Mamakraamt: Zwangerschap bekendmaking + Reacties

Ja, hier is ‘ie dan! Een post die ik bijna vergeten was te schrijven, maar me toch leuk leek om nog online te zetten.
Het is natuurlijk al wel een tijdje terug dat wij onze zwangerschap bekend maakte bij familie… Toch bekeek ik laatst weer een van mijn eerste blogjes waarin ik een voorspelling deed op hoe de (toekomstige) opa’s & oma’s zouden reageren.

Vandaag blik ik daarop terug en vertel ik jullie of ik het juist had voorspelt of niet. En op deze manier lezen jullie dan ook hoe wij het hen bekend hebben gemaakt..:)

Zwanger
Laten we beginnen bij mijn moeder, aangezien zij al op de hoogte was van mijn hele cyclus en waar ik me dan ook zou moeten bevinden.
Ik deed op dinsdag 2 december de zwangerschapstest en nog geen 10 minuten nadat ik het mijn vriend had verteld, belde ik mijn moeder op het werk. Zoals ik al voorspelde, kon ik het niet lang voor me houden, haha!
Mijn moeder werkt in het ziekenhuis en heeft gewoon spreekuur en ontvangt daardoor patiënten. Toen ik haar aan de telefoon had, probeerde ik zo rustig mogelijk te vragen of ze alleen was. Dit was ze niet, waarop ik zei dat het beter was dat ze me dan na de patient even terug moest bellen. Nog geen minuut later (ze had die patiënt wel heel snel de deur uit gekregen, haha), belde ze al op. “Wat is er?”  — Ik ben zwanger! — “OOOH, ik word oma”. Dat is wat ze door de hele afdeling riep. Haha. Hilarisch. Zo vrolijk en opgelucht dat ze was (ze dacht namelijk dat ik weer zou bellen met het gegeven dat ik ongesteld was geworden).

Omdat ze al aangaf dat ze het haar man, mijn liefpa, niet verborgen kon houden, besloten we die avond onze hondencursus te skippen en hem een cadeautje te brengen. We kochten een boek: ‘Voor het eerst opa en oma’ en gaven deze ingepakt aan hem. Hij vond het al een vreemde situatie, want sinds wanneer komen wij rond 20.30 ineens zomaar koffie drinken… Alsof hij het al door had vroeg hij: “is het zover?”
Hij maakte het cadeautje open en zijn gevoel werd bevestigd. Hij vindt het ook hartstikke leuk voor ons.

Mijn vader en de ouders van mijn vriend wisten we nog niet meteen wanneer we het hen wilde vertellen. Met kerst? Ja, met kerst.
Toch kwam mijn vader ineens spontaan op de koffie, een dag nadat we de test hadden gedaan. Ik appte mijn vriend dat ik echt niet kon laten om het te vertellen en besloot het dus ook al aan mijn pa te zeggen. Na wat geklets over van alles en nog wat, pakte ik de Clearblue test erbij en zei ik: “ik moet je ook nog even wat laten zien” en gaf hem de test.
Ik voorspelde al dat ik het spannend zou vinden dit hem te vertellen en dat hij een beetje geshokt zou reageren. En jahoor, dat was zo. Mijn vader keek naar de test en hij kwam bijna niet uit z’n woorden. Dit moment was ontzettend mooi en emotioneel. Hij dacht altijd dat het nog wel even zou duren, dus een flinke verrassing voor ‘m! Na het besef was hij ontzettend blij “YESYESYES” riep hij. Een momentje om nooit te vergeten.

Mijn schoonouders vertelde we het nieuws pas met kerst. We hadden daarom ook wat tijd om iet wat originelers te bedenken en maakte de bovenstaande foto. Deze pakten we in en namen we mee. We zouden geen kerstcadeau’s doen, maar omdat zij op onze hond hadden gepast hadden we daarom maar een kleinigheidje meegenomen.
Met wat moeite (want bezig met diner) kregen we (schoon)pa & ma naast elkaar op de bank.
Ik stond te trillen op mijn benen, want vond het zo leuk en spannend! Ze pakte het cadeautje uit en mijn schoonmoeder had het meteen door; en jahoor (zoals verwacht), tranen in iedereen z’n ogen. (Schoon)pa was er stil van, maar vond het ontzettend leuk nieuws.

Wauw, wat is het bijzonder om je dierbaren zulk nieuws te brengen zeg! Alle ouders maken wij voor het eerst opa & oma..!

Liefs,

Leonie

5 thoughts on “Mamakraamt: Zwangerschap bekendmaking + Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.