Ontzwangeren?

Jaja. Ze zeggen ’t allemaal: 9 maanden op, 9 maanden af. Ontzwangeren, ik had geen idee wat ik me daarbij voor moest stellen… Maar nu heb ik wel degelijk een idee.

Klachten
Voordat ik begin met vertellen welke ‘ontzwanger-klachten’ ik heb, som ik eerst eens voor jullie op wat de meest voorkomende klachten zijn:

 • Moeheid
 • Hoofdpijn
 • Opvliegers
 • Vergeetachtigheid
 • Labiel en huilerig
 • Snel geïrriteerd zijn
 • Duizeligheid
 • Concentratieproblemen
 • Haaruitval
 • Libidoverlies

Nou, dat is toch behoorlijk wat! En moet je nagaan dat je hier dan blijkbaar 9 maanden lang last van kan hebben, pfoe.

Mijn ontzwangerperiode
Ik merk de laatste tijd echt wel dat ik aan het ontzwangeren ben. Mijn grootste irritatie is dan ook mijn haaruitval. Ik zag daar al behoorlijk tegenop, want ik hoorde al van meerdere mensen dat ik kans had dat dit ook bij mij zou gebeuren. En jahoor, ik ben de sjaak en niet zo’n beetje ook!
Mijn borstel kan ik dagelijks wel schoonmaken, Kyra heeft altijd wel een haar of zelfs meerdere haren van mij op zich hangen (geklemd tussen haar handen, verstopt tussen haar hals, etc) en ook in huis slingeren de nodige haren rond. Bah. Ik vind het vies en irritant. Gelukkig valt het nog niet met plukken eruit, want dat heb ik ook wel eens gehoord…

Daarnaast merk ik ook dat ik gigantisch vergeetachtig ben. Mijn korte termijn geheugen is echt vet slecht. Ik kan me soms gewoon dingen niet meer herinneren. Een voorbeeld: mijn vriend gaf aan dat ik het pakje ham had geopent dat hij had gekocht, aangezien hij geen ham eet. Ik kan me dus gewoon niet herinneren dat ik dat heb gedaan!?
Ook afspraken zoals kraamvisite of etentjes kan ik gewoon vergeten.

Dat moeheid tussen het rijtje staat vind ik niet zo heel erg gek. Voorheen kon ik altijd uitslapen, sliep ik overdag nog wel eens omdat ik moe uit een slaapdienst kwam en kon ik vooral veel relaxen op de bank (yay voor Netflix). Nu word ik sowieso 2x per nacht wakker om te voeden, start mijn dag altijd rond 8:00 omdat ze wakker is en zit dat vele relaxen er ook niet echt meer bij. Heel soms kruip ik nog wel eens in bed of op de bank als Kyra lekker een middagdutje doet…
Ja, ik ben moe, maar ik had niet verwacht dat ik er aan gewend zou raken. Voorheen zei ik altijd dat ik minimaal 8 uur slaap nodig had om de dag door te komen. Nou, die 8 uur haal ik niet eens meer en dan is het relaxen overdag ook echt stukken minder. Toch merk ik dat ik daar best wel tegen kan. Ik heb natuurlijk mijn dipjes en drink misschien iets meer koffie dan voorheen, maar het is niet zo dat ik om 20:00 al in bed moet liggen om me op te laden.

Ook merk ik dat ik wat meer last heb van zweten. Voorheen kon ik echt wel de hele dag droog en fris blijven. Nu merk ik dat ik vooral in de nacht kan zweten. Ik heb het dan ineens heel heet of ik word gewoon zweterig wakker als ik in de nacht moet voeden. Bah, wat een ellende. Gelukkig bestaat er deodorant die ik dan nu wat extra moet gebruiken.

9 maanden!
Bah, het idee dat dit 9 maanden gaat duren vind ik echt vervelend. Gelukkig heb ik niet van elke voorkomende klacht last en is het allemaal redelijk te ‘handelen’. Het is niet anders! Ik heb een prachtdochter en een prachtgezin. Dus al had ik elke klacht gehad, het is me meer dan waard.

Had jij last van ‘ontzwanger-klachten’?

Liefs,

Leonie

5 thoughts on “Ontzwangeren?

 1. Ah.. sommige dingen vallen nu op zijn plek haha, ik heb ook last van haaruitval en mijn hemel die vergeetachtigheid! Zweten.. hier nog 1, inderdaad in de nacht ik werd laatst wakker met het idee dat ik in mijn broek had geplast zo erg had ik lopen zweten, nu was het nog een tikkeltje erger want we kwamen er achter dat de kachel stond te loeien met 20 graden, oopsie vergeten uit te zetten, en zowaar was ik niet de vergeetachtige die keer haha. Pff ok nog 4 maanden afwachten tot de klachten afnemen dus haha.. ??
  Kelly onlangs geplaatst…Heftig weekend achter de rugMy Profile

 2. Ugh ontzwangeren, dat dat niet niks is is mij onderhand ook duidelijk. Ik heb vooral last van de erge haaruitval en concentratie problemen. Ook is mijn lijf nog totaal niet de oude en daarvoor loop ik nog bij de gynaecoloog en fysiotherapeut. Gelukkig slaapt de kleine man super goed en hoeven we er snachts niet meer uit.
  Nicetobeout onlangs geplaatst…Mijn week in foto’sMy Profile

 3. Ik had ook heel erg last van ontzwanger klachten. Vooral haaruitval, snel geïrriteerd en vergeetachtigheid. Haaruitval is gelukkig wel over gegaan. Vergeetachtigheid nog niet hahaha en die van mij is over twee/drie weken al 9 maanden.
  Leonie van Mil onlangs geplaatst…Nooit meer ziekMy Profile

 4. Ohh echt heel erg! Vooral dat zweten en die opvliegers vond ik echt ellende! Haaruitval heb ik nu nog, echt hele bossen, ik heb gewoon inhammen nu. Verschrikkelijk. Ik heb 10maanden borstvoeding gegeven en ze zeggen dat je dat er bij moet tellen. Ik ben bang dat dat ik mijn geval dus zo is.. ik hoop echt dat het voor jou meevalt en dat je er snel vanaf bent.
  Mathiske -gelukineenrompertje- onlangs geplaatst…Kersthaarspeldjes + WINACTIE!My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.