Mamakraamt: Zwangerschapsupdate – Week 16

Het is weer woensdag en dat betekent weer een nieuwe zwangerschapsupdate van de afgelopen week, week 16! Benieuwd wat ik heb gedaan en hoe ik me afgelopen week heb gevoeld? Lees dan verder!

Week 16

Buik en Baby
Sinds deze week heb ik het gevoel dat ik af en toe onze Uk voel. Het is mijn eerste zwangerschap, dus ik heb totaal geen idee wat ik moet voelen, maar toch heb ik soms een apart gevoel in mijn buik. Het voelt een beetje als een kleine spiertrekking, net zoals sommigen wel eens bij het oog voelen als je moe bent (snap je wat ik bedoel?). Zodra ik me erop focus, is het ook weer snel weg, jammer. Ik zou het zo graag meer en vaker willen voelen!
Mijn buik en dus ook de baby groeit goed. Ik heb de twee buikfoto’s naast elkaar gelegd (zie hierboven) en in 1 week is mijn buik toch een stuk ronder/boller geworden. Vanaf heden ben ik wel van plan elke week een foto te maken; gewoon omdat die groei zo leuk is om te zien!
Ik ga er vanuit dat alles goed met onze Uk is en kan weer niet wachten tot de volgende afspraak bij de verloskundige. Die is morgen eindelijk weer!

Werk – Hersenspinsels
Ik vertelde op mijn werk dat ik al wist wat het geslacht is, maar dat ik nog niet ging verklappen. Dit leverde dan ook leuke en grappige gesprekjes op. Collega’s die hun vermoeden voor een geslacht gingen uitspreken, maar ook de cliĆ«nten. Van de meeste heb ik het opgeschreven en dat is natuurlijk wel weer leuk om ooit weer terug te kijken.
Op mijn werk wil ik het ook op een speciale manier vertellen en ben dan van plan om Gender Reveal Cupcakes te gaan maken. Ik vind bakken leuk en heb er die week ook wel tijd voor, dus volgende week ga ik 20 cupcakes bakken die het geslacht zullen gaan verklappen.
Ik kan niet wachten om het te gaan delen met hen!

Benodigdheden Gender Reveal Party
Over 2 weekjes verklappen we dan ook het geslacht aan familie en vrienden. Omdat eigenlijk niemand bekend is met het hele feest (omdat dit nu pas een beetje van Amerika naar Nederland komt), wil ik lekker uitpakken. Alle hapjes zijn al bedacht, het uiterlijk van de taart is ook duidelijk en de versieringen hebben we afgelopen weekend samen gekocht.
Roze en Blauwe bordjes, bekers, bestek, ballonnen en vlaggetjes! Het wordt een bonte bende, haha. Jullie kunnen zeker nog een artikel verwachten waarin ik jullie foto’s laat zien van onze Party!

Babystuff
Naast wat spullen voor de Party besloten we ook lekker te gaan kijken naar wat kleertjes voor ons kindje. Toen ik de Sweet Petit lijn had gezien op de blog van Shirley wist ik dat ik daar sowieso wat van ging kopen. Ik nam mijn vriend mee naar de Prenatal en liepen met leuke kleertjes er weer uit.
Inmiddels heb ik al wat leuke kleertjes verzameld. Nu nog wachten totdat ik het in Ukkie’s kledingkast kan leggen!
Tegen de tijd dat ik het geslacht bekend heb gemaakt op de site, kunnen jullie nog wel een verzamel shoplog verwachten hoor! Ik gok dat jullie dat best wel willen zien;).

Nou, al met al heb ik toch wel wat kunnen vertellen over afgelopen week!
Morgenvroeg hebben we dus weer een afspraak bij de verloskundige en gaan we daarna samen naar de 9maandenbeurs (haha). Daarover lezen jullie volgende week!

Liefs,

Leonie

11 thoughts on “Mamakraamt: Zwangerschapsupdate – Week 16

  1. Ontzettend moeilijk ja, haha!
   Dinsdag ga ik het eindelijk aan mijn team vertellen.. Familie moet dan nog een aantal daagjes wachten, maar ik ben ook blij als we het hen eindelijk kunnen vertellen!

 1. Ik ben op dit moment 10 weken en 5 dagen zwanger, maar ik ben al zo benieuwd naar het geslacht van ons wondertje!
  Wat ik wat minder leuk vind is dat ik me nu al een beetje dik voel. Ik heb echt nu al een beetje een buikje en dat hadden mijn vriendinnen in mijn herinnering niet. Ik ben ook al echt 5 kg aangekomen. Maar ik eet niet meer dan normaal.

  1. Leuk, gefeliciteerd.
   Ik wilde ook erg graag het geslacht weten van onze Uk.
   Met 10 weken vond ik mezelf ook dikkig..
   Misschien je onzekerheid bespreken bij de Verloskundige?

 2. Wat heerlijk allemaal. Echt genieten. Super mooie buik heb je al ow en dat trekspiertje was bij mij ook het eerste wat ik voelde. Had me er niet op voorbereid want iedereen zei bubbels als je darmen en vlinders en kriebels dat had ik niet, wel een trekspiertje. En vanaf toen iedere dag in de avond en al snel kon mijn lief het ook voelen
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…20 Kleine Blijmakers….My Profile

  1. Dankjewel!
   Oh wat leuk om te lezen dat jij ook zo’n trekspiertje had!
   Helaas is het bij mij nog niet echt toegenomen, hopelijk binnenkort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.