Mamavoorspelt: Reacties van (toekomstige) opa’s & oma’s op zwangerschap

Fantaseren, voorspellen, nadenken over… allemaal dingen waar ik me bezig houd de laatste tijd. Sinds we aan het ‘proberen’ zijn, hebben mijn vriend en ik soms leuke gesprekken waarin we voorspellingen doen. Zo kwam het onderwerp hoe onze ouders (dus de toekomstige opa’s en oma’s) zouden reageren als we het nieuws zouden brengen ook in ons op. Even voor de duidelijkheid; wij hebben nog geen nieuws te vertellen (helaas), maar fantaseren dus er al wel lekker op los.. Lees hieronder verder hoe ik denk dat mijn (schoon)ouders zullen reageren als wij onze zwangerschap bekend zouden maken!

Reacties opa en oma

Mijn moeder zou heel blij reageren, dat weet ik nu al zeker, omdat zij de enige persoon is die op de hoogte is van het feit dat mijn vriend en ik proberen zwanger te worden. Ik wil graag de zwangerschap op een leuke en originele manier bekend maken, maar weet nu al dat ik het niet voor mijn moeder verborgen zou kunnen houden en ik het haar snel, misschien wel meteen, zal vertellen. Ze zou heel blij zijn, maar tegelijkertijd ook wat bezorgd. Mijn moeder heeft veel (medische) kennis en discussieert regelmatig met artsen omdat zij een andere mening of idee heeft. Zij zal dan ook van alles op de hoogte gehouden willen worden qua medische bezoekjes en dergelijke.

Pap zou wat geschokt reageren. Eigenlijk ben ik altijd nog zijn kleine meisje geweest en ik denk dat hij enorm moet wennen aan het idee dat zijn kleine meisje zwanger is. Ondanks dat, zou hij wel blij zijn en het redelijk snel kunnen accepteren. Het lijkt mij best spannend om, als het ooit zo ver is, hem dat nieuws te melden.

Mijn schoonmoeder zou eerst denken dat we haar voor de gek zetten; dat we een grap maken. Maar zodra ze door heeft dat het echt zo is, denk ik dat zij enorm blij zal zijn en met tranen in haar ogen ons zal feliciteren.

Hoe mijn schoonvader zou gaan reageren, vind ik wel lastig om te voorspellen. Ik denk dat ook hij even zal moeten wennen aan het idee, maar ook erg blij voor ons zal zijn.

Het is leuk om er zo over na te denken en er ooit (hopelijk binnenkort) weer eens op terug te kijken en het te kunnen vergelijken met de echte reacties. Ik kan niet wachten totdat het zo ver is!

Hoe reageerden jouw dierbaren op het grote nieuws?

Liefs,

Leonie

4 thoughts on “Mamavoorspelt: Reacties van (toekomstige) opa’s & oma’s op zwangerschap

    1. Wisten ze al dat jullie gingen ‘proberen’? Het lijkt me dan dat je elke maand dezelfde vraag krijgt.. Haha. Ik vertel t alleen aan mn moeder.. De rest hoort t wel als t echt zo is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.