Mamakraamt: Wennen aan het zwangere lichaam

Zwanger zijn vind ik heerlijk. Vooral nu (ik zit op de helft!) geniet ik volop. Ik voel me energieker, ben de uitzetlijst samen met mijn vriend aan het shoppen, bezig met de kinderkamer, enzovoort. Allemaal zulke leuke dingen.

Vanaf dat ik wist dat ik zwanger was, wilde ik eigenlijk ook meteen zo’n mooi rond beginnend buikje. Natuurlijk kan dit niet zomaar en een buik krijg je pas zodra je baarmoeder en het kindje gaat groeien. Toch merk je al wel dat je lichaam aan het veranderen is (of je denkt dat het aan het veranderen is, haha)….

Wennen aan het zwangere lichaam
Wat mij als eerste opviel was mijn ‘groeiende vetrol’. Het leek wel alsof deze na een aantal weken meer naar voren kwam en dus opvallender werd. Ik heb gewoon een goed BMI maar altijd wel een mooi vetrolletje gehad onder mijn navel. Ondanks dat ik regelmatige sportte, wilde deze denk ik niet verdwijnen door mijn lichtelijke chocolade verslaving (ghehe).
Maar goed, nu werd hij dus opvallender en in eerste instantie dacht ik al dat ik al wat aangekomen was. Maar niets is minder waar; dat aankomen kwam pas wat later in de zwangerschap. Dus daar lag het niet aan.
De fase waar ik al een beetje tegenop zag was begonnen.. Geen zwangere buik, maar ik groeide wel. De fase: “is ze nou dikker of is ze zwanger” was aangebroken. Vol goede moed begon ik weer aan een lesje Zumba, om de kilo’s zoveel mogelijk tegen te gaan en ook gewoon om me weer wat actiever te voelen. Ik trok mijn vertrouwde sportkleren aan en voelde me in de les behoorlijk ongemakkelijk.. Mijn lichaam was aan het veranderen en hoewel ik het heerlijk vind om zwanger te zijn, vond ik dat dikke gevoel behoorlijk naar. Van die Zumba les heb ik dan ook niet echt genoten.

Hoewel ik dacht dat het echt nog wel even zou duren, voordat mijn buik wel een mooi rond bolleke zou worden, viel dat bij mij behoorlijk mee. De ‘dikkige buik’ werd al snel wat groter maar ook ronder. Ik kreeg een heuse zwangere buik! Ons kindje groeide goed en dat was flink te zien aan mijn buik. Deze groeide met de week. Rond 15 weken begon ik me echt zwanger te voelen en werd ik ook wel trots op mijn bolle buikje.
Ik was door vermoeidheid en drukte niet meer naar Zumba gegaan en besloot toch weer eens aan mijn conditie te gaan werken. Het vaste clubje was blij mij te zien en na de warming up trok ik mijn vest uit, waardoor iedereen ineens zag dat ik zwanger ben.
Ondanks dat ik ontzettend blij ben met mijn mooie ronde buik (die toch al lekker vroeg te zien was), was het toch wel confronterend om mezelf te zien in al die spiegels. Mijn lichaam is totaal verandert!
Als kers op de taart riep dan ook nog eens een mede Zumba-danser: “Jeetje Leo, weet je zeker dat er maar 1 in zit?” door de zaal heen. Dit maakte dat ik ook wel weer ging twijfelen aan mezelf; hoort ’t wel dat ik al zo’n flinke buik heb, nog voor de 20 weken?

Ik vroeg er naar bij de verloskundige en die gaf aan dat iedereen anders groeit en dat er echt niets mis mee is. Trots op zijn dus!
En ja, na die bevestiging kon ik dat ook. Ik kon alleen nog mijn zwangerschapsbroeken aan, trok daar (na eerst weg te stoppen) een mooi nauwsluitend shirtje over aan, blazer erbij en klaar is kees. Klaar om mijn mooie ronde bolleke met trots te showen aan de buitenwereld!

Inmiddels voel ik me helemaal mooi door mijn zwangere buik. Ik ben op en top vrouwelijk en vind het heerlijk om mezelf aan te kleden. Ik ben ontzettend blij dat ik zwanger ben en dat ik dit ook aan iedereen kan showen!

Moest jij ook wennen aan je lichaam in het begin?

Liefs,

Leonie

10 thoughts on “Mamakraamt: Wennen aan het zwangere lichaam

  1. Ik vind het ook heel erg leuk hoor, zeker nu je het goed kan zien. Het begin was gewoon even wennen, haha. Ik voel me nu op en top vrouwelijk; ik snap wat je bedoelt!

 1. Hoi hoi Leonie,

  Toevallig kwam ik op je Blog terecht, super leuk! 🙂 Super fijn dat je nu eindelijk zwanger bent! Als je dan eenmaal hebt besloten dat een kindje wel heel gewenst is, kan het niet snel genoeg gaan lijkt me. Ik ben nu ook 25 jaar en ik merk dat ik ook (heel veel) mamablogs lees haha en dat het mij (en mijn vriend) zo leuk lijkt om samen een kindje te krijgen. Nog even geduld 😉 haha.

  Ik ga je blogs met veel plezier volgen! Geniet van je zwangerschap!

  Liefs, Marleen

  1. Hai Marleen,
   Wat leuk dat je me gaat volgen! Mamablogs zijn erg leuk om te lezen als je een kinderwens of kindjes hebt :).
   Als ik het zo lees, wachten jullie nog eventjes?
   Liefs!

  1. Haha, volgens mij heeft iedere vrouw dat wel op het einde; je kindje zo graag willen zien!
   Ik ben nu al zo benieuwd hoe ze eruit ziet 🙂 Maar ze mag nog echt wel even blijven zitten hoor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.