Kyra is 3 jaar!

Happy BDAY Kyra! Laatst werd ze 3 jaar oud en wow wat is ze toch echt al een grote meid.

Groei
We zijn al een lange tijd niet bij het Consultatiebureau geweest, maar zetten haar hier wel eens op de weegschaal. Ze weegt nu 13kg.. Yes! Het is en blijft een smal popje, hihi.
Qua maat draagt ze 92/98, afhankelijk van het merk.

Slaap
Dit gaat gewoon ontzettend goed. Kyra is enorm trots op haar ‘grote meiden bedhuis’ van Manowoods. En slaapt daar ook lekker in.
De middagdutjes slaat ze wel steeds vaker over.. Maar als ze dan in de middag slaapt, is ze zo’n 1,5 uur in Dromenland.
Rond 19:30 ligt ze nu meestal in bed en slaapt dan tot 6:45 ongeveer aan een stuk door. Dan roept ze: “maaaamaa, mama, mamaaaa” en dan kroelen we even samen bij haar in bed om vervolgens met al haar knuffels in het ‘grote bed’ te gaan.

Overdag
Kyra staat meteen ‘aan’ als ze in de ochtend wakker wordt. Ze is erg energiek en kletst de oren van je kop af;). Dit doet ze overigens echt zo goed dat we er soms beiden van staan te kijken. “Als we dit water nu even uit dit flesje wegspoelen, dan kan er melk in”. Is een voorbeeldje van vanmorgen.
Ze vindt het ook ontzettend leuk om te praten en als ze even niet de kans krijgt zegt ze: “nu wil ik even praten met papa”.
Qua spelen is nu buitenspelen natuurlijk helemaal hot. Watertafel, zandbak, een bal of met de hond een beetje spelen, alles is leuk.
Binnen speelt ze eigenlijk met alles door elkaar heen. Dat vindt haar mama wat minder leuk, want alles ligt dus door elkaar: winkelspullen door het poppenhuis, boekjes bij de Duplo en duplo poppetjes in een poppenpotje.
Het liefst leest ze nog boekjes of wordt ze voorgelezen.
Vaak gaan we in de middag samen lekker op pad, de stad in fietsen, winkelen of de dierentuin en speeltuin bezoeken samen. Als we dan met z’n tweetjes zijn noemen we het ‘mama-Kyra dag’ en daar geniet ze enorm van. Ook als ze weet dat het ‘papa-mama-Kyra dag’ is, is ze zo vrolijk.. Het is zo’n gezellig en lief kind.

Voeding
Ik ben best tevreden over wat ze allemaal binnenkrijgt. Ik denk dat ze een van de weinige peuters is die groenten echt lekker vindt. Wortels, broccoli, bloemkool en boontjes; dat eet ze allemaal zo op.
Witlof of rauwe groente vind ze dan minder lekker, maar dat vind ik niet erg.
Echter duurt ze soms wel heel erg lang bij het eten; vooral met het eten van een boterham. Ze kiest dan vaak ‘vruchthagel’, dat vindt ze lekker… Maar je zou zo een uur met haar aan tafel kunnen zitten. Iemand een tip?

