Onze vliegreis

Afgelopen woensdag had je al een verslag van onze vakantie kunnen lezen. Vandaag schrijf ik hoe het vliegen met onze Kyra is gegaan en geef ik wat tips, mocht je zelf ook nog gaan vliegen deze zomer!

Niet voor het kiezen
Met een baby gaat alles toch net even wat anders… We hadden graag in de ochtend willen vliegen (zo rond 11:00), maar helaas konden we daar niet uit kiezen. Onze vlucht ging al om 07:00 wat dus betekende dat we om 03:00 de auto in moesten stappen om naar Schiphol te reizen.
Rond 02:30 werd Kyra zelf al wakker (voor voeding), dus ik legde haar aan en daarna meteen in de maxicosi. Kyra werd vanzelf al wat wakker en had toen ineens goede zin. Ze heeft met pret zitten kijken hoe wij de tassen nog checkte en deze in de auto legde. Eenmaal zo’n 45 minuten onderweg, viel ze toch nog even in slaap (gelukkig) en om 05:00 stonden we op Schiphol.

Op het vliegveld
Ik besloot haar meteen in de Tula te doen, want wie weet wilde ze zo nog wel even verder slapen. Dat deed ze niet, maar ze kon zo wel vanuit een veilige plek alles bekijken. Voor Kyra was het natuurlijk enorm indrukwekkend; dat Schiphol.
Bij Starbucks heeft ze even op de stoel boekjes gelezen en daarna was het tijd voor haar verschoningssessie. Dit kon heel gemakkelijk en fijn op Schiphol. Aangezien het al wel ochtend was, besloot ik haar ook maar meteen te voeden. Helaas door alle indrukken heeft ze maar een paar slokken melk gedronken, maar blijkbaar wel voldoende voor even.
We hebben de Buggy alleen gebruikt toen we moesten wachten bij de Gate, zodat zij ergens in kon zitten en wat kon spelen… Daarna hebben we de buggy ingeklapt en konden we deze afgeven zodra we het vliegtuig in stapte.

De vlucht
Kyra was al behoorlijke tijd wakker en had dus ook maar weinig geslapen, dus ze was al enorm moe toen we in het vliegtuig zaten. Maar alles was enorm interessant natuurlijk; het tafelblad, het klittenband op de hoofdsteun, de armleuning, de papiertjes in het vakje en natuurlijk ook de mensen voor en achter ons in het vliegtuig. Helaas kregen wij in het vliegtuig te horen dat ze nog zeker 45 minuten nodig hadden om te mogen opstijgen (en we moesten blijven zitten). Best lastig, met een vermoeide maar mega drukke baby. Uiteindelijk ging het signaal van riemen vast aan en zat ze aan me vast in de stoel. Het opstijgen moest met het gezichtje naar voren, dus ze moest tegen me aan blijven zitten. Kyra was dus al behoorlijk moe en door een beetje te wiegen en gezamenlijk slaapliedjes te zingen viel ze uiteindelijk voor het opstijgen al in slaap (met wat huilen van te voren). Ze heeft dus niks meegekregen van het opstijgen en ondanks dat ik me wel druk maakte om haar oortjes, verliep het allemaal prima.
Na zo’n 45 minuten werd ze wakker en was ze weer de vrolijkheid zelve. De riem kon los en ik besloot haar nog even te voeden (omdat ze op Schiphol zo slecht had gedronken). Dat voeden in het vliegtuig ging prima. Ik zat bij het raam en mijn vriend zat naast ons, dus er was voldoende privacy.

Spelen, afleiden, eten
We hadden voldoende speelgoed mee voor in het vliegtuig. Voor de vakantie hadden we wat nieuw speelgoed gekocht en dit hadden we meegenomen. Nieuw speelgoed doet het bij Kyra namelijk altijd wel goed en dat is dan een stuk interessanter allemaal. Echter bleek uiteindelijk de spulletjes in het vliegtuig veel interessanter (een flesje water, een lepel, het ‘spuugzakje’ dan haar eigen speelgoed, haha. Zo’n 3 uur lang hebben we Kyra afgeleid met van alles; boekjes gelezen, gezongen, etc. Kyra vond het ook machtig mooi om de mensen achter ons te bekijken. Gelukkig zaten daar wel lieve mensen die Kyra dan ook wat aandacht gaven waardoor ze veel heeft gelachen.

Landen
Na zo’n dik 3,5 uur konden we landen op Kreta. Kyra weer vast in de riem; dat vond ze niet zo grappig.. Maar al snel leek ze door te hebben dat het even niet anders kon en hadden we een goede landing.
Eenmaal op het vliegveld ging de draagzak weer aan (ideaal); want de buggy hadden we nog niet en je moet dan toch enige tijd lopen en wachten op de koffers.

