Terugblik doelen + best gelezen artikelen 2016

Het jaar 2016 is bijna voorbij! Voor mij en mijn vriend een prachtig jaar vol mooie (maar ook onzekere) momenten! Vorig jaar rond deze tijd stelde ik een aantal (blog)doelen op en het leek me wel leuk om daar even naar terug te blikken! Ook zet ik de 5 best gelezen artikelen voor jullie nog even op een rijtje. Kijk je mee?

December 2015 stelde ik de volgende doelen op voor Mamakraamt:

 • Bloggen over zwangerschap!
  Nou, dat is goed gelukt. Stiekem toen ik dat artikel schreef, wist ik al dat ik zwanger was. Ik heb dan ook heel veel over mijn zwangerschap geschreven en ik vond het leuk om dit met jullie te kunnen delen!
 • Mijn bezoekersaantallen verbeteren
  Toen ik eenmaal vertelde dat ik zwanger was, trok Mamakraamt ineens meer bezoekers. Ontzettend leuk. Ik vind de cijfers niet echt belangrijk, bloggen is voor mij echt een hobby. Maar toch is het leuk om te zien dat er zoveel kijkers geïnteresseerd zijn in mijn verhaal!
 • Minstens 3x per week een artikel online zetten
  Ik geloof dat ik dit ook behaald heb! Eigenlijk staat er standaard elke maandag, woensdag en vrijdag een artikel online. Soms een artikeltje extra in het weekend of iets dergelijks. Ik had natuurlijk ook enorm veel om over te schrijven in 2016: alles rondom mijn zwangerschap!
 • Persoonlijke artikelen blijven schrijven
  Ik denk dat dit toch wel de grootste reden is dat mensen mijn blog lezen… De persoonlijke artikelen doen ’t hartstikke goed! Het is soms wat spannend om mijn persoonlijke verhaal te delen met ‘jan en alleman’, maar ik weet dat er dames zijn die het erg prettig vinden om te lezen dat ze niet de enige zijn of er juist iets van opsteken.
 • Vooruit schrijven
  Dit heb ik wel veel gedaan en dat geeft me enorm veel rust! De laatste tijd gaat dit iets minder goed, want ik moet maar net de tijd vrij hebben om een blogje te tikken. Vaak kan ik niet meerdere blogjes maken, omdat Kyra dan al weer wakker is o.i.d. Ik moet er nog een beetje een modus in vinden.
 • Mijzelf bekend maken op Mamakraamt.nl!
  Jeetje, wat vond ik dat spannend! Toen eenmaal mijn zwangerschap bekend was bij vrienden en familie, heb ik mezelf bekend gemaakt op mijn blog. Hoppa, met mijn smoelleke op internet. Het is nog steeds iets wat ik wel spannend vind deze tijd (want ‘iedereen’ kan je zien), maar toch heeft het ook veel voordelen gebracht. Bezoekers vinden het prettiger om Mamakraamt te lezen nu dat ze weten wie ‘erachter’ zit en het contact is persoonlijker geworden.
 • Een samenwerking aangaan
  Ik heb er een aantal zelfs moeten afwijzen omdat ik ’t niets vond voor Mamakraamt. Ik heb wel wat samenwerkingen gedaan en dat vond ik zeker leuk en interessant. Ik hoop in 2017 nog wat toffe samenwerkingen te mogen doen.
 • Facebook snappen
  Vele van jullie zullen me vreemd vinden, maar ik heb geen persoonlijke Facebook. Ik maakte een Facebook aan voor Mamakraamt, omdat ik dacht dat dit me veel zou brengen. Echter heb ik ’t nog steeds niet echt door hoe ik meer bereik kan krijgen. Ik doe er dus nog steeds niet echt veel mee.
 • Vaker foto’s plaatsen op Instagram
  Nou, dat is wel gelukt! Bijna dagelijks plaats ik een persoonlijk kiekje van mij en/of Kyra op Instagram. Hierboven zie je de foto’s die het meest geliked zijn in 2016:). Ook vind ik de ‘Insta-verhalen’ wel een leuk extraatje, dus daarop plaats ik ook zo nu en dan wat foto’s of filmpjes. Wil je dus meer van mij en/of Kyra zien, je kan me hier volgen.

  Dat waren de doelen van 2016! Ik heb eigenlijk niet echt nagedacht over doelen voor 2017. Ik zie wel wat ’t jaar brengt voor Mamakraamt. Ik vind het persoonlijke contact met mijn bezoekers en andere bloggers super gezellig en ik hoop dat ik dat in 2017 nog steeds zal hebben. Verder hoop ik nog steeds lekker drie artikelen per week te kunnen schrijven over Kyra, het moederschap en alles wat ik zoal mee maak zonder, dat het voelt als een blogverplichting.Misschien vind je het leuk om de 5 best gelezen artikelen van 2016 nog even terug te zien? Ik zet ze hieronder op een rijtje!

  1. Mijn bevallingsverhaal
  2. Ontzwangeren?!
  3. Mijn eerste zwangerschapsupdate
  4. De zwangerschapsbekendmaking
  5. Daar is ze dan, Kyra!


  Nou, dat was de terugblik op 2016. Het was een mooi jaar, maar ik ben ook ontzettend benieuwd wat 2017 ons gaat brengen. Ik wens jullie allen een hele goede jaarwisseling toe en al het goeds voor 2017!

  Liefs,

  Leonie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.