Zwangerschapsupdate 2.5; week 29 t/m 33

Mama.bakt

Leuk dat je weer komt lezen hoe mijn afgelopen zwangerschapsweken zijn geweest. Vandaag klets ik je bij over een ‘minder leven consult’, de kinkhoestvaccinatie, onze nieuwe auto en een iet wat afwijkende groei echo.


Week 29

Begon niet zo leuk. Ik had de dag ervoor al wat minder leven dan anders gevoeld en een dag later toch maar contact opgenomen met de Verloskundige. Ik kon in de middag terecht, het hartje klonk mooi, maar ze stuurde me toch voor de zekerheid naar het ziekenhuis voor een ‘minder leven consult’.
Ik kon meteen doorrijden (al moest ik wel wat regelen op het werk, want daar kon ik niet meer op tijd aanwezig zijn) en eenmaal aangekomen mocht ik al snel aan de CTG. Hier heb ik een uur aan gezeten, daarna nog een echo gehad en eigenlijk was alles goed. Tijdens de CTG voelde ik haar ook weer goed; dus dat was zeer prettig.
Ook daarna heb ik haar weer kunnen voelen, wat dan wel een enorme geruststelling is.
Ik besloot een Bednest te bestellen! Deze is zo mooi en praktisch, zeker met het geven van borstvoeding (en dat wil ik weer graag gaan doen).

Week 30
Ik had deze week een bezoekje aan de Verloskundige. Alles zag er goed uit, baby leek al naar beneden te liggen, maar nog niet vast.
Ook volgde ik mijn 3e Zwangerschapsyoga-les en kon ik naar de GGD voor de Kinkhoestvaccinatie. Hier heb ik nog 4 dagen lang pijn in m’n arm van gehad, haha. Waardoor ik dus alleen nog maar op mijn linkerzij kon slapen.
En oh, bijna vergeten! We kochten een heuse familie auto! Een fijne station auto met een enorme kofferbak. Dit zou wel even wennen zijn met parkeren (maak me er nu al druk om), maar wel fijn dat alles en iedereen gemakkelijk mee kan straks.

Week 31
Tjee, wat kan ze druk zijn in mijn buik joh. Ik weet gewoon niet meer zo goed hoe Kyra in mijn buik was, maar deze dame trappelt er vaak flink op los. Ook in de nacht;), maar gelukkig val ik dan vaak wel weer met m’n hand op mijn buik in slaap…
Deze week konden we onze nieuwe auto ophalen en mijn kleine C1-tje achterlaten.. Tje, toch wel even een momentje hoor. Maar het is goed en fijn!

Week 32
Deze week hadden we weer een groeiecho (i.v.m. medicatiegebruik), zodat ze metingen konden vergelijken met de echo van 28 weken. Ze was ineens afgebogen qua groei t.o.v. vorige metingen. Dat was wel even schrikken, maar de metingen an zich waren niet afwijkend of iets dergelijks… Toch over 4 weken weer terug om te kijken of ze wel doorgroeit op die lijn en anders horen we hoe en wat verder.
Ook had ik de placentalocalisatie. Dit omdat met 20 weken bleek dat mijn placenta voor de ‘uitgang’ lag en dit dus zou betekenen dat ik geen natuurlijke bevalling kan doen. Gelukkig was de placenta mooi mee gegroeid en lag de uitgang weer helemaal vrij :).
De zwangerschapsshoot stond ook gepland en dus gingen we naar de hei voor mooie foto’s tijdens het ‘gouden uur’. Helaas hebben we de foto’s nog niet ontvangen, maar ik weet zeker dat we er blij mee zullen zijn.

Week 33
Had ik weer een afspraak bij de Verloskundige waar we onze echo bespraken. Zij maakt zich geen zorgen over de resultaten vanuit het echo-centrum, dus dat is iets wat ik dan ook maar minder moet gaan doen.
Verder was mijn bloeddruk en het hartslagje van de baby weer hartstikke mooi.
Ik besloot nog even een bruidstaart te bakken met mijn 33 weken zwanger-buik. Maar gelukkig verliep dat eigenlijk best goed – met wat hulp van partner, en was ik hartstikke tevreden met het eindresultaat.

Zo. Dit was de update weer! Volgende keer kan je lezen hoe de echo met 36 weken was!

Liefs,

Leonie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.