De heenweg is zo fantastisch gegaan, eigenlijk kon het niet beter. We zijn mega trots op haar!

De terugreis
De vlucht terug ging op een gunstiger tijdstip; 12:00, waardoor we wel allemaal de nacht hebben kunnen slapen en op ons gemakje konden opstaan.
Het vliegveld op Heraklion is mini vergeleken met Schiphol en het was overvol. Met moeite konden we een plekje vinden om te zitten. Op zich niet heel erg, als je gewoon op de afgesproken tijd zou terugvliegen, maar wij hadden maar liefst dik 2,5 uur vertraging! Dat was vreselijk. Steeds kwamen er weer 20 minuten bij… Kyra heeft vanaf de ochtend niet meer geslapen; het lukte haar niet om in de buggy in slaap te vallen. Maar ondanks dat ze al zo’n 8 uur achter elkaar wakker was, was ze nog goed te pas!
Na lang wachten konden we eindelijk het vliegtuig instappen en omdat Kyra weer zo moe was, viel ze weer met het opstijgen al in slaap. Wel van te voren zo’n 5 minuten alles bij elkaar geschreeuwd…(pfoe, dat was wel even pittig), maar daarna heeft ze lekker geslapen. Na een uurtje schreeuwde een kind voor ons kei hard iets over de wc, waardoor Kyra wakker schrok. Omdat ze niet uitgeslapen was, huilde ze. Ik besloot haar aan te leggen (het was immers ook al wel weer tijd voor voeding, omdat ze op het vliegveld daar ook niet echt de rust had om goed te drinken) en toen viel ze, gelukkig, aan de borst weer in slaap; ideaal! Zo heeft ze nog enige tijd doorgeslapen. Normaal wil ik niet dat ze mijn tepel gebruikt als speen, maar nu vond ik het helemaal prima. Als jij wil sabbelen en zo lekker kan slapen; vind ik dat goed Meis!

Ook de terugreis is dus super goed gedaan. Ondanks de vertraging, het wachten en de onrust op het vliegveld daar, heeft Kyra prima meegedraaid.
Voor ons dus echt een succeservaring geweest; die eerst vlucht voor haar!

Wat tips op een rijtje
* Neem een draagzak mee op het vliegveld. Dit is echt ideaal tijdens het (lange) wachten en je hebt zo je handen vrij.
* Nieuw speelgoed! Altijd wat interessanter dan dat speelgoed wat ze al kennen.
* Denk aan welk(e) hapje(s) je mee moet nemen in het vliegveld. Kyra miste alleen haar fruithap; dus deze hadden we meegenomen in de handbagage (babyvoeding mag gewoon mee). Voor flesvoeding is er altijd de mogelijkheid om dit op te warmen.
* Extra luiers en kleding; Kyra heeft behoorlijk wat scheetjes gelaten in het vliegtuig.. hihi.
* Geef bij het opstijgen en landen wat te drinken of een speen; door het slikken voorkom je dat de oortjes pijn gan doen.
* Je baby zit bij je op schoot; houd dus rekening met kleding dat hij/zij aanheeft. Kyra had een lange mauwen romper aan + een legging. Dit bleek warm zat te zijn!
* De buggy mag/kan je al afgeven bij het droppen van je koffer; maar je mag ‘m ook meenemen tot aan de gate. Dit laatste zou ik zeker aanraden!
* Geef je borstvoeding? Zorg voor een gemakkelijk shirtje die je ook nog een beetje bedekt houd. Dat voedt een stuk prettiger.
* Blijf rustig. Als je gestresst bent, dan zou je kindje dat zeker voelen en dat komt niet ten goede van de reis. Relax!

Nou, petje af als je dit gehele stuk hebt gelezen. Hopelijk heb je er wat aan (gehad). Mocht je vragen hebben dan beantwoord ik ze graag voor je!

Liefs,

Leonie

2 thoughts on “Onze vliegreis

  1. Thanks voor de tips! Ik gaan eind augustus 2 uurtjes vliegen met mijn dochtertje. Ze is dan ruim 7 maanden. Vooral je tip van het nieuwe speelgoed vind ik slim, daar had ik nog niet aan gedacht!

  2. Echt fijn dat het zo goed ging! Hier ook, al is een baby van 3 maanden nog net iets makkelijker denk ik omdat ze dan nog veel liggen en nog minder rond kijken. Ik vond de vluchthaven van Heraklion echt een ramp, het was zo mega druk en zo klein! balen dat jullie zoveel vertraging hadden!
    Bertine onlangs geplaatst…Bunny sneakersMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.