Mamakraamt: Zwangerschapsupdate – Week 17

Wow, deze week vloog ook weer voorbij zeg. Vandaag een update over mijn afgelopen zwangerschapsweek, week 17, waarin we voornamelijk lekker veel shopte voor onze kleine!

 Week 17

Bubbeltjes/Belletjes/Spiertrekkingkjes
Dat is wat ik ineens heel sterk voelde op de nacht van woensdag op donderdag. Ik lag op mijn linkerzij en kwam tot rust. Precies in mijn linkerzij voelde ik ineens allemaal belletjes of  soort van spiertrekkingkjes die lang aanhielden. Het moet toch bijna wel dat dit mijn baby is die aan het bewegen is?!
Het was een heerlijk gevoel.

De rest van de week wilde ik dit vaker voelen, maar op af en toe een heel kort momentje na, heb ik niet meer zo lang ervan kunnen genieten. Ik kan niet wachten totdat dit vaker en gevoeliger gaat worden!

Hartje luisteren
Donderdag mochten we weer naar de verloskunige voor een controle. Vandaag was een stagiaire aan de beurt die geholpen werd met het voeren van zo’n gesprek. Ook wel weer eens leuk om te zien. Na wat standaard vragen en het meten van mijn bloeddruk (die goed was) mocht ik op de bank liggen. Ze ging voelen waar mijn baarmoeder zich bevindt en of onze Uk al goed gegroeid was. De vorige keer, 4 weken geleden, stak mijn baarmoeder net boven mijn schaambeen uit. Nu zat deze net onder mijn navel! Mooi op maat dus.
Vervolgens pakte ze de doppler en ging ze op zoek naar het hartje. De stagiaire kon het niet vinden (ojee dacht ik), maar zodra de verloskunige haar advies gaf en haar hielp de doppler op de juiste plek te zetten, hoorde we het snelle hartslagje door die van mij kloppen… Wat blijft dat toch speciaal.

9 Maandenbeurs
Na de afspraak met de verloskundige gingen mijn vriend en ik weer vrolijk terug naar huis om vervolgens de trein te pakken naar Amsterdam RAI. We gingen namelijk naar de 9 maandenbeurs. Ik had al een beetje een idee van hoe dat eruit zou moeten zien (ik ben een keer op de huishoudbeurs geweest) en heb mijn vriend dan ook daarop voorbereid.
Gelukkig was deze beurs een stuk minder druk dan de huishoudbeurs en hebben we samen lekker alle standjes kunnen bekijken en wat aankopen kunnen doen.
We kochten wat spulletjes voor onze baby zoals een KIPKEP warmte kussen, flesjes van Difrax, een leuk broekje van Noppies, een Zensy kruik en heel wat Pampers. De spulletjes hadden leuke acties en konden we niet laten liggen.
Bij de stand van de Prenatal kochten we onze grootste aankoop, namelijk een kinderwagen! Na bezoekjes aan verschillende winkels hebben we besloten het volgende model aan te schaffen. Hij is inmiddels al binnen en we zijn er super blij mee!

Joolz Day Studio
Dit is de Joolz Day Studio in de kleur Graphite. We vonden de lichtgrijze kleur ontzettend mooi samen met het zwarte stoere handvat, de voering is grijs (i.p.v. wit, wat zo besmettelijk is) en we kregen er nu een aantal extra’s bij (niet alles wat op deze foto staat hoor, helaas). Het is een duur grapje, maar we weten zeker dat we er ontzettend veel plezier van zullen hebben!

Babykamer
Zoals jullie al hebben kunnen lezen in dit artikeltje, moest er eerst nog wat gedaan worden aan de babykamer, voordat we de meubeltjes konden aanschaffen. Inmiddels is het klusje geklaard en zijn de verwarmingsbuizen mooi anders neergehangen! Vrijdag gaat mijn vriend aan de slag met witten en dan zijn de nodige dingen gedaan.
We besloten toch weer naar Babypark te gaan, want daar hadden we een mooie kamer gevonden. Mijn moeder ging mee, want zij geeft de babykamer aan ons cadeau (lief he). Met z’n 3tjes liepen we nog eens het rondje babykamers af, maar toch bleven we bij onze eerste keuze.
Inmiddels zijn de meubeltjes ook gekocht en komt ‘ie volgende week al binnen!

Gender Reveal op het werk
Omdat ik niet langer meer kon wachten (we werken behoorlijk veel samen; zorg!) en ik het steeds lastiger vond om mijn mond dicht te houden, besloot ik om het geslacht van onze Uk op het werk te gaan verklappen. Maandagmiddag bakte ik Cupcakes (zie mijn Instagram) met een gekleurde vulling en deze nam ik de volgende dag mee naar het werk, naar de vergadering.
Toch met wat spanning, maar ook met veel enthousiasme deelde ik de cupcakes uit. Ze besloten om af te tellen en namen allemaal tegelijkertijd een hap.
Grappig en een leuk moment!
Nu zaterdag nog mijn familie vertellen (dit kon niet eerder gepland worden, helaas) en dan mag de hele wereld het weten!

Maandag zal ik het daarom hier bekend gaan maken! Inclusief foto’s van onze taart natuurlijk!

Welk geslacht denk jij dat ’t is?

Liefs,

Leonie

9 thoughts on “Mamakraamt: Zwangerschapsupdate – Week 17

 1. leuk dat je samen met je vriend naar de negenmaandenbeurs bent geweest en dat jullie daar zijn geslaagd voor een kinderwagen! en wat leuk dat je werk zo meeleeft en dat je cupcakes hebt gebakken voor ze! ben benieuwd wat het geslacht is…

  1. Haha, ja! Ze weten dat ik bakken leuk vind, dus hadden wel iets verwacht. Lieve collega’s! Nog eventjes wachten en dan weet je ‘t!

 2. Wat leuk zeg, een kinderwagen kopen op de beurs! En nog leuker dat je collega’s nu ook het geslacht weten. Ik vertelde het gewoon tussen neus en lippen door, maar dat komt ook vooral doordat ik er nog niet zo lang werk 🙂 Veel plezier bij de genderrevealparty met je familie!
  Marije onlangs geplaatst…Mama- en babyshoplog Next DirectMy Profile

  1. Haha! Ja ik werk er al een tijdje en vind zwanger zijn zo bijzonder en zij waren zo benieuwd, dus vandaar maar iets specialer gemaakt!
   Dankjewel, gaat lukken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.