Mamakraamt: Mamaupdate #7 – Vaccinaties, Babymassage en sprongetje?

Babymassage
Vandaag kan je weer een mamaupdate lezen over mijn afgelopen week als kersverse mama! Kyra kreeg haar eerste prikjes, een babymassage en had volgens mij ook last van een sprongetje?

Vaccinaties
Ons kleine meisje moest afgelopen donderdag naar het consultatiebureau. We gingen niet alleen voor een checkup, maar Kyra kreeg ook haar eerste prikjes. Kyra groeit goed en volgt mooi de middenlijn qua groei. Ze is al weer 56 cm! Na wat gekletst te hebben met de verpleegkundige werd het tijd om de prikjes te zetten. Ik zag er al behoorlijk tegenop en het moment zelf was ook zeker geen pretje. Ze heeft het werkelijk uitgeschreeuwd en ik liet een traantje mee. Gelukkig was ze snel weer te troosten en konden we rustig naar huis.
Na ongeveer 2 a 3 uurtjes begon ze er last van te krijgen; Kyra was echt ontroostbaar. Schreeuwen, huilen en verhoging. Ik heb haar continu bij me gehouden, geknuffeld en gezongen, maar niets hielp. Het was behoorlijk extreem; ze was echt zo over de rooie! Ik vond het zo zielig dat ik er zelf ook heel verdrietig van werd.
Uiteindelijk hebben we haar een paracetamol gegeven en toen die begon te werken, werd ze wat rustiger en had ze minder pijn/last. In de nacht werd ze langzaamaan weer de oude, gelukkig.

Babymassage

Tijdens mijn zwangerschap deed ik aan de sportles ZwangerFit om een beetje in beweging te blijven. Vrijdagochtend was een ‘babymeeting’ van alle bevallen moeders + een korte cursus babymassage. Hartstikke leuk om al die baby’tjes van elkaar te zien! De massage was wel heel speciaal; lekker met veel olie Kyra insmeren waar ze wel van genoot. Echter kreeg ze halverwege honger, dus heb ik de halve les zitten voeden in plaats van masseren, maar leuk was ’t wel!

Sprongetje?
Eergisteren was me toch een dag! Kyra was heel hangerig, huilerig en soms gewoon ontroostbaar. Ik ben de hele dag druk geweest met d’r; ze heeft eigenlijk continu bij me gehangen. Ze kon niet in slaap komen, ze dronk ook niet echt goed, pfoe. Ik was echt kapot aan het einde van de dag. Gelukkig ging de nacht al een stuk beter en was ze gisteren weer de oude! Ik weet niet of ze gewoon even niet lekker in haar velletje zat of dat ze in het verlate ‘8-weken-sprongetje’ zat, maar ik hoop dat ’t niet te vaak voorkomt, haha.

Me-Time
Ik heb sinds een aantal weken echt behoefte om mezelf te ‘verwennen’. Ik bestelde een lading nieuwe make-up, shopte wat nieuwe kleding en liet mijn nagels weer lekker lakken met een gellak. Ook ben ik al aan het neuzen naar een nieuwe coupe en ga ik binnenkort naar de kapper om mijn haar weer eens onder handen te laten nemen :).

Bedankt voor ’t lezen!

Liefs,

Leonie

3 thoughts on “Mamakraamt: Mamaupdate #7 – Vaccinaties, Babymassage en sprongetje?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.