Mamakraamt: Zwangerschapsupdate – Week 19

Week 19 was de week waarin we de medische echo, de 20 weken echo, kregen. Spannend, maar ook zeker leuk. Lees gauw verder!

Week 19

Op de helft
Nu dat dit artikel online komt ben ik 20 weken zwanger. Ik ben op de helft! Jeetje, de tijd gaat zo snel. Gelukkig maakte we van afgelopen week, week 19, wel weer wat buikfoto’s. Ik ben van plan om binnenkort alle buikfoto’s tot nu toe vast te leggen in een artikel; zodat die groei zo mooi te zien is!
Het gaat super goed met me. Ik geniet volop van de zwangerschap en dat kan nu ook, nu ik weer wat meer energie heb. Wat wel opviel was dat ik afgelopen zaterdag iets teveel heb gedaan, waardoor het einde van de dag toch mijn rug behoorlijk zeer deed. Tikkie Terug doen voortaan. Gelukkig viel het na een nacht slapen wel weer mee en was de meeste pijn weggetrokken. Bij dit soort kwaaltjes realiseer ik me dat ik toch soms wat rustiger aan moet doen, zwanger zijn is ook niet niks!

20 weken echo
Blijkbaar kon de 20 weken echo ook al met 19 weken gedaan worden, dus die heb ik dan ook maar meteen op de dag zelf gepland. Met behoorlijk wat zenuwen maar ook met plezier gingen we samen naar de praktijk toe. Vandaag was er ook een stagiaire bij.
Voordat ik ging liggen, vroeg de verloskundige of wij het geslacht wilde weten. We vertelden dat we het – als het goed is – al wisten en dat we benieuwd waren of zij ook hetzelfde zag. Daar ging ze dan zeker naar kijken.
Mijn hele buik werd volgegooid met gel en de echo kon beginnen. Ons meisje werd goed bekeken en overal werd wel eventjes stilgestaan. De stagiaire had binnenkort een examen en stelde bij elk ding een vraag met een hoop medische termen erin, waarvan wij niets begrepen. Dit ging eigenlijk de hele echo zo door, en onderhand waren we het vragen naar wat het precies betekende wel een beetje zat. Dat gaf toch dat we wat minder konden genieten. Want betekent die medische term nou dat het goed is of niet…
Gelukkig werd er ook nog wel wat uitgelegd, zeker als we vroegen wat het was wat we op het beeldscherm zagen.
Zoals te verwachten (want: altijd al zo geweest bij echo’s) lag de kleine in een minder handige houding om echt alles te zien, waardoor we na een half uur even ‘pauze’ hadden. Ik moest maar even wat trappen lopen en wat drinken, in de hoop dat ze wat beter ging liggen…
Zo gezegd zo gedaan en gelukkig hielp het, voor even dan. In die korte tijd dat ze was gedraaid kon de rest goed bekeken worden en zo ook nog een keer het geslacht. Gelukkig zag de verloskundige het ook en zei: ‘het is sowieso een meisje’. Dat was toch wel een opluchting (na al zoveel roze te hebben aangeschaft, haha).
Na een dik uur waren we klaar; ze is helemaal goed gekeurd. Er was niets afwijkends te zien!
Ik was benieuwd of ze goed op schema lag qua groei. De verloskundige zette haar metingen op een rijtje en het bleek dat ze iets kleiner is dan gemiddeld, maar zeker niet iets om ons zorgen over te maken.
Met een blij en opgelucht gevoel gingen we weer de deur uit.

Namen bedenken
Ik schreef er al eerder een artikeltje over. We waren in het begin voornamelijk bezig met jongensnamen, omdat we zo overtuigd waren dat ik een menneke in mijn buik zou dragen. Nu dat we sinds 15 weken wisten dat we een dochtertje krijgen, moesten we eigenlijk opnieuw de zoektocht beginnen.
Bij de Gender Reveal Party hebben we onze familie en vrienden laten raden naar de naam; wat denken zij hoe we haar zullen gaan noemen?
Ontzettend leuk hoeveel leuke namen er tussen zitten! Wij hadden al een tijdje een naam in onze gedachte die we beide mooi vinden en toevallig werd die naam ook door iemand opgeschreven…
Ik denk dat we er al een beetje uit zijn. We noemen haar inmiddels al zo en het wordt steeds meer eigen.
Het is dus echt wel waar dat de naam vanzelf op je pad komt!

Shoppen, shoppen, shoppen
Dat is wat ik al veel heb gedaan voor de kleine dame. Tevens hebben we ook al behoorlijk wat gekregen (op de Gender Reveal) waardoor ze al best wel wat kleertjes heeft. Binnenkort ga ik eens kijken wat we allemaal hebben en ga ik wat setjes maken om te kijken wat nog nodig is.
Afgelopen weekend hebben we haar kledingkast in elkaar gezet, dus de kleertjes hebben nu een eigen plekje gekregen.

Dat was alles wat ik te zeggen heb over week 19! Ik ben benieuwd naar week 20!

Liefs,

Leonie

3 thoughts on “Mamakraamt: Zwangerschapsupdate – Week 19

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.