Ons ritme


Inmiddels is Kyra bijna 5 maanden oud en vind ik het wel eens tijd om ons ritme met jullie te delen! Benieuwd hoe onze dag er ongeveer uit ziet? Lees dan verder!

De tijden zijn natuurlijk niet elke dag precies hetzelfde, maar gemiddeld gezien komen we hierop uit!

08:00 – Wakker!
Rond deze tijd hoor ik smak-geluiden en wat gebrabbel. Kyra is wakker! Ik pak haar uit haar bedje en leg haar tussen ons in. We knuffelen uitgebreid en doen de gordijnen een beetje open. Zodra ze daglicht ziet, word ze meestal helemaal vrolijk. Haar slaapzakje gaat uit en dan kan ze lekker even bij ons in bed trappelen en rollebollen.

8:30 – Emmertjes water halen
Nadat we uitgebreid geknuffeld hebben en Kyra haar ochtendgymnastiek heeft gedaan, ga ik haar badje klaarmaken. Al vanuit de kraamweek doen we dit gewoon lekker elke ochtend; dan heb ik altijd de tijd. Kyra wacht in ons bed totdat ik (of mijn vriend) haar badje heb gevuld en schone kleertjes heb klaargelegd. Ze heeft altijd enorm veel schik dan; ‘leest’ een boekje of kletst tegen van alles en nog wat.

8:45 – Baddertijd
Ik leg Kyra op het aankleedkussen en was haar haar volledig met een washandje. Daarna gaat ze lekker in het badje. Ik zing altijd “Alle eendjes zwemmen in het water” terwijl ik al het sop van haar af was en haar heen en haar laat ‘zwemmen’.
Na een aantal minuten lekker te hebben gebadderd droog ik haar af met een grote hydrofieldoek en olie ik haar volledig in met baby-olie. Daarna kleed ik haar aan. De laatste tijd vind Kyra het niet zo leuk meer om een romper over haar hoofd heen te krijgen. Dus vanaf dat moment is het vaak drama op het aankleed kussen… totdat we bij de volgende stap aankomen:

9:15 – Vitamine D
Hoewel ze eerst totaal niet doorhad wat ’t was en wat ze er mee aan moest, vind ze dit nu helemaal geweldig. Ik hoef de lepel maar voor haar ogen te houden en ze word helemaal wild. Ik geef haar eerst zelf haar druppeltjes en daarna mag Kyra het lepeltje vasthouden die ze vervolgens zelf ook weer in haar mond stopt. Hmm, lekker!

9:20 – Voeden
Soms zijn deze stappen omgedraaid en voed ik, voordat we in het badje gaan. Dit is afhankelijk van hoelaat ze haar laatste ‘nachtvoeding’ heeft gehad.
Kyra krijgt lekker borstvoeding bij ons op bed.

9:35 – Bedtijd
Kyra is lekker schoon en heeft haar buikje vol. Dan is het tijd om weer naar bed te gaan. Ik leg haar in haar slaapzakje, speel haar muziekdoosje af en wens haar weltrusten. Meestal duurt het een paar minuten, soms met een beetje gemopper/gehuil, maar valt daarna heerlijk weg naar Dromeland.

12:30 – Uitgeslapen
De lange ochtenddut zit erop. Kyra ligt vrolijk in haar bedje te koekeloeren. Zodra ik de deur open doe krijg ik de grootste