Muziek dat mij aan Kyra doet denken

fullsizerender-2

 

Ken je dat, muziek dat je aan mensen/dingen/huisdieren/situaties doet denken? Ik heb bij een aantal nummers dat ik enorm aan Kyra denk. Kijk je mee welke liedjes mij aan haar doen denken?


Sting – Englishman in New York

“Whoa, I’m an alien
I’m a legal alien”

Tijdens de zwangerschap waren we ontzettend blij met elke echo foto die we van Kyra meekregen. Mijn vriend luistert graag naar Veronica tijdens het thuis werken. Zo ook toen wij vol trots terug kwamen met een echo-foto. Op een bepaalde foto lijkt ze enorm op een alien en sindsdien moet ik steeds aan haar denken als ik dit liedje hoor.

Trijntje Oosterhuiis – Nu dat jij er bent

“Ik wist niet dat ik na een blik
zo veel van je houden zou
Maar ik weet nu al niet eens meer
hoe ik leefde zonder jou”

Ik kan bij dit liedje de hele songtekst wel plakken, want de gehele tekst doet mij denken aan haar, maar ook aan mijn opvoeding/moeder. Elke keer als ik dit liedje opzet, moet ik huilen (oops). Ik vind het zo’n mooie tekst. Ik luister normaal nooit naar Trijntje, maar mijn moeder kwam met dit lied aanzetten, omdat zij door dit liedje aan mij/onze band moet denken. Het heeft dus nog al een betekenis. Ik denk dat elke mama dit lied enorm mooi vindt.

Elton John – Your Song

“How wonderful life is while you’re in the world”

Deze zin staat op het geboortekaartje van Kyra. Het klopt als een bus. Mijn leven is zoveel rijker met de komst van haar. Het klinkt misschien wel heel erg sentimenteel, maar mama mogen zijn van haar is echt ’t mooiste wat er is.

Marco Borsato – Samen voor altijd

“Ik hoor bij jou
Jij hoort bij mij
Wij blijven samen voor altijd
Ik laat je nooit alleen
Jij maakt mij blij
Ik hou je vast en laat je vrij”

Zijn er nog meer woorden nodig? Ook hierbij is de tekst zo ontzettend herkenbaar en mooi. Voordat ik mama was, deed me dit liedje niet zoveel. Maar nu maakt luisteren naar dit liedje me emotioneel.

Een hoop zwijmel, excuses. Maar het leek me toch wel mooi om dit te delen! Heb jij bepaalde liedjes die veel voor je betekenen?

Liefs,

Leonie

3 thoughts on “Muziek dat mij aan Kyra doet denken

  1. Ha ha lieve dochter van mij: bij dat laatste liedje moet ik altijd aan ‘ons’ denken en bij de volgende houd ik t vaak ook niet droog…: ‘Mag ik bij jou schuilen’ van Claudia de Breij….

    Ik hoop dat ik nog heel lang van jullie mag genieten,

    (O)ma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.