Mamakraamt: Zwanger willen worden, update!

Deze zomer hakten wij de knoop door, we besloten de voorbehoedsmiddelen links te laten liggen en proberen zwanger te worden! Inmiddels zijn we aantal maandjes verder en dacht ik dat het wel leuk zou zijn om jullie een update te geven.

Zwanger willen worden

Om maar even met de deur in huis te vallen (jullie raden het vast): niet zwanger.
Helaas, spijtig, jammerdebammer, maar ik ben niet met de pakken neer gaan zitten en dat is zeker ook te denken aan mijn lieve vriend. Hij beurt me altijd snel weer op en is altijd weer positief voor de volgende maand.
Wetende dat het ook nog wel even kan duren en dat dat normaal is (lees: gemiddeld een half jaar), maakt dan ook dat ik me nog niet druk maak. Natuurlijk zou het enorm mooi zijn als ’t binnenkort ons gegund is, maar we hebben op zich geen haast.

Ik schreef al eerder dat ik/wij het belangrijk vinden dat de seks leuk en intiem blijft en geen ‘moetje’. Nou, ik kan je vertellen dat we er nog steeds enorm veel plezier in hebben en het nog altijd hetzelfde is gebleven. Tijdens de vruchtbare dagen vrijen we (toevallig of niet) wel wat meer dan gewoonlijk, maar dat is omdat we ook graag zwanger willen worden en onze kansen graag vergroten…

Verder houd ik me nog steeds aan mijn eigen regel: alleen soms een alcoholisch drankje en ‘fout’ eten tijdens de menstruatie. Dan kan ik mezelf ook weer wat comfortdrinks/food geven als ik menstrueer, haha.

Daarnaast vind ik het enorm leuk en interessant om veel te lezen over zwangerschap, baby’s en alles wat daaromheen komt kijken. Soms betrap ik mezelf op het staren naar een baby’tje (laatst in een wachtrij); oeps. De eierstokken rammelen in ieder geval goed!

Voor mezelf heb ik voorgenomen dat het mooi zou zijn als het in 2015 nog zou lukken om zwanger te raken en anders hebben we een mooi doel voor 2016!

Hoe lang hebben jullie moeten wachten op de positieve test? Ik ben benieuwd! Laat het me weten in de reacties!

Liefs,

Leonie

9 thoughts on “Mamakraamt: Zwanger willen worden, update!

  1. Heel herkenbaar, toen ik nog niet zwanger was, zag ik overal baby’s en misschien wel een beetje geobsedeerd.. Uiteindelijk ben ik zwanger geraakt op een moment dat ik het totaaaal niet verwacht had, zo zie je maar! Heel veel succes met het zwanger worden, ik hoop dat jullie snel in verwachting zijn van een wondertje!

  2. Jammer meis, maar het komt vast snel goed! Ik gun het jullie heel erg!
    Dat naar baby’s staren herken ik wel haha. Ik had al snel (na anderhalve maand) een positieve test in mijn handen, iets wat ik totaal niet had verwacht. Ik hoop dat jullie ook snel goed nieuws krijgen!

  3. Ik weet ook nog wel hoe onwijs spannend ik het vond. Ik hield er zelf altijd wel rekening mee dat het heel lang zou kunnen duren maar bij beiden kindjes ging het heel snel.

  4. Ik hoop dat je niet lang hoeft te wachten. Wat fijn dat het vrijen niet als moeten voelt. Ik had echt geluk, het was met 1 keer raak. En dat is bijzonder omdat ik toen 35 was. Het is echt niet vanzelfsprekend om zwanger te worden. Ik gun het je van harte!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.