Q&A #1 – wat vind ik van het moederschap?

Een tijdje terug vroeg ik op Instagram of jullie vragen aan mij hadden over mij, het moederschap, Kyra of wat dan ook. Vandaag geef ik de antwoorden!

Wanneer wist je dat je mama wilde worden?
Haha. Ik riep toen ik kind was al dat ik mama wilde worden. Dit was gewoon altijd al mijn wens. Die wens werd alleen maar groter toen ik ouder werd.

Wat vind je het moeilijkst aan het moederschap?
Mama zijn is echt niet alleen maar rozengeur en manenschijn. Ik geniet volop, maar het moeilijkst vind ik toch echt omgaan met de zorgen. Zo’n baby’tje op laten groeien is een hele verantwoordelijkheid en er komt echt een heleboel bij kijken. Dit wist ik natuurlijk al wel – dat hoort bij het moederschap, maar ik kan nog al een piekeraar zijn. Gelukkig voeden we samen Kyra op en kunnen we alle momenten delen – dus ook de zorgen.

Heb je nog een kinderwens?
Jeetje, krijg ik die vraag nu al? Ik droom(de) altijd over een gezinnetje met 2 kinderen, dus als het ons gegund is zou ik graag een broertje of zusje voor Kyra willen.
We zijn er overigens nu echt totaal nog niet mee bezig – eerst lekker genieten van Kyra.

Ben je getrouwd?
Nope.

Wat vind je het mooist aan het moederschap?
Alles. Ik geniet echt werkelijk waar van alles. Alle ontwikkelingen die Kyra meemaakt vind ik zo prachtig om te zien. Het (intieme) contact met haar is echt het mooist wat er is. Tevens kan ik ook echt genieten van het feit dat ze zo groeit dankzij mijn borstvoeding!

Is het moederschap zoals je het verwacht had?
Nou, eigenlijk wel! Tot nu toe zijn er nog geen dingen voorgekomen die ik niet had verwacht. Het is een rollercoaster van emoties, mooie momenten maar ook onzekere momenten.

Vind je het niet vervelend dat je alles moet laten nu je mama bent?
Ik hoef helemaal niet alles te laten. Ik leef gewoon nog mijn leven zoals ik voor de geboorte van Kyra deed! Alleen is ’t leven nu een stuk mooier en bijzonderder.

Wat is het grootste verschil nu je mama bent geworden?
Het grootste verschil is denk ik toch wel ‘spontaniteit’. Dat is er namelijk een beetje vanaf. Met een baby kan je niet ineens denken: “goh, laat ik vandaag dit eens gaan doen”. Het leven vergt nu gewoon iets meer planning en regelmaat.

Is je relatie verandert sinds de komst van Kyra?
Ja en nee. We zijn nog altijd even gek op elkaar, al dan niet gekker! Het is wel zo dat we wat minder tijd voor elkaar hebben. Dit was voornamelijk in de eerste weken/maanden zo. Toen moesten we toch echt nog onze draai vinden. Avonden lang hebben we met Kyra, op de bank de avond doorgebracht. Maar sinds een aantal maanden hoeft dit niet meer (slaaptraining heeft gewerkt!) en hebben we vanaf ongeveer 19:00 Quality-time samen.

Waarom maak je geen video’s meer?
Ik heb geprobeerd om video’s te maken, YouTube te leren kennen, etc. Echter merk ik dat ’t toch niet helemaal mijn ding is. Geef mij maar lekker schrijven/bloggen.

Waar koop jij het liefst de kleding voor Kyra?
Nou, dat is denk ik best wel duidelijk geworden de afgelopen tijd! Zara is echt mijn favoriet. Ook bij de Hema kijk ik regelmatig of er weer wat nieuws hangt.

Heb je favoriete mama-blogs die je volgt?
Jazeker. Hoewel ik er nu veel minder tijd voor heb, lees ik toch met enige regelmaat een aantal favorieten: kellycaresse.nl, littlewonderworld.nl, bijzonderkleinwonder.nl, elisejoanne.nl en 2wmn.nl!

Dat waren zo’n beetje alle vragen die gesteld zijn! Heb jij nog andere vragen voor mij? Stel ze dan gerust en dan beantwoord ik ze binnenkort in een volgende Q&A!

Liefs,

Leonie

3 thoughts on “Q&A #1 – wat vind ik van het moederschap?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.