Mamaupdate 33 – Nieuw speelgoed, tongetje en tuitbeker


Iets later dan gepland; maar hij staat weer online! Een nieuwe mamaupdate waarin ik je weer bij klets over mijn afgelopen week met Kyra.
Behoefte aan nieuw
Al een tijdje merk ik aan Kyra dat ze wat meer behoefte heeft aan uitdaging. Ze vindt haar speelgoed leuk, maar was er toch ook snel weer op uitgekeken. Daarom vond ik het tijd voor weer wat nieuws! We besloten daarom even de Intertoys te bezoeken en kochten daar wat nieuw speelgoed. Speelgoed met geluidjes/lichtjes vind ze heel interessant, dus we besloten om daar wat van te kopen. Maar ook gewoon gekleurde blokken en een treintje die je op elkaar kan stapelen – heel simpel, maar wel weer goed voor haar ontwikkeling!

Gek taaltje
Ik plaatste het al op mijn Instagram Stories, maar voor degene die het niet hebben kunnen zien… Kyra praat met haar tongetje, haha. Ze steekt haar tong uit en maakt dan geluid. Het ziet er heel gek uit (soort van sissende slang) en het klinkt mega grappig. Ze is echt zo aan het brabbelen en kletsen, enorm leuk om te zien.

Tuitbeker
Aangezien dit mijn laatste maand is waarop ik ‘kolfrecht’ heb, moet ik toch echt voeding gaan afbouwen. De voeding van 15:00 ga ik er deze week langzaam uitgooien; deze pakt ze toch nauwelijks meer en dit scheelt al 1x kolven op het werk. In plaats van melk krijgt ze dan afgekoelde thee (dat vind ze best lekker!) en een soepstengel of Goodies snackje (is ze echt gek op). We zijn aan het oefenen om naast de fles, ook uit een tuitbeker te gaan drinken. Zo is de fles voor de melk en de tuitbeker voor andere drankjes. Ze vindt het heel erg interessant en kan de beker al goed zelf vasthouden… het brengen naar de mond is wat anders, hihi. Ze begrijpt het systeem al wel een beetje; ik ben trots!

Liefs,

Leonie

2 thoughts on “Mamaupdate 33 – Nieuw speelgoed, tongetje en tuitbeker

 1. Mijn dochter is nu 7 maanden en ook nog borstvoeding/ kolven op het werk.
  Hoe ziet je ritme qua voedingen er nu uit? En welke Tuitbeker?
  Mijn dochter krijgt nu 06.30 bv
  09.00 fruit
  10.30 afgekolfd of bv
  Broodje
  14.30-15.00 afgekolfd of bv
  Warme maaltijd
  19.00 bv
  En dan nog 1x in de nacht rond 03.00.

  Ben benieuwd hoe het bij jou er uit ziet dan weet ik een beetje wat ik straks kan verwachten met afbouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.