Mamaupdate #53 – Ontstoken oogjes


Iets later dan gepland, maar hier een korte update over mijn afgelopen week met Kyra waarin ze wat ziekig werd…
Prut
Afgelopen week werd Kyra ineens wakker met een vastgeplakt oog.. Het was echt zielig; leek wel snot. Ik maakte me al meteen zorgen, maar besloot eerst haar in bad te doen om te kijken hoe het daarna eruit zou zien. Helaas werd het alleen maar slechter en heb ik toch maar de dokter gebeld. Gelukkig konden we die middag al terecht en heb ik het oogje steeds schoon gemaakt met gekookt water op een watje. De dokter heeft ons druppeltjes meegegeven om in beiden ogen te doen (want de ander begon ook te ontsteken). Een dag later zag het er gelukkig al weer een stuk beter uit!

Hoesten
Helaas waren we net klaar met de oogjes, begon Kyra te hoesten. Soms zo erg dat ze zichzelf wakker hield of ervan wakker werd. Heel erg zielig. Een nacht heb ik haar toch maar bij ons gelegd, zodat we haar steeds gerust konden stellen. Gelukkig is ze nu al weer een stukje op de betere hand.

Haas!
Tijdens mijn zwangerschap kreeg ik het boek over Herman de Haas (“Wat een geluk dat ik jou gevonden heb”). Kyra heeft het lang niets gevonden, maar nu is dit boek het helemaal. Het ligt naast ons bed en dat weet ze precies. Ze klimt over m’n vriend heen om vervolgens kei hard en vaak “HAAS!” te zeggen. Dan kruipt ze lekker naast ons en word ze voorgelezen. Ze weet ook precies wat er gaat komen (van snuffelen, tot een kusje aan de egel, tot aaien, etc). Zoveel plezier om ’n boek. Te mooi moment.

Konijntjesgekte
Zoals ik hierboven al schreef is Kyra. dus gek op het verhaal over de haas. Maar ze vindt konijntjes sowieso helemaal geweldig. Nijntje, haar HappyHorse konijn een plastic konijntje uit haar Duplo. Allemaal leuk. Ze kan ook het konijn nadoen, dan trekt ze haar neus op en snuffelt heel hard. Dit doet ze eigenlijk de hele dag door. Smelt.

Liefs,

Leonie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.