Mamareviewt: de app “Cyclus Kalender”

Als je zwanger wilt worden is het erg belangrijk dat je weet hoe je cyclus eruit ziet: wanneer menstrueer je en wanneer vind je ovulatie ongeveer plaats….

Tegenwoordig heb je overal wel een app voor, zo ook voor deze vrouwelijke feitjes. De app die ik graag gebruik om mijn menstruatie bij te houden heet “Period Calendar” en ik show jullie graag hoe deze eruit ziet.

Als je de app opent zie je het volgende scherm. Hierin staat in een oogopslag op welke datum je volgende menstruatie zou moeten beginnen en ook wanneer je dan vruchtbaar bent. Daaronder staan wat icoontjes waar je op kan drukken om nog meer informatie te krijgen en zelf in te voeren.

Review App Cyclus

Als ik een overzicht van de maand wil druk ik op het icoontje “kalender”. Hierin zie je alle dagen van de maand en worden de dagen dat je zou moeten menstrueren al met roze hokjes aangegeven. De andere figuurtjes die je in de kalender ziet staan horen bij het zogenoemde “vruchtbaarheidsvenster”. De app geeft aan de hand van figuurtjes aan hoe hoog je zwangerschapskans is. Het paarse eitje is je eisprongdag.

Natuurlijk is zo’n app alleen gebaseerd op gegevens die jij invoert en rekent deze app deze feitjes zelf gewoon uit. Het is dan ook een indicatie en je moet er natuurlijk niet vanuit gaan dat het ook precies zo is.

Review App Cyclus

 

Vervolgens kan je per dag een notitie toevoegen, aangeven wanneer je daadwerkelijk ongesteld bent geworden of bijvoorbeeld invoeren dat je gemeenschap hebt gehad (met of zonder anticonceptie). Zo kan je dus in een oogopslag zien wanneer je gemeenschap hebt gehad en hoe vruchtbaar je op die dag dan bent geweest.
Ook kan je symptomen toevoegen. Deze heb ik veelvuldig gebruikt toen ik dacht dat ik zwanger was (lees dit artikel), zo kon ik makkelijk bij houden wat ik allemaal voelde en het ook gemakkelijk terug lezen.

Review App Cyclus
Review App Cyclus

Er zitten nog wel wat meer functies in de app, maar dit zijn degene die ik het meest gebruik en de moeite waard vond om aan jullie te tonen. Ik heb meerdere “periode apps” geprobeerd, maar deze vind ik tot nu toe het fijnst in gebruik.

Deze gratis app is zowel verkrijgbaar in de Google Play Store als in de App Store.

Gebruik jij ook een app om jouw cyclus inzichtelijk te maken?

Liefs,

Leonie

One thought on “Mamareviewt: de app “Cyclus Kalender”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.