Zwangerschapsupdate 2.2; Week 13 t/m 18

Bijna 17 weken zwanger

Joehoe, daar ben ik weer! Opnieuw met een update van de afgelopen weken… Lees je mee?


Week 13
Deze week ging als een speer voorbij; ik had leuke dagen weg gepland. Een uitje met een vriendin, een uitje met het werk en vrijdag op zaterdag logeren in Zeeland bij een andere vriendin!
Daar maakte iemand ook foto’s van ons, maar ook van mij en Kyra, Kyra met de echo foto’s en ik en mijn babybuik(je).
Die foto met Kyra gebruikte ik dan ook om het op Instagram te vertellen aan mijn trouwe volgers en ik kreeg onwijs veel lieve reacties!
12 mei was het ook moederdag; dus nu wel weer extra speciaal met een baby’tje in de buik.
Week 14
Ik gaf vorige update al aan dat ik het idee had dat ik de baby al kon voelen, door grappige plopjes onderin mijn buik. Dit gevoel had ik al een tijdje even niet gevoeld waardoor ik weer onzeker werd. Ik weet dat ik het nog niet ‘hoef’ te voelen, maar toch kwam er angst bij kijken en belde ik uiteindelijk, na piekeren toch de verloskundige op. Ik mocht die dag nog langskomen om naar het hartje te luisteren. Nou dit ging niet zo gemakkelijk, want voor mijn gevoel lag ik daar zeker 10 minuten en nog had ze het niet gevonden. Ik kreeg al tranen in mijn ogen, zij bleef positief maar ging toch even haar collega halen.
Ook die kon niks geen hartslag vinden. Ik was aan het huilen, angst voor dat het niet goed zou zijn. Het echo apparaat werd erbij gehaald en daar lag de baby; vrolijk te zwaaien en te wiebelen…! Pfff, wat een opluchting. Mijn placenta ligt gedeeltelijk voor bij mijn buik, waardoor baby een beetje was verstopt..
Volgende week hebben we onze geslachtsbepalende echo gepland. Als we Kyra vragen wat zij denkt wat het wordt zegt ze: “een meisje”. Ik ben benieuwd of ze gelijk heeft!
Week 15
Whoop; de week van de pretecho. We keken er zo naar uit en toen was het moment ineens daar. We waren naar dezelfde gegaan als bij Kyra (toen had hij het ook goed) en ondanks dat het geslacht me niet uitmaakte, was ik toch best zenuwachtig. Eerst ging hij kijken naar de gezondheid, wat er goed uit zag.. en toen hij vervolgens beneden aankwam zei hij weer: “ik zie daar twee streepjes” en dat zijn dus de schaamlipjes.
Kyra krijgt een zusje! En ze had dus gelijk.. Zo bijzonder! Twee meiden in ons gezin!
Week 16
Deze week heb ik me aangemeld voor bekkenfysio, i.v.m lage rugklachten. Ik kan volgende week terecht en ik ben benieuwd!
Week 17
Ik voel de baby wat regelmatiger bewegen, vooral in de avond als ik op bed lig. Zo gezellig en fijn om te voelen! Ook had ik mijn eerste afspraak bij de bekkenfysio. Ze gaf aan dat mijn rugklachten echt typische zwangerschapspijntjes zijn. Het is een rugspier wat pijn doet, dat komt door overbelasting. Ik mag dus niet te veel meer tillen en bukken en moet regelmatig(er) gaan liggen omdat dat de rug ontlast.
Ze heeft mijn onderrug gemasseerd, waarbij ze precies de pijnlijke plek te pakken had. Volgende week moet ik weer terug komen.
Week 18
Wow, wat gaat de tijd snel! Ik zit al bijna op de helft. Ze beweegt al weer wat meer en dat vind ik zo bijzonder. De rugklachten gaan iets beter, maar toch is het echt per dag verschillend. Met Pinksteren kon ik in de avond bijna niet lopen van de pijn… Na een nacht slapen was het weer weggetrokken..
Ik en mijn vriend waren in week 18 al weer 12,5 jaar samen. En ik werd mega verrast, want ik werd ten huwelijk gevraagd. Wat een hoop hoogtepunten in jaar ‘2019’, nu al!

Dat is het voor nu! Tot de volgende update, hoop ik;).

Liefs,

Leonie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.