Mamakraamt: Kyra is 1 maand oud!


De tijd vliegt voorbij, want onze kleine meid is al weer 1 maand oud! Vandaag een maand-update over Kyra!

Groei
We hebben deze ochtend een afspraak bij het consultatiebureau, dus dan zal ze weer gewogen worden. We merken wel dat ze aan ’t groeien is (wat ook blijkt uit de afgelopen week), want er komen steeds meer spekkies rond haar beentjes en armpjes. Ook de rompertjes die we hadden in maat 44 zijn te strak aan ’t worden, dus die kunnen we gaan opbergen. Ze heeft nu echt maatje 50, al verschilt dit wel echt per (web)shop omdat er zoveel verschil in zit qua grootte!

Slaap
De nachten verschillen nog enorm van elkaar; de ene nacht vraagt ze om de 3 a 4 uur om voeding, de andere nacht om de 1,5 a 2 uur!
Je begrijpt wel dat als ze dat laatste vaak heeft, dat ik er minder fit bij zit;).
Vaak na het voeden valt ze snel in slaap en kan ik haar weer rustig terug leggen in haar ledikantje, na het verschonen van haar luier. Soms zitten er nachten tussen dat ze juist wel wakker is na een voeding, dan blijft ze me ‘aankijken’ met haar grote ogen. Vaak zijn we dan ongeveer een uurtje bezig totdat ze weer in slaap valt.
Krampjes komen voornamelijk voor in de nacht, maar gelukkig niet heel vaak. Ze balt dan haar vuistjes en kan het echt op het krijsen zetten; zo zielig om te zien. De ene keer houden ze snel op, de andere keer duurt het wat langer en blijft ze pijntjes houden. Vaak wandelen we even door de slaapkamer of leggen we de KipKepp kruik op haar buikje. Wat bij haar ook goed helpt is haar beentjes tegen haar buikje aan te duwen,

Overdag
Overdag slaapt ze steeds iets minder. Vaak eind van de middag en rond etenstijd is ze veel wakker en krijgt ze alle aandacht die ze vraagt (die krijgt ze sowieso altijd trouwens). Soms moet ze eventjes wachten, omdat wij aan het avondeten zijn. Dan zetten we haar in haar Stokke-stoel aan tafel, zodat ze er gezellig bij kan zitten. Laten huilen kan ik (nog) niet, dus soms komt het voor dat ik koud eten eet of dat mijn vriend me voert als ik haar op schoot hou om haar te troosten… haha.

Voeding
Eigenlijk verschilt dit niet met de nacht. Maar ik heb liever dat ze overdag wat vaker vraagt, dan in de nacht, haha. Het voeden gaat goed en is altijd een lekker knuffelmomentje. Kyra is vaak enorm gulzig en drinkt vaak maar 5/6minuten aan een borst en dan heeft ze vaak al genoeg tot aan de volgende voeding.
Heel soms komt ze nog voor een ‘toetje’ binnen het uur.

Bijzonderheden
– Ze kan ontzettend hard trappen; er zit zoveel kracht in die beentjes! Als ze krampjes heeft en ze ligt met haar benen naar mijn buik toe (dus ligt op mijn bovenbenen), dan kan ze me behoorlijk hard in mijn boezem trappen dat het pijn doet. Krachtpatsertje;)
– Soms heb ik het idee dat ze al kan lachen of super blij is. Ze heeft dan mega grote ogen en maakt dan zo’n schattig “whii” geluidje, haha.
– Kyra kan enorm knorren als ze in bed ligt. Het is niet echt snurken, maar echt een beetje knorren. Vaak doet ze dit als ze in slaap valt, of net wakker begint te worden.
– Geluiden? Kyra slaapt overal eigenlijk wel doorheen. Harde muziek, blaffende hond, stofzuigen, kletsende mensen. Ideaal vind ik dat.
– Op de borst in slaap vallen is het allerlekkerste wat er is. Soms proberen we haar dan weer terug te leggen in haar bedje of box, zodat ze daar verder kan slapen. Maar soms word ze dan wakker totdat ze weer opgetild wordt, hihi.
– Kyra heeft er een handje van om te gaan poepen zodra er een nieuwe luier om haar billetjes zit. Ik blijft het een prachtgezicht vinden; dat persen met die geluiden erbij.
– Ze kan haar hoofdje/nekje al best lang en goed omhoog houden! Echt mooi en bijzonder om te zien.
– Kyra kan al super goed kijken en volgen. Bijvoorbeeld als haar papa aan de ene kant staat en dan naar de andere kant gaat, draait ze haar hoofd en ogen richting hem. Dit ‘spelletje’ houd ze ook best lang vol en is super mooi om te zien!
– Slapen op de buik, in de box vind ze erg fijn en kan dan ook echt lange dutjes doen. Wij zijn er wel altijd bij om goed in de gaten te houden of ze nog goed ligt.

Ik ben ontzettend benieuwd waar we volgende maand ‘staan’ en ik ga de bijzonderheden zeker weer bijhouden voor een volgende update!

Liefs,

Leonie

2 thoughts on “Mamakraamt: Kyra is 1 maand oud!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.