Mamakraamt: Relaxen tijdens je zwangerschap

Relaxen

Als je eenmaal zwanger bent hoor je de opmerking “genieten, nu kan het nog!”, enorm vaak. Ook krijg je te horen dat je vaak je rust moet nemen omdat dit goed is voor de groei van je kindje en dat je gewoon goed aan je zelf moet blijven denken.
Ik moet zeggen dat ik nooit zo’n moeite heb gehad met relaxen, dus ook nu niet tijdens mijn zwangerschap. Het is ons eerste kindje, dus ik kan me volledig focussen op mijn buikbaby en hoef mijn aandacht niet te verdelen op nog een ander rondwandelende peuter/kleuter. Dit lijkt me enorm schelen; zwanger van de eerste of van de tweede. Daarom volg ik dan ook goed het advies op om soms gewoon wat rustiger aan te doen, even wat me-time te pakken. Het leek me leuk om jullie te laten weten hoe ik dit dan precies doe, lees je mee?

Wandelen
Zoals jullie waarschijnlijk wel weten vinden mijn vriend en ik het heerlijk om met de hond erop uit te gaan. Dit is iets wat we graag samen doen, maar met mooi weer wil ik ook best alleen met de hond een lang stuk wandelen. Het is een actieve bezigheid, maar het is voor mij wel is het wel relaxen. Ik word er blij van, maak mijn hoofd leeg en kom altijd weer lekker terug thuis.

Netflix
Wie kent het niet? Netflix en ik zijn goede vrienden. Ons abonnement is het geld dubbel en dwars waard, want we kijken eigenlijk niets anders meer dan dat. Of er moet wel een heel leuk programma op tv zijn die we willen volgen.
Als ik alleen thuis ben en ik heb echt behoefte aan lekker niks doen, dan zet ik Netflix aan. Ik ben gek op de typische vrouwenseries die Netflix heeft. Zo ben ik met smart aan het wachten op het nieuwe seizoen van Orange is the New Black, Pretty Little Liars en Modern Family.
Nu kijk ik een nieuwe serie genaamd Jane the Virgin en komt er elke week weer een aflevering van Orphan Black. Glas thee erbij, stuk chocolade in de hand en het relaxen kan beginnen!

Middagdutje
Hmm, heerlijk! Ik heb dat soms ook echt even nodig; even lekker een slaapje van 1 a 2 uurtjes overdag. Ik werk onregelmatig waarin ik wekelijks “slaap”diensten draai. Ik slaap enorm slecht op het werk, waardoor ik als ik thuis kom vaak bekaf ben. Even zo’n dutje helpt dan enorm en kan ik de rest van de dag en avond er weer redelijk tegenaan.
Los van het echt slapen, vind ik het ook gewoon lekker om even op bed te liggen. Vaak is Ukkie dan ook wakker en maken we even contact met elkaar.

Babykamer snuffelen
Sinds de meubeltjes van de babykamer er staan (en dat is al een hele poos), vind ik het heerlijk om naar binnen te lopen om te kijken en te fantaseren. Nu is de babykamer eigenlijk zo goed als af en is dat alleen nog maar leuker geworden. Eventjes snuffelen in de commode en/of kast om al die schattige spulletjes te bekijken. Het plankje boven de commode weer veranderen of het bedje opmaken, allemaal dingen waar ik super gelukkig van word en ook echt even tot rust kom.

Lezen
Dit is iets wat ik eigenlijk vaker zou moeten doen, maar jeetje, wat word ik hier relaxt van! Ik ben begonnen in het boek “De Melkfabriek” en ik ben er hartstikke tevreden over. De tips en ervaringen die erin staan zijn zeer fijn en het boek leest makkelijk weg. Zeker een aanrader!

(Online) Shoppen
Er zijn echt teveel leuke (web)winkels voor al die te leuke babyspullen! Ik kan echt uren op internet surfen en winkelmandjes vullen om deze vervolgens weer weg te klikken (of juist te kopen). Heerlijk om alles op m’n gemakje te bekijken en te fantaseren over hoe ze eruit zal zien.

Bloggen
Tja, deze kon natuurlijk niet in dit rijtje missen. Schrijven over wat er door me heen gaat, wat ik mee maak en alles omtrent de zwangerschap, daar word ik gewoon heel blij van. Het is echt even een momentje voor mezelf en mijn gedachten.
Naast zelf bloggen kan ik ook enorm genieten van alle andere bloggers om me heen; lekker artikelen lezen!

Zo, dit was toch behoorlijk wat. Ik maak echt wel ruimte voor wat me-time per dag en kan daardoor ook gerust dingen laten. Soms is het gewoon even nodig, of je nu zwanger bent of niet!

Wat doe jij om te relaxen?

Liefs,

Leonie

2 thoughts on “Mamakraamt: Relaxen tijdens je zwangerschap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.