Zwangerschapsupdate 2.4; week 24 t/m 28

28 weken zwanger

Het derde trimester is inmiddels aangebroken.. Ik kan niet anders zeggen dat deze zwangerschapsweken echt voorbij vliegen. Vandaag klets ik je bij over de afgelopen weken. Lees je mee?

Week 24
Deze week was het enorm heet in Nederland, waardoor ik de 40 Graden op een of andere manier moest overleven. We hebben een bad in de tuin opgezet en ook zijn we veel binnen gebleven als ’t echt te heet was om buiten te blijven. In de avond waren mijn voeten zo heet dat ik deze in een emmertje met koud water heb gedaan, bij de tv. Haha.
Ik voel de baby goed trappelen, dus weet dat het gewoon nog goed gaat daar binnen.

Week 25
De week dat we Kyra’s 3e verjaardag gingen vieren. Op haar verjaardag gingen we naar Irrland; een mega groot speelterrein met echt van alles te doen. De glijbanen en het klimmen heb ik wel even overgeslagen, haha. Maar we hebben enorm met t gezinnetje genoten.
Het weekend gaven we dan haar feestje: Young Wild & Three. Ik bakte weer zelf de taarten, het huis werd versierd en we hebben wel 3x met alle vrienden en familie gezongen.
Kyra heeft enorm genoten en wij ook.

Week 26
Ik merk wel echt dat het zwaarder wordt. Mijn buik groeit goed en dat betekent dat het omrollen in bed, uit bed of bank stappen, etc. er niet makkelijker op wordt! Het gaat niet meer vanzelf.. ik voel me nu al een omgedraaide schildpad af en toe, haha.
Verder mag ik echt niet klagen, al lijkt de vermoeidheid wel wat meer terug te komen. De dagen met een lieve, maar drukke peuter maken het natuurlijk ook wel echt even anders dan bij de eerste zwangerschap..

Week 27
Deze week begon ik voor het eerst met Zwangerschapsyoga; ik wist niet goed wat ik moest verwachten, maar het was wel fijn! Dit ga ik zeker blijven doen (als ik niet hoef te werken).
Wat wel echt opvalt zijn de kuitkrampen in de nacht… soms schiet het er echt in en dat doet me pijn! Wow.
M’n partner helpt me dan even te stretchen en dan is het ook weer klaar.. Maar wel echt pijnlijk.
De bewegingen in de buik worden echt een stukje heviger.. Soms zo heftig dat ik anders moet gaan liggen, want het lijkt dan wel of ze protesteert. Stukjes voet o.i.d. komen vaak uit mijn rechterzij, hihi.

Week 28
Begon erg leuk; want wij kregen een extra groei echo! Ons meisje groeit gewoon gemiddeld, niet te groot, niet te klein. Zo leuk om alles weer even gezien te hebben..
Verder sluit ik deze week ook de fysiotherapie af, omdat het gewoon goed gaat met mijn rug (tenzij ik teveel doe). Mocht ik toch weer klachten krijgen, dan mag ik natuurlijk weer contact opnemen.

Zo, dat waren afgelopen weken al weer.. De volgende update zal tot en met week 33 zijn.

Liefs,

Leonie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.