Mamabakt: Worteltaart!

Worteltaart is nou niet meteen een taart waarvan het water in je mond loopt als je het hoort. Maar ik ben er wel echt gek op. Zeker met dit herfstweer is het en heerlijk taartje om van te smullen met een kop koffie of thee erbij.
Ik had zin om deze eens te gaan bakken op mijn vrije dag. Helaas word het al snel donker nu en zijn de laatste foto’s van het bakken in iets minder licht gemaakt. Maar goed! Lees gauw verder als je benieuwd bent hoe je deze wortel taart maakt!

IMG_3354

Ingrediënten worteltaart 24 cm:

300ml zonnebloemolie;
6 eieren;
300gr geraspte wortel;
300gr lichte basterdsuiker;
350gr zelfrijzend bakmeel;
3tl bakpoeder;
Geraspte schil van een 1/2 sinaasappel;
2tl speculaaskruiden;
100gram walnoten;
50gram rozijnen;

Ingredienten topping:
450gram roomkaas;
115gram boter op kamertemperatuur;
250gram poedersuiker;
5ml vanilleextract;

Worteltaart:

Stap1
S
tap 1: Mix de eieren, de basterdsuiker en de zonnebloemolie tot een egaal mengsel.
Stap 2: Voeg daarna het zelfrijzend bakmeel en bakpoeder toe.
Stap 3: Mix dit door elkaar.


Worteltaart
Stap 4: Voeg de speculaaskruiden en het sinaasappelrasp eraan toe.


Worteltaart
Stap 5: Hak de walnootjes.
Stap 6: Voeg de walnootjes en de rozijnen aan het beslag toe en schep dit door elkaar.


Worteltaart
Stap 7: Schep de geraspte wortel door het beslag heen en schenk vervolgens het beslag in een ingevette taartvorm.
Stap 8: Bak de taart op 170 graden onderin de oven voor zo’n 70 minuten.
Stap 9: Om te checken of de taart echt goed gaar is, prik een sateprikker in de taart. Als deze er schoon/droog uitkomt is je Worteltaart gaar!
Stap 10: Laat de taart volledig afkoelen.

Worteltaart
In die tussentijd kan je vast de topping maken:
Stap 1: Meng de roomkaas met de boter in een beslagkom, totdat je een egaal mengsel krijgt.
Stap 2: Voeg de poedersuiker toe. Proef tussendoor wat jij lekker vindt! Je kan de hele bus (250gr) poedersuiker gebruiken voor een hele zoete topping. Ikzelf heb ongeveer 2/3 van de poedersuikerbus gebruikt. Het vanille extract kan je nu ook toevoegen (optioneel)
Stap 3: Stop met mixen zodra je een mooi wit en romige topping krijgt.
Stap 4: Smeer de topping pas op de taart als deze volledig is afgekoeld!

Je kan de taart doormidden snijden (horizontaal) en een helft besmeren met topping, zodat je taart een extra laagje krijgt. Je hebt hier voldoende topping voor! Ik ben deze stap vergeten te zetten en begon meteen met de hele taart te bedekken met topping.

Worteltaart

Het is een ander soort substantie dan je gewend bent, dus je zou wel even moeten wennen als je nog nooit worteltaart gegeten hebt. Ik vind het erg lekker!

Heb jij wel eens Worteltaart gegeten?

Liefs,

Leonie

2 thoughts on “Mamabakt: Worteltaart!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.