Mamaupdate #55 – Liedjes zingen


Daar ben ik weer eens met een mamaupdate. Vandaag klets ik je weer een beetje bij over hoe het met ons gaat.

Ze slaapt
Ik durf ’t bijna niet op te schrijven, maar het slapen gaat al een tijdje behoorlijk goed! Als in: ze slaapt overdag zo’n 1,5u en de nacht van 18:30 – 06:30 of soms tot 07:00! Super fijn.
Ze had vorige week even 2 dagen een dip, toen vertrokken we naar de Efteling en daar sliep ze weer door. Super knap en fijn!

Zingen
Kyra is helemaal fan van liedjes zingen. Ze wil graag dat wij liedjes zingen en geeft dan ook aan welke: “Paddestoel” (op een grote paddenstoel) of “Bere” (Ik zag twee beren) of “Hoed” (Hoedje van papier), etc. Ze vindt het leuk om de ‘weggevallen woordjes’ in te vullen. Zo zingen wij bijvoorbeeld “poesje…” en dan zegt zij “mauw”. Ik vind het zo knap! En ze kent ook echt al behoorlijk veel liedjes.

Tekenen
“Tekene” is ook iets wat ze veel roept, want dat heeft ze nu ook helemaal uitgevonden. Ze vindt het prachtig m met verschillende kleurtjes over het papier te krassen en geniet er van als ik met mijn tekenkunsten (ahumm) wat herkenbare dingen teken (zoals de paddestoel;)).

Knuffels
Voorheen moest ze er niet zoveel van hebben, maar ze lijkt er steeds meer gehecht aan te raken! Ze ligt met haar Happy Horse in bed en die moet ook mee naar ons bed als ik haar in de ochtend bij ons neer leg. Ook heeft ze laatst een aardvarken knuffel meegenomen vanuit Burgers Zoo en die ligt bij ons op de kamer. Zodra ik haar uit bed haal zegt ze al “aardvarken” en is ze helemaal gelukkig als ik dat beest aan d’r geef.

Zelf kleren uitkiezen
Soms sta ik wel eens met Kyra voor haar kledingkast en dan schreeuwt ze wat ze aan wil. “Nijt Nijt” = haar Nijntjestrui of “Konijn!” is haar jurk met konijn erop, en zo verder.
Ook heeft ze een ‘berengilletje’ van de H&M die ze helemaal leuk vindt vanwege die berenoortjes op de muts. Hahaha.

Ik wens jullie alvast hele fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar!!

Liefs,

Leonie

2 thoughts on “Mamaupdate #55 – Liedjes zingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.