Mamakraamt: Zwangerschapsupdate – Week 26

Week 26
Met een baby trappelend in mijn buik schrijf ik dit artikel…Week 26 zit er al weer op en ik laat jullie weer weten hoe het is gegaan!


Wow!
Dat is wat ik een aantal keer dacht afgelopen week. De lieve, schattige, zachte trapjes maken soms plaats voor harde kicks. Ik moet er onwijs aan wennen, want wat een verschil! Soms schrik ik er gewoon even van, hoe hard ze bezig kan zijn. Ik vind het nog steeds genieten hoor, lekker samen in contact. Het lijkt ook echt alsof ze op mijn (warme) hand reageert als ik deze op mijn buik leg. Dan word ze vaak ineens actief.
Laatst lag ik op de bank, op mijn linkerzij, en voelde ik haar porren aan de linkerkant (die dus in de bank lag), maar ook in mijn rechterzijde. Het leek wel alsof ze zich aan het afzetten of aan het uitstrekken was.. Heel bijzonder!

Help
Ik was even in paniek maandag. Hierboven schreef ik nog fijn hoe goed ik haar kon voelen de afgelopen dagen, maar maandag voelde ik haar nauwelijks. Veel minder hard en sowieso veel minder vaak. Ik was aan het piekeren, pakte extra mijn rust (want dan komt ze vaak wel), maar dat hielp niet.
In de avond besloot ik (op aanraden van mijn vriend), toch maar de verloskundige te bellen. Met 5 minuten stond ik in de praktijk en kreeg ik een extra controle. Ze gaf aan dat de baby weer goed gegroeid was en we luisterde wel 2 minuten naar het hartje. Wat een fijne bevestiging. Ze zei dat het er helemaal goed uit zag en dat ze echt prachtige hartslagen hoorde.
We spraken af dat als ze de volgende dag nog steeds zo rustig was, ik weer contact op moest nemen; om verder te kijken.. bijvoorbeeld een hartfilmpje maken in het ziekenhuis – om mijn onrust vooral weg te nemen.

Gelukkig was mevrouw 2 uurtjes later weer ontzettend actief; van niets naar bijna gekneusde ribben, haha. Fijn, daar was ze weer! Gelukkig heb ik me gisteren ook geen zorgen meer gemaakt, ik voelde haar genoeg. Contact opnemen met de verloskundige was daarom verder ook niet meer nodig!

Uitzet
Het is al weer eventjes geleden dat ik wat vertelde over hoe ver we zijn met het aanschaffen van alle spulletjes. Inmiddels hebben we bijna alles wat we nodig hebben. Laatst plaatste ik een bestelling met een ledikantdeken, waskussenhoes en een commodemandje van wafelstof. Deze is inmiddels binnen gekomen en we zijn er ontzettend blij mee!
Ik ga binnenkort het bedje een beetje proberen op te maken en dan zal ik foto’s maken voor een “sneak peek” van de babykamer.
Verder missen we nog wat verzoringsspulletjes en moeten we nog een goede baby/videofoon vinden. Heeft iemand een aanrader?

Een hele fijne zonnige week gewenst!

Liefs,

Leonie

6 thoughts on “Mamakraamt: Zwangerschapsupdate – Week 26

 1. Dat zul je altijd net zien, kom je bij de verloskundige en dan is de baby weer actief hihi. Beter een keer te vaak op controle, dan een keer te weinig.
  Heerlijk hoor, dat je de baby al zo goed kan voelen. De eerste week na de bevalling miste ik dat gevoel heel erg (en als Lucas huilde, dan aaide ik over mijn buik, ging gewoon automatisch. heel gek). Ik ben benieuwd naar de babykamer!

  Wij hebben een hele simpele babyfoon trouwens en dat werkt super.

  1. Ik kan me heel goed voorstellen dat je dat gevoel heel erg miste. Ik kan mezelf zonder buik/getrappel ook niet meer voorstellen.
   Bedankt voor je reactie!

  1. Het is ook enorm leuk om daarmee bezig te zijn..:) Al is het nu wel zo goed als af, dus nu heb ik niet zoveel meer om te doen, haha.
   Ik kijk al uit naar de babywasjes die ik straks kan doen in mijn verlof!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.