Terugblik op onze vakantie

 


We zijn al weer een tijdje terug in Nederland, maar we kijken met veel plezier terug op onze vakantie. Vandaag een verslag over onze dagen in Turkije!


Resort
Ik schreef al eerder een stukje over het resort en wat we bedachten daar te gaan doen. Nou, daar heb ik niet over gelogen. Het resort was mega groot, met meerdere zwembaden, restaurants/bars een dierentuin en speeltuinen.
We hebben dus eigenlijk niet meer gedaan dan dat, haha.

Eten/drinken
De keuze was reuze. Eigenlijk zo enorm dat we soms niet wisten wat we moesten kiezen. Voor Kyra was er gelukkig ook gewoon gekookte groente (broccoli, wortels, bloemkool, etc), maar we hadden voor om de dag ook wel een potje Olvarit mee om te zorgen dat ze genoeg binnen kreeg. Dit was geen overbodige luxe, want Kyra zat daar nogal in een niet-willen-eten-fase. Bijna alles spuugde ze uit en gaf ze aan: “dat vind Kyra niet zo lekker”. Erg jammer, want er was genoeg keuze. Maar wellicht kwam het ook gewoon door het weer/andere omgeving/etc.
In de avond hebben mijn vriend en ik genoten van de verschillende drankjes die ze schonken aan de bar tijdens een spelletje Skip-Bo. šŸ™‚

Zwembad
Het zwembad was werkelijk fantastisch. Hoe langer we er waren, hoe leuker Kyra het begon te vinden en hoe meer ‘los’ ze kwam. In het begin vond ze de glijbanen en de spetters/fonteinen/geluiden nog wat spannend, maar op een gegeven moment wilde ze van de een naar de ander. Zo leuk om haar te zien genieten. Het is nog geen hoog seizoen, dus het was bij lange na niet druk, waardoor we echt alle ruimte zo wat voor ons zelf hadden.
Naast het grote kinderbad hadden ze nog meerdere andere zwembaden waar we lekker hebben gezwommen. Kyra ook, met haar zwembandjes om, maar ook in haar flamingo. Daar was ze op slag verliefd op.
Wat ze ook leuk vond, is naar ons kijken toen wij van de glijbaan gingen. Er was namelijk ook een ‘waterparkje’ met grote glijbanen voor de “grote kinderen” ;).

Het ritme
Kyra ligt hier thuis vaak al rond 18:30 op bed. Daar konden we vanaf die tijd pas eten, dus het ritme moest nogal worden aangepast. Ook vond Kyra het “dansen met andere kindjes” (zoals ze zelf noemt) erg leuk en dit was pas om 20:30. Dit heeft ze dan ook niet veel gedaan, omdat dit wel echt te laat voor haar was. We hebben haar geprobeerd twee slaapjes te laten doen overdag. Maar dit ging er echt niet in en zorgde eigenlijk alleen maar voor een negatieve sfeer (ze ging gewoon niet slapen). Hierdoor besloten het Nederlandse ritme zo goed als mogelijk aan te houden, en dat ging goed.

Tips?
Er is me via Instagram al het een en ander gevraagd om tips te delen rondom de vakantie. Bij deze deel ik wat wij hebben gedaan en prettig vonden:
– Buggy mee, voor het vliegveld en korte afstanden op het park
– Waterschoentjes; niet alleen tegen het uitglijden bij het zwembad maar ook bescherming tegen die hete tegels!
– Zwembandjes; Kyra kan al best goed ‘los’ zwemmen en heeft dat echt heerlijk gevonden daar.
– Flamingo/Unicorn/o.i.d. kopen in Nederland. Wij hebben onze Flamingo uiteindelijk op een marktje in Turkije gekocht. Maar daar op het park waren deze dingen niet te betalen!
– Olvarit; altijd handig als het eten wat minder bevalt.
– Uv kleding!
– Neem een tas mee met speelgoed die je kindje nog niet heeft gezien. Dit zorgt voor meer plezier en verrassing wat erg handig is in het vliegtuig;).
– Neem zwemluiers mee. Ook deze zijn in het buitenland veel duurder.

We kijken echt terug op een fantastische vakantie. Helaas is ’t alweer voorbij.

Liefs,

Leonie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.