Mamakraamt: Mamaupdate #2 – Spugen, uitjes en meer wakker!

Mamaupdate
We zijn weer een weekje verder en dat betekent dat ik weer een blog klaar heb staan waarin ik vertel hoe de afgelopen week is gegaan. Benieuwd naar mijn newly-mom ervaringen? Lees dan verder!

Spugen
In de vorige update vertelde ik al dat ik me zorgen maakte om het spugen van Kyra. Het was namelijk 3x zo dat Kyra niet alleen een ‘mondje teruggeeft’, maar echt de hele voeding uitspuugt. Ik was bang dat ze hierdoor te weinig voeding binnen zou krijgen + dat er misschien medisch iets aan de hand was.
Daarom mochten wij langskomen bij het consultatiebureau om te wegen en om antwoorden te krijgen. Nou, mevrouw had voldoende voeding binnen gehad want ze was namelijk in 6 dagen 300 gram aangekomen!
Wat betreft de zorgen om medische problemen (zoals Spruw o.i.d.), was nergens voor nodig. De vrouw bij het consultatiebureau gaf aan dat dit niet bij ons van toepassing was, van wat ze kon beoordelen aan de verhalen en het zien van Kyra. Gelukkig maar.

Uitjes
De afgelopen tijd ben ik iet wat uit mijn comfort-zone gestapt en ben ik ‘erop uit’ gegaan met Kyra. Hoewel ik dit heel spannend vond (en nog steeds vind), heb ik mezelf over de drempel gezet en ben toch weggegaan. De uitjes die tot nu toe heb gemaakt (naar mijn vader reizen en naar een winkelcentrum), gingen goed. Echter had ik wel geluk dat beide uitjes precies tussen de voedingstijd paste en dat ik dus lekker thuis kon voeden.

Herkennen
Hoe onzeker ik vorige week eigenlijk nog was, hoe erg dit deze week al weer verandert is. Ik heb het idee dat ik mijn dochtertje steeds meer begin te kennen! Een krampje of een hongerhuiltje kan ik nu vaak wel onderscheiden. Hartstikke fijn, want dan kan ik haar beter en sneller troosten.

Wakker
Kyra is steeds vaker wakker op een dag. Waar ze in de eerste weken steeds in slaap viel na een voeding en dan vaak 2/3 uur later weer wakker werd, is ze nu tussen de meeste voedingen wakker. Het liefst hangt ze dan de hele tijd bij mij of bij haar papa. Maar we proberen haar ook ‘alleen’ te laten, door haar even in de box te leggen (met de mobiel aan) of in haar stoere Stokke-stoel te zetten. Dan is ze toch bij ons, maar ligt ze niet continu tegen ons aan.
Soms kan dit wel een kwartiertje, soms maar 2 minuten en dan begint ze heel hard te huilen. De uitkomst is dan nu ook bij dit soort momenten de Tula: zij kan lekker tegen mij aan hangen en ik heb mijn handen vrij om nog het een en ander te kunnen doen.

Dat was de mamaupdate voor deze week! Komende week word Kyra alweer 1 maand oud en mogen we naar het consultatiebureau voor de eerste echte check. Daarover lezen jullie volgende week meer.

Liefs,

Leonie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.