Mamakraamt: Mamaupdate #5 – Kinderwagenstress, slapen in bedje en gesport!

Kinderwagenstress
Mamaupdate nummer 5 alweer! Vandaag vertel ik jullie hoe mijn afgelopen week als kersverse mama is verlopen. Klik op ‘meer’ als je benieuwd bent!


Kinderwagenstress
Ik weet niet wat ’t is, maar Kyra vindt de kinderwagen niet echt leuk. Zodra ik haar erin leg, gaat ze 9 van de 10 x huilen. Met wandelen word dit dan niet minder en eindstand heb ik een krijsende baby als ik weer thuis ben van de hond uitlaten.
Het is vorige week zo heet geweest, dat ik wandelen nou ook niet echt een pretje vond. In verband met de zon, dek ik de Joolz af met een speciaal UV-scherm en zet ik het gaasje aan de achterkant ook niet open, dus ze kan niks zien. Zou dat het misschien zijn?
Of misschien had ze ook te veel last van de hitte.

Slaapjes in bed
Hoewel ik ’t heerlijk vind, dat ze bij me op de borst slaapt, wil ik toch soms ook mijn handen vrij hebben. In slaap vallen in haar eigen bedje gaat nog niet echt top (of zeg maar, overdag gewoon niet). Dus ik leg haar tegenwoordig in haar bedje zodra ze bij me in slaap gevallen is. Het verschilt nog al per keer; de ene keer slaapt ze dan goed verder, de andere keer wordt ze binnen een half uurtje wakker en neem ik haar weer bij me.

Sporten
Jaja, ik heb maar liefst 2x gesport de afgelopen week! Whii! Een lesje Zumba en een lesje Xco. Het was wel even lastig om weg te gaan: je moet toch een beetje plannen met voedingen en dergelijke. Ook was ik nog niet echt eerder echt weggeweest, zonder haar, dus dat vond ik ook wel moeilijk. Papa bleef thuis, dus ze was in goede handen. Neemt niet weg dat ik binnen 8 minuten al belde om te vragen hoe het ging, hihi.
Het is beide keren goed gegaan, papa heeft altijd een flesje gekolfde melk achter de hand gehad voor het geval dat, dus ik hoefde me ook geen zorgen te maken..
Ik vond het sporten heerlijk; even lekker losgaan. Weer beetje aan m’n conditie werken doet me  goed.

Hoe ging ’t slapen in bedje bij jouw kindje?

Liefs,

Leonie

8 thoughts on “Mamakraamt: Mamaupdate #5 – Kinderwagenstress, slapen in bedje en gesport!

  1. Hier ook een klein mannetje wat bij papa of mama op de borst in slaap valt en als hij echt slaapt leggen we hem in zijn bedje. Zo hebben we dat met Luka ook gedaan en het koste even tijd maar die slaapt heel goed in z’n eigen bedje en er kwam vanzelf een moment dat hij wakker weg gelegd kon worden en zelf in slaap viel. Jonah is nu 2 weken dus dat hij zich in z’n bedje laat leggen vind ik al heel fijn.. Dat zelf in slaapvallen komt vanzelf wel

    1. Fijn om jouw ervaringen te lezen hierover. Haha. Voor nu werkt dit gewoon t beste, we zien straks wel hoe we t voor elkaar krijgen dat ze in haar bedje gaat slapen.

  2. Het slapen in eigen bedje kostte ons hier 4,5 maand. Het is supermoeilijk voor kleine baby’s om zelf in slaap te vallen. Wij kregen hem altijd in slaap met wandelen in de wagen en heel soms lukte het in zijn eigen bedje. ’s Nachts sliep hij inderdaad nog wel eens op onze borst of gewoon naast me als hij tijdens het voeden in slaap viel. Inmiddels slaapt hij alle slaapjes in zijn eigen bed en valt hij zelf in slaap. Komt echt wel goed dus!

  3. Herkenbaar hoor. Dat slapen in eigen bed moeten ze echt leren en dat duurt vaak even. Inbakeren kan helpen. Bij mijn derde kindje heb ik veel de draagdoek gebruikt. Wat een uitkomst. Hij heeft hier heel wat uren in geslapen en nog vindt ie het fijn. Vind je dochter de maxi cosi wel fijn ipv de wagenbak ?

    1. Bedankt voor je reactie! De maxicosi kan ze meer zien, dus heb idd wel het idee dat ze die fijner vindt. Ook gebruiken wij een draagzak, daar geniet ze ook wel van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.