Mamaupdate #40 – Eerste nacht zonder mama


Wat leuk dat je weer de tijd neemt om een update komt lezen over de afgelopen week van mij en Kyra!

Slaapdienst sinds tijden!
Zoals velen van jullie wel weten werk ik in de zorg waar ik ook slaapdiensten moet draaien. Ik ben er nooit zo’n fan van geweest, want ik slaap altijd heel slecht. Toen ik al behoorlijk zwanger was heb ik aangegeven dat ik het niet meer trok om ook nog op het werk wakker te liggen, waardoor ik toen niet meer op het werk hoefde te overnachten. Tel daarbij op dat ik nog met verlof ben geweest + al die tijd nog lekker kolfrecht had waardoor ik niet perse slaapdiensten hoefde te draaien.
Nu dat mijn kolfrecht al enige tijd voorbij is, zat het er wel weer aan te komen dat ik af en toe weer een slaapdienst moest gaan draaien. Dit was afgelopen zaterdag. Nog geen enkele nacht heb ik doorgebracht zonder Kyra. Het voelde vreemd en ik heb haar dan ook enorm gemist.
Voor papa was ’t ook enorm wennen, want Kyra wordt eigenlijk standaard elke nacht 2x wakker. Ik leg haar dan aan en meestal heeft ze dan ook wel honger/dorst. Papa kan dan altijd lekker in bed blijven liggen.
Nu was dat wel anders, want zaterdag(nacht) was het mega heet, het ging ook nog eens kei hard onweren en Kyra kwam niet ‘maar’ 2x, maar heel wat vaker. Vader en dochter hebben daardoor niet zoveel slaap gepakt die nacht, haha.

Hitte
We hebben er veel last van gehad, die hete avonden/nachten. Kyra komt overdag redelijk in slaap, maar in de avond?! Pfoe. Ze is rond 18:00 altijd helemaal op, dus dan voed ik haar en leg ik haar op bed. Ondanks dat ze heel erg moe is, kwam ze maar niet in slaap. Na een hoop pogingen van zingen, erbij blijven, even laten, etc; hebben we uiteindelijk besloten haar maar weer uit haar bed je te halen. Even afleiden, even wat anders en weer opnieuw proberen. Uiteindelijk viel ze steeds pas om 21:00 in slaap!
Je zou dan denken dat ze in de ochtend dan wat langer doorslaapt, maar nee; Kyra is rond 06:15 altijd weer wakker…

Alleen maar staan & klimmen
Kyra is echt een klauteraapje. Overal wil ze op klimmen of houd ze zich aan vast om te gaan staan, etc. En als ’t dan even niet lukt; begint ze te mopperen, haha.
Ik vind ’t heerlijk dat ze zo lekker aan ’t ontdekken is en ik moet ook vaak om d’r lachen hoe ze ’t allemaal doet. Ze komt nu ook echt naar me toe ‘gekropen’ als ik in de keuken sta. Vaak met een hoop geluid, maar altijd mega blij. Ze laat dan ook goed merken als ze opgetild wil worden, want dan gaat ze op m’n voeten liggen en een beetje zeuren. Zo schattig, haha.

Ook hebben we veel tijd doorgebracht buiten, in het zwembadje. Zo lekker spetteren met dit weer!
Ik hoef alleen morgen nog een dienst te werken en dan hebben we 3 weken vakantie, yay.

Liefs,

Leonie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.