en blijft wel een stabiele factor (*klopt af*). Het ritme van Kyra is nu wat anders dan voorheen, omdat haar papa wat later thuis komt van het werk. Dan is het natuurlijk wel zo leuk om samen te eten en nog even te spelen. Ze gaat nu rond 19:00 naar bed en slaapt dan door tot 07:00 en als we geluk hebben tot 07:30. Yay!
Overdag slaapt Kyra ook nog steeds… Rond 11:00 en dan slaapt ze zo’n 1,5 uur. Daarna gaan we lunchen en weer verder spelen.
We hebben wel een nieuw bed besteld voor Kyra, een echt grote meiden bed! Met maximaal 2 maanden komt deze binnen en dan zullen we ook haar ledikantje weghalen; daar is ze nu wel een beetje uitgegroeid. Ik ben wel benieuwd hoe het slapen in haar grote bed gaat zijn…… Dus dat is wel weer spannend.

Overdag
Kyra is de laatste tijd van alles tegelijkertijd mee spelen. Dan spelen we leuk met de Duplo, maar dan pakt ze er ineens een Barbie bij en dan bedenkt ze weer even te gaan fietsen… Haha.
We zijn de laatste tijd helemaal van het knutselen en kleuren, zeker zo tijdens de Sinterklaasfase. De mooiste tekeningen maakt ze;).
Het liefst wil ze dat ik de hele dag door liedjes zing en anders zingt ze zelf wel (een aantal liedjes staan op mijn Instagram, mocht je benieuwd zijn).
Verder gaan we er nog steeds graag op uit, hoewel ik ’t wel minder ‘leuk’ vind omdat het nu kouder is…

Voeding
We hebben inmiddels weer een ‘mindere fase’ gehad.. Zo at ze het liefst alleen Cracotte crackers en zat ze aan tafel zonder dat ik er een hap in kreeg.┬áGelukkig at ze haar kwark (met Brinta) wel elke ochtend netjes op.
Nu gaat het wel weer en eet ze weer ‘gewoon’ mee. Soms eten we iets wat ze echt niet lekker vindt, bijvoorbeeld een salade of witlof. Dan krijgt ze gewoon lekker een potje van de Lidl. Dit kan ze geloof ik de hele dag wel eten, zo lekker dat ze dat vindt.

Bijzonderheden

– Nog steeds stelt Kyra graag vragen en dat vind ik echt super leuk. We hebben soms echt gesprekken en daar geniet ik met volle teugen van.
– Kyra heeft sinds kort Barbies van Opa gekregen en daar is ze een partijtje druk mee.!
– Ze is he-le-maal into Sinterklaas. Als ik een ander liedje zing zegt ze: “Nee mama, Sint liedje zingen nu”.
– We hebben het zwemmen op vrijdagochtend weer opgepakt en dat vind ze echt super leuk.. en ik ook!
– Ze zit momenteel in een puber fase.. Van kleine dingen echt een drama maken, uitdagen, etc. Best pittig af en toe hoor!
– Kyra weet precies hoe dingen eruit horen te zien. Zo hebben we raamstickers geplakt (voor Sint).. de volgende morgen was er eentje afgevallen.. ze weet precies wat er mist.
– Bijna alle Sinterklaasliedjes kan en wil Kyra graag zingen. Maar Sinterklaas Kapoentje & Stoomboot zijn favoriet.
– De kinderwagen is steeds minder nodig. Het liefst loopt ze overal zelf. Echter met de hond uitlaten vind ik het nog wel makkelijk, anders duur ik er dubbel zo lang over;).
– De liefde voor ‘bakken’ neemt Kyra langzaam over… zo hebben we laatst samen Worteltjes taart gebakken en dat vond ze super leuk. Ze heeft het er nu nog steeds over. Ook bakt ze graag in haar eigen keukentje taartjes…
– Kleding vind ze ook steeds interessanter worden, ze vraagt aan mij wat ik aan doe, ze vraagt wat ze aan mag vandaag en ze vind winkelen in de stad zo leuk en wil het liefst met tassen vol kleding zelf door de stad lopen.

Liefs,

Leonie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.