Bijzonderheden
– “Waarom?” is nu dé vraag die ze eigenijk op ALLES stelt. We geven dan ook wel vaak haar uitleg, maar als het echt te vaak voorkomt wil ik nog wel eens negeren of ‘daarom’ zeggen…
Ze luistert trouwens wel echt graag naar de uitleg. Alles wil ze leren.
– Ze zegt steeds vaker lieve dingen; als ik hou van jou, of jij bent een leuke mama. #smelt.
– We zijn enorm goed bezig met zindelijkheidstraining. Ik ben onwijs trots op haar, want ze kan nu zelf aangeven of ze op het potje wil/moet of niet. Eerst plaste ze nog in haar onderbroekje, maar nu blijft ze over het algemeen droog. We oefenen alleen als ze een onderbroek aan heeft; het werkt niet om met een luier tegen haar te zeggen als ze moet plassen, ze op het potje moet gaan.. Dan plast ze gewoon in de luier.
Tot nu toe heeft ze echt al meerdere ‘plaskaarten’ vol en mocht ze daar een cadeautje voor uitzoeken.
– Kyra speelt nog steeds erg graag samen. Heel soms kan ze zich goed vermaken, in haar eentje. Dat is dan meestal in haar eigen fantasiespel.
– We wandelen nu soms met de hond en dan in plaats van dat ik haar in de wagen zet, fietst ze mee op haar loopfietsje of stept ze op haar step. Hartstikke leuk.
– Kyra is enorm lief voor mijn buik en dus haar babyzusje. Ze praat tegen mijn buik, aait deze en geeft kusjes. Ze denkt er ook echt al veel over na. Laatst fietsten we ergens en zag ze een fiets met een zitje voorop en een zitje achterop (ik fiets nog met haar voorop). Ze zei toen: “zo’n fiets krijg jij dan ook he, mama. Dan kan babyzusje hier zitten en dan ga ik achterop”. WOW!?
– Ze durft de laatste tijd iets meer; klimmen op een klimrek, zelf lopen/fietsen/glijden. Ondanks dat je haar graag wil beschermen, laat ik haar dit natuurlijk wel toe en ben ik echt blij dat ze wat meer durft.
– We hebben eindelijk haar aangeleerd dat ze in plaats van “WAT?”, ‘wat zeg je’ zegt. Dat heeft wel even geduurd, maar ook met behulp van familie als ze daar was is het dan toch gelukt. Haha.
– Ik noem haar de laatste tijd Sloddervos. Want het liefst haalt ze alles ondersteboven.. Dat is natuurlijk ook prima. Maar net voordat ze dan naar bed gaat ruim ik vaak (en soms helpt ze mee) wat op. Maar mevrouw haalt het dan vervolgens weer tevoorschijn.
– Kyra bouwt graag huisjes bij ons in bed, met onze kussens, mijn voedingskussen en al haar knuffels uit haar bed. Dit vind ze prachtig. Echt rustig wakker worden gaat dus niet, want dan lig je in haar huis;).
– Ze slaat de laatste tijd steeds vaker haar middagdutje over. We leggen haar nog wel in bed, maar dan blijft ze zo een uurtje zingen.. Nou goed. In ieder geval een beetje minder prikkels;).
– We zijn voor het eerst naar de bioscoop gegaan! Het was overweldigend, maar ze heeft ook meegezongen en gedanst met de liedjes van Juf Roos.
– Kyra is echt een meisje. Ze vindt nageltjes lakken leuk, houd ervan om er mooi uit te zien en draagt het liefst jurkjes of rokjes.
– Aardbei ijs. Geen andere smaak dan aardbei ijs.
– Ze is al erg veel bezig met letters en cijfers. Zo leuk. Al is het nog erg lastig hoor om het aan te leren. Maar het cijfer 3 herkent ze al wel;).
– Geef haar een boekje en ze kan zo een tijdje op de bank zitten ‘lezen’, zelf. Zo mooi om haar dan zo geconcentreerd te zien.
– Ze klimt (nog) niet zelf haar bed uit en daar zijn we heel blij om. In ochtend roept ze me gewoon en dan ga ik bij haar liggen. Ze kan er wel uit hoor, maar ze wacht gewoon op een van ons.
– Kyra is gek op knuffels. Ze heeft er ook veel in haar bed en die moeten allemaal op elkaar, naast haar kussen liggen. Als ze iets mag uitkiezen (laatst bijvoorbeeld omdat ze haar 10 sticker plas-kaart vol had), kiest ze meestal een knuffel. En ja; die moet dan ook me in bed.
– Het is een ontzettende snoepkont. Van wie zou ze dat toch hebben ;). Ze heeft inmiddels kennis gemaakt met chocolade en dit kan ik dus ook niet meer stiekem eten…
– Samen bakken vind ze erg leuk. Ik bak graag en betrek Kyra dan soms ook hierin. Dan vet zij de bakvorm bijvoorbeeld in met een kwastje, of komt ze bij me op het aanrecht zitten.

 

Liefs,

Leonie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.