Mamakraamt: Zwangerschapsupdate – Week 38

Week 38

Ze zit er nog, hoor! Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik liever had gehad dat ze er al was (dat hebben jullie maandag al kunnen lezen), maar ze komt wanneer ze wil! Daarom vandaag weer een update over mijn afgelopen zwangerschapsweek, week 38.

Hou je het nog een beetje vol?
Deze vraag is me afgelopen week zo vaak gesteld. Natuurlijk lief, die interesse, maar ik weet niet zo goed hoe ik hierop moet reageren. Vreemde mensen die je tegenkomt en dat ineens vragen… Ja, het is heet en het is met zo’n buik allemaal iets zwaarder, maar ik loop nog en dus hou ik het vol;)

Shrek-Voetjes
Tja, iets wat ik voor het eerst merkte deze week; vocht in mijn voeten! Afgelopen woensdag was het zo heet (ik hield het bijna niet) dat ik de hele dag laveloos op de bank heb gelegen. Buiten was het niet te doen. Toen ik besloot mijn slippers aan te doen voor een wandeling met de hond, paste ik ze ineens niet meer en moest ik mijn Birkies een gaatje groter maken. Mijn voeten zagen er zo gezwollen uit, net de voeten van Shrek!
In de avond heb ik met een ijspack onder mijn voeten gelegen en voor het naar bed gaan onder een koude douche gestaan; toen ging het wel weer.

Is dit ‘t?/Is dit het begin?
Iets dat ik me nu af en toe afvraag. Ik heb enorm veel harde buiken gehad en soms kwam daar een wat menstruatie-achtige pijn bij kijken. Hierop dacht ik dat het misschien een ‘begin’ zou kunnen zijn, maar helaas; niets bleek minder waar.

Rustig an
Dat is wat ik doe de laatste week/weken. Het is mooi weer en ondanks dat ik er iets minder goed tegen kan dan voor mijn zwangerschap (die shrekvoetjes he!), kan ik er wel van genieten. Jullie hebben zondag al kunnen zien hoe ik mijn dagen doorbreng nu.
Hopelijk helpt dat rustig aandoen en wil ze eruit;)

Nou, we gaan vanaf vandaag week 39 in! De laatste week voor mijn uitgerekende datum. Spannend hoor.

Liefs,

Leonie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.