Mamashowt: Project Babykamer #1

Babykamers, ik ben er nu gek op! Ik kan heel lang lekker rondsnuffelen en inspiratie op doen. Voor ons gaat het ook beginnen, het werken aan de babykamer en ik neem daarom jullie graag mee in alle ontwikkelingen.

Project Babykamer

Zo ziet het kamertje er nu uit; al helemaal leeg gehaald (op een lampje na). De heuse ‘Before Foto’! Rechts is nog een wat dieper stukje waar de kledingkast precies in kan! Dit werd alleen lastig om op de foto te zetten.
Toen we ons huis kochten (2,5 jaar geleden), bedachten we al dat dit de eventuele babykamer zou worden. Gewoon een leuk klein kamertje en voldoende ruimte voor de meubeltjes. Verder hebben we er niet meer echt naar om gekeken en gebruikte we de kamer als soort van opslag + washok.
Er stond een Klippanbank in, wasmanden en een ladekast met allemaal troepjes. Toen ik eenmaal zwanger bleek, wilde ik zo snel mogelijk dat die kamer leeg zou gehaald worden, zodat we al een beetje konden beginnen met de eerste dingetjes. Want ja: dat is toch super leuk!?

Toen we besloten om wat inspiratie op te doen bij de Babydump + Babypark voor babykamertjes, moesten we eerst de muren en dergelijke op meten. Want je moet natuurlijk wel weten wat je wel en niet kwijt kan.

Toen kwamen we er achter dat we zaten met een probleem(pje). De verwarmingsbuizen!

Wie gaat daar nou een commode of ledikantje tegenaan zetten? Ik niet!
Ik was al bang dat dit niet verholpen kon worden en we dus echt een andere indeling of de andere kamer in ons huis gebruikt moest worden als babykamer….
Gelukkig hadden we een afspraak staan met mijn neef, die een eigen klusbedrijf heeft, om naar onze ketel te kijken. Deze moet echt eens vervangen worden (hij is oud! En we hebben een piesstraaltje bij ons onder de douche). Toen hij langskwam hebben we meteen het probleem van de verwarmingsbuizen besproken. Tot mijn opluchting was er geen probleem, want als hij toch de ketel zou vervangen, dan kon hij ook wel even die buizen verleggen naar de zijkant van het kamertje.

Yay! Ik blij, mijn vriend blij, Ukkie blij!

Als het goed is beginnen ze volgende week met het ophangen van de nieuwe ketel + het verleggen van de buizen.
Zodra die verlegd zijn, kunnen we aan de slag met het witten (door een kleine lekkage achterin het kamertje) en eventueel een muurtje verven…!

Heb jij nog leuke tips qua kleurtjes/muurstickers/inspiratie? Laat het me weten in de reacties!!

Liefs,

Leonie

8 thoughts on “Mamashowt: Project Babykamer #1

 1. Ohhh het kamertje vond ik zo leuk om te doen toen ik zwanger was! Ik heb uren op pinterest gezocht om inspiratie op te doen haha en mijn vriend maar klussen! Nog steeds ben ik heel erg blij met het eindresultaat. Ik ben benieuwd naar hoe jullie babykamer word!
  Angela onlangs geplaatst…Mijn everyday make upMy Profile

  1. Haha Pinterest is ook nu mijn goede vriend. Heerlijk om daar inspiratie op te doen!
   Ik kan niet wachten om het kamertje te gaan aankleden:)

 2. Wij hebben zon boom bij xenos gehaald en vier beestjes. Boom in de themakleur van kamer (mintgroen) en twee roze en twee blauw beestjes gelakt. Dat op behang (grijs wit gestreept) geplakt. Rest vooral zo in grijs en wit gehouden. Dus boom is eyecatcher

 3. Ik vind het ook heel leuk om bezig te zijn in de babykamer. Wij hebben inmiddels de commode (een grote HEMNES kast van IKEA), het ledikantje en de kledingkast al binnen, de rest moet nog. We gaan pas nadenken over de kleuren als we het geslacht van ons kindje weten. Tot die tijd lijk ik ook wel helemaal blanco haha. Stom is dat!

  1. Ja, jullie zijn toch al weer wat verder dan ons! Leuk hoor! Ik wil zo graag beginnen, maar zoals je leest moet eerst het ene gefixt worden! Wij weten t geslacht al wel, dus ik heb ideeën genoeg, haha!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.