Mamakraamt: Zwangerschapsupdate – Week 30

Week 30

Het is weer tijd voor een nieuwe zwangerschapsupdate! Vandaag klets ik jullie bij over week 30 waarin we behoorlijk wat afspraken hadden die we weer van ons lijstje kunnen afvinken!

Gastouder
Laatst liet ik jullie onze hersenspinsels over de gastouder al lezen. Afgelopen donderdag was het zo ver, het gastouderbureau kwam op bezoek om eens een praatje te maken en te vragen naar onze wensen en behoeften. Het was een erg prettig gesprek en ik heb er, ondanks dat ik de gastouder nog niet heb gezien, een goed gevoel over.
Het gastouderbureau kwam heel erg professioneel over, de vrouw die de intake deed was zeer vriendelijk en duidelijk.
We hebben alles besproken over wat wij belangrijk vinden en ook onze voorkeur naar een bepaalde ouder (er staan een aantal ouders online) aangegeven. Als het goed is, belt het bureau ons komende week op om door te geven of deze gastouder ruimte heeft per november. Mocht dit zo zijn, dan kunnen we vast met haar al kennis gaan maken.
Ik vind het fijn om dit nu al te regelen, zodat ik weet dat we iets achter de hand hebben.

Kraamzorg
Na de afspraak met het gastouderbureau kwam de kraamzorg op visite. Ze stelde een hoop vragen wat betreft de Arbo-wet en vroeg naar onze wensen. Daarbij legde ze uit wat we kunnen verwachten en gaf ze nog een aantal tips.
Ik had verwacht dat ze nog wel naar het babykamertje wilde kijken, maar dit was niet het geval. Het was een heel informatief gesprek van een half uur en daarna ging ze weer. Nou ja, het kan maar al duidelijk zijn.

H!k
Zo’n apart gevoel, maar ik voel het bijna elke dag wel: de hik van de baby. Het is een regelmatig ‘getik’ in de buik en blijkbaar heeft ze dan de hik. Het kan behoorlijk lang aanhouden, en het is goed te voelen, zowel van binnen als van buiten. Ergens wel zielig, dat ze zo vaak de hik heeft. Maar toch is het heel normaal en kan het geen kwaad.

Verloskundige
We mochten weer een bezoekje brengen aan de verloskundige. Alle metingen waren helemaal goed; ook de groei. Ze is zelfs al een ietsiepietsie ingedaald! De steken die ik maandagavond had, waren waarschijnlijk vanwege de indaling. Dit hoeft niet te betekenen dat ze eerder komt of iets dergelijks, wel is de kans enorm klein dat ze nog in stuitligging gaat liggen.
We zijn weer helemaal goed gekeurd en over 3 weekjes mogen we weer langs (dan heb ik verlof!).

Een behoorlijke update, maar hoop dat jullie ’t leuk vonden om te lezen!

Liefs,

Leonie

 

3 thoughts on “Mamakraamt: Zwangerschapsupdate – Week 30

  1. Wat fijn om te lezen dat alles goed gaat! Fijn dat de klein al een beetje is ingedaald!
    Wij hebben destijds ook tijdens de zwangerschap de gastouder geregeld. Erg fijn als je dat allemaal voor de geboorte alvast kan regelen, geeft toch wat meer rust 🙂
    Eline onlangs geplaatst…Van blond naar donkerMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.