Mamakraamt: hoe zit dat met zorgverzekering?

Het is bijna 2016 en dat betekent dat we weer mogen/kunnen switchen van zorgverzekering. Nu dat we babyplannen hebben is het dan ook wel goed om samen te kijken of ik mij anders moet gaan verzekeren dan dat ik nu doe. Ik ben op zoek gegaan naar wat wel vergoed wordt, wat niet en of het handig is als ik ga veranderen. Benieuwd naar wat ik heb ontdekt? Lees dan vooral verder.

Mamakraamt

Nou, daar zaten we dan in de ochtend, op 2e kerstdag in onze pyjama. Het werd tijd om eens te gaan kijken naar mijn zorgverzekering. Een rotklusje vind ik dat. Gelukkig heb ik een vriend die het geduld heeft om alles uit te zoeken en mij het een en ander ook er over uit te leggen waardoor het klusje toch snel geklaard was.

Ik ben al aanvullend verzekerd. Dus nu was het alleen nog nodig om te kijken of deze aanvullende verzekering de juiste dingen ook dekt. Zo keken we naar of en wat er vergoed wordt bij een bevalling in het ziekenhuis, kraamzorg en eventueel ook nog een lactatiedeskundige (want ja, ik zou toch wel graag borstvoeding willen geven).
De vergoeding hangt wel weer af van of het ziekenhuis een contract heeft gesloten met de zorgaanbieder. Afhankelijk daarvan krijg je 100% of tot 75% vergoed.
Gelukkig kon ik daar nog wat in wijzigen en heb ik gekozen om 3 euro extra te gaan betalen per maand zodat de zorg die ik, in welk ziekenhuis dan ook, 100% vergoed krijg. Zo kon ik toch naar mijn vertrouwde ziekenhuis hier in de buurt en hoef ik niet ineens naar een voor mij onbekende bestemming; wel zo handig als je al genoeg stress hebt rond om je bevalling.

Het verschil tussen aanvullend 2 of 3 was er niet, in ieder geval, als je alleen kijkt naar vergoedingen rondom zwangerschap en kraamhulp. Ik heb dan dus ook alleen de keuze gemaakt een klein bedrag meer te betalen zodat ik overal terecht kan.

Zo, dat klusje is ook geklaard. Nu hopen dat het ook van pas komt in 2016! Ik houd jullie op de hoogte!

Liefs,

Leonie

One thought on “Mamakraamt: hoe zit dat met zorgverzekering?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.