Mamakraamt: Het leed wat “nachtplassen” heet!

Elke keer rond een uur of 02:00/03:00 uit bed stappen, zorgen dat je je scheen of niet stoot tegen de tv kast en in een ijskoude badkamer (raampje staat vaak open) zitten om je behoefte te doen is nou niet een heel fijn scenario. Toch heb ik dat de afgelopen weken bijna elke nacht meegemaakt..

Nachtplassen

Nog nooit, behalve toen ik nog jong was en wakker werd van bedplassen, moest ik in de nacht naar de wc.
Ik had begrepen dat als je hoog zwanger bent, je dan regelmatiger naar de wc moet omdat je baby dan tegen je blaas aan ligt….Niet dat het al zo vroeg kon voorkomen.

Nog voor dat ik wist dat ik zwanger was, moest ik ineens een aantal nachten achter elkaar naar de wc. Natuurlijk kan je 1 of 2 nachten moeten plassen, toevallig, (al is dat bij mij al vreemd omdat ik dat nooit hoef) maar dit was zeker al een week aan de gang.
Omdat ik me nog niet teveel wilde focussen op een eventuele zwangerschap, dacht ik dat het gewoon lag aan de hoeveelheid Ice Tea die ik die avonden had gedronken (dat vind ik zoooo lekker).

Het focussen op een eventuele zwangerschap kwam pas echt zodra de tijd van menstrueren kwam aandringen. Je wil niet weten wat ik allemaal heb gegoogeld in die periode; alles wat ik maar voelde zocht ik op, met het woordje “zwanger”  erachter natuurlijk.
Toen kwam toch ook het moment dat ik nieuwsgierig was naar het vaker plassen. Ik tikte het weer in op mijn grote vriend Google en jahoor, deze site gaf mij het verlossende woord: “vaak plassen één van de eerste zwangerschapssymptomen. Voor vrouwen die nog niet weten dat ze zwanger zijn, is dit daarom vaak een teken om één van de vele plassen te gebruiken voor een zwangerschapstest.
Door de combinatie van met vlagen misselijk, nachtplassen en zooooo ontzettend moe zijn, bedacht ik me dat het misschien wel eens raak zou kunnen zijn. Toch wilde ik hier niet teveel vanuit gaan, want ja. De afgelopen maanden dacht ik dit ook steeds en toen werd ik ook gewoon ongesteld (klik op de updatetag om terug te lezen hoe ik die keren beleefd heb).

Ik vervolgde daarom met spanning de dagen en wachtte af totdat ik een test kon doen. Hoe dat afliep heb je in de vorige update al kunnen lezen.
Voor nu denk ik dat het alleen maar meer gaat worden…Het is maar goed dat ik vaak redelijk snel weer in slaap val..

Hadden jullie het nachtplassen ook als vroeg zwangerschapssymptoom?

Liefs,

Leonie

One thought on “Mamakraamt: Het leed wat “nachtplassen” heet!

  1. Ik pies me een ongeluk, haha. Elke nacht minstens twee keer er uit om te plassen en als dan uiteindelijk de wekker gaat moet ik weer héél nodig. Gék word ik er van en het wordt alleen nog maar erger, haha. Ik ben nog maar 12 weken zwanger, dus er staat me nog wat te wachten 🙂
    Marije onlangs geplaatst…HorrormonenMy Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.