Mamakraamt: Wachten op niet ongesteld worden

Een buikkrampje hier, hoofdpijntje daar en dan ook nog eens gevoelige borsten!
Ik hield mijn symptomen bij in m’n app en was elke dag (teveel) bezig met wat ik voelde in mijn lichaam en of dit te maken zou kunnen hebben met een mogelijke zwangerschap.
Zo ging ik ook ineens bewuster om met mijn eetpatroon:
Alcohol bij de BBQ? Niet nu. Italiaanse bol met carpaccio als lunch? Nee dank u. Elke keer bij deze keuzemomenten dacht ik: misschien ben ik wel zwanger!

De dagen gingen voorbij en er was geen dag dat ik er niet mee bezig was. Ik vroeg me ook steeds af of het nou tussen m’n oren zat (die gevoelige borsten bijvoorbeeld) of dat ik die symptomen echt voelde.
De ene dag wist ik bijna zeker dat ik zwanger was, de andere dag moest ik lachen om mijn eigen gedachten. Wispelturig dus.

Om van die onzekerheid af te komen, was er maar een ding wat ik kon doen: wachten. Wachten totdat ik overtijd zou zijn, wachten op niet ongesteld worden.
Ik was al blij dat ik al 2 dagen overtijd was en deelde dit met mijn vriend. Ik sprak met hem af dat ik als ik 4 dagen overtijd zou zijn, een test zou doen.
Maar helaas, die avond kreeg ik ineens menstruatiekrampen en toen wist ik het: ik ben ongesteld en dus niet zwanger. Na een check te hebben gedaan op de wc, vertelde ik het mijn vriend.
Ik was een beetje down, maar het was ook wel een beetje te mooi om waar te zijn: zo snel zwanger worden. Volgende keer zal ik proberen me iets minder er mee bezig te houden en gewoon af te wachten….

Toen jij zwanger wilde worden, ging er toen hetzelfde door je heen? En veranderde jij je eetpatroon ook meteen?

Liefs,

Leonie

Disclaimer: Ik weet dat 6 maanden ‘proberen’ het gemiddelde is en ik weet ook dat het niet iedereen gegund is om een kindje te kunnen krijgen. Deze gedachten gaan ook vaak genoeg door mijn hoofd heen. Ik wilde gewoon graag mijn gedachten en acties van afgelopen weken opschrijven, voor mezelf, maar ook voor anderen die dit misschien herkennen.

11 thoughts on “Mamakraamt: Wachten op niet ongesteld worden

 1. Ik heb precies hetzelfde meegemaakt, zo’n 1000x haha. Iedere maand hopen dat ik zwanger was, en iedere keer de teleurstelling dat het weer niet zover was. Uiteindelijk raakt ik zwanger op een moment dat ik er totaaaal niet mee bezig was. Zo ‘grappig’..

  1. Bedankt voor je reactie! Hoe vaker je dat mee maakt, hoe vervelender ’t wordt natuurlijk. En inderdaad wel bijzonder dat je zwanger raakte toen je er totaal niet mee bezig was!

 2. Ugh herkenbaar. Hier ‘al’ pilloos vanaf eind april 2015. Stom dat je je hele leven tot nu bezig bent om vooral niet zwanger te worden en als je het dan wilt: dan lukt het niet meteen. Waar maakte ik me vroeger zorgen om denk ik nu,haha!

   1. Ik had zaterdag ongesteld moeten worden,ben het nog steeds niet. Zou het dan toch..? Gisteren een test gedaan en die was negatief. Stom dat je lichaam deze spelletjes met je speelt!

  1. Hoelang heb jij moeten wachten/proberen totdat je zwanger was? In ieder geval wel fijn dat je bij de tweede een stuk makkelijker mee om kon gaan; scheelt een hoop gestress.. haha.

 3. Ik had gisteren besloten om vandaag een afspraak te maken bij de dokter voor een bloedtest ivm naderende vakantie. Zou er om 15 uur heen gaan en om 14 uur werd ik ineens ongesteld. Grr, stom lichaam..

  1. He, wat jammer en vervelend! Wel lief dat je me op de hoogte hebt gehouden:) volgende maand misschien beter? Ik probeer echt minder er mee bezig te zijn, dan is de teleurstelling minder groot. Tevens word natuurlijk menstruatie uitgesteld door stress… Dus dat kan je ook niet gebruiken, haha. Het lichaam houdt ons alleen maar voor de gek dan! Liefs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.