Op schoenenjacht…

Als je me op Instagram volgt, dan weet je dat ik afgelopen week al druk bezig was om ‘winterschoenen’ voor Kyra te vinden, vandaag een stukje over deze zoektocht en waar we uiteindelijk voor gekozen hebben…

De wens
Mijn wens was om mooie, stoere en leren laarsjes te vinden voor Kyra. Ze loopt nu toch al bijna een jaar, maar ik kan niet zeggen dat ze altijd even ‘stevig’ loopt. Soms ziet het eruit alsof ze een beetje dronken is, hihi. Ik vind het dan ook wel belangrijk dat de schoenen goed zitten en meestal zijn dan leren schoenen wel beter voor de voet. Dus los van het feit dat schoenen van leer wat langer mee gaan, leren schoenen sluiten vaak ook wat beter aan (gaan naar de voet staan) + ademt ook beter.
Naast dat ze goed moeten zitten, wil het ook natuurlijk ook wat. Ik vind stoere laarzen echt heel leuk.. Ik kleed Kyra graag meisjesachtig, maar wel met een stoere/sportieve twist. Nu zie je tegenwoordig heel veel veterboots – dus naar zo iets was ik op zoek!

Zoektocht
Ik ben naar verschillende winkels gegaan, de Bristol, Nelson, Ziengs, Van Haren, Schuurman schoenen, etc. Ik kwam daar veel dezelfde schoen tegen, die ik echt super tof vond: “Dr. Martens”. Deze schoenen kosten maar liefs 85 euro en dat had ik er eigenlijk niet voor over… Maar toch bleven ze maar in m’n hoofd spoken dus besloot ik deze te passen bij Kyra.

Zo tof – maar niet goed!
De Dr. Martens zaten zo tof, maar Kyra liep er voor geen ene meter op! De vrouw die ons hielp gaf ook aan dat de Dr. Martens erg ‘stijf’ zijn en raadde eigenlijk deze schoen af – er zat geen voetbed in en hij geeft niet makkelijk mee… het is een stijve/harde laars.
Ohh; daar ging m’n ‘droom-laars’ voor Kyra. Het oog wil wat, maar is lang niet belangrijker dan hoe deze bij Kyra zit.
Ik had bij Bristol iets vergelijkbaars gezien, zo’n veterboot (ook van leer!), maar daar word je dus niet geholpen en weet je dus eigenlijk helemaal niet of je er wel goed aan doet om zo’n schoen te kopen.

Het resultaat
Ik vond het lastig om te kiezen, maar omdat de verkoopster zo goed uitlegde wat Kyra’s voeten nodig hadden, besloot ik op haar advies af te gaan. We kwamen uit bij Schuurman Schoenen (#nospon)…. De veterschoen was goed omdat ik wat kon ‘spelen’ met de veters en ze ook wat strak om Kyra’s smalle enkel heen kon strikken. Ook moest er nog een badstof zooltje in, zodat ze goed in de schoen zat (en dus niet kon schuiven) en er zat een mooi voetbed in, waardoor het comfortabel zat en Kyra goed haar voet kon afwikkelen.
Dus… Geen stijve Dr. Martens zonder voetbed (oh maar die zijn zo leuk!), maar andere stoere veterboots wat Kyra’s voetjes goed doen:

Het is misschien niet de eerste keuze die ik zou maken, een rib uit mijn lijf, maar het heeft wel alles wat op het wensenlijstje stond! Ik ben er blij mee en Kyra al helemaal (die wilde ze meteen aan doen de volgende dag).

Heb jij al ‘winterschoenen’ voor je kindje?

Liefs,

Leonie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.