Mamaupdate #18 – Eerste kerst Kyra + Luiertuitslag


Vandaag een update over de afgelopen week waarin wij kerst vierde en Kyra enorme luieruitslag had.

Eerste kerst
Afgelopen kerstdagen waren bijzonder, aangezien dit onze eerste kerst was met ons als gezinnetje en de eerste kerst voor Kyra. Toch zag ik er behoorlijk tegenop: 3 avonden achter elkaar van huis, 3 avonden achter elkaar eten met familie, 3 avonden achter elkaar geen structuur/ritme.
Kerstavond aten we bij mijn vader thuis. We namen de Stokke Steps kinderstoel mee en zo kon Kyra gezellig bij ons aan tafel zitten. Ze heeft het best lang vol gehouden, maar lang tafelen met een baby van bijna 5 maanden is niet echt een goede combinatie, zeker niet als haar bedtijd al verstreken is. Zo hebben we heerlijk gegeten en hebben we lekker samen cadeautjes uit kunnen pakken, maar zijn we voor het toetje (om 21:00) toch maar naar huis gegaan. Kyra was ontzettend moe en kwam maar niet in slaap. Gevolg: huilen en hangerig.
Eerste kerstdag aten we bij mijn schoonfamilie. Gelukkig aten we hier redelijk op tijd waardoor Kyra het goed vol hield. Toch naarmate het bijna bedtijd werd, werd ze weer wat hangerig en huilerig en zijn we naar huis gegaan. Zo kon ik haar thuis lekker voeden en kon Kyra lekker in haar eigen bedje in slaap vallen.
Tweede kerstdag is bij ons altijd de traditie: steengrillen & bowlen. Ik wist dat dit enorm druk zou worden qua lichten, geluid, etc. Dus we hadden ons daarop al voorbereid. Ook hier ging de Stokke Steps stoel mee naar toe en heeft Kyra het super goed gedaan! Bij het toetje kreeg ze wat honger en besloot ik te gaan voeden (ik mocht op de invalide wc zitten). Daarna heeft ze even bij mij op de borst geslapen. Toen was ze weer mega vrolijk en heeft ze een hoop zitten kletsen en lachen in de maxi-cosi bij de bowling baan. Ik en Kyra zijn wel iets eerder naar huis gegaan, want de vrolijkheid nam ineens af.
Al met al een goede kerst gehad, maar toch kijk ik meer uit naar volgend jaar! Dan is ze al echt een stuk ouder en krijgt ze heel wat meer mee dan nu en kan ik dingen ook uitleggen. Nu was het vooral ‘voorkomen van’ en een beetje overleven, haha.

Luieruitslag
Jeetje. Wij smeren eigenlijk altijd standaard Kyra’s billetjes in bij het verschonen. Echter wil dit niet altijd luieruitslag voorkomen want haar billen waren echt vuurrood. Heel erg zielig. Zodra er verschoond moest worden, zag ik er al een beetje tegenop. Een billendoekje gebruiken deed haar pijn en ook het insmeren vond ze geen pretje. Zo had ik een krijsende baby na het verschonen van de luier die ik soms, zelf met de borst, niet goed getroost kreeg.
Gelukkig is Sudocreme onze redder… Haar billen zien er weer een stuk beter uit en ook het verschonen is weer gewoon zoals vanouds: een groot plezier.

Wij hebben deze week nog lekker vrij en gaan we heerlijk samen als gezinnetje doorbrengen! Heb jij nog leuke dingen op de planning?

Liefs,

Leonie

 

2 thoughts on “Mamaupdate #18 – Eerste kerst Kyra + Luiertuitslag

  1. Een klein tipje, maar misschien wist je dit al, de billetjes goed droog maken met een hydrofiele doek en dan smeren met sudocreme, zo sluit je het vocht niet op, maar bescherm je de billetjes. En Evt de billendoekjes met baby olie druppelen met afvegen, dan is het minder ruw. Heftig is dat he, wij hebben dat iedere keer met een tandje.
    Zo raar dat mensen zeggen dat je wel even op het invalide toilet kunt voeden, alsof je daar je boterham op gaat eten. Gelukkig zit je wel rustig.
    Mathiske -gelukineenrompertje- onlangs geplaatst…*Kerst Blog Challenge* Bouw een sneeuwpop.My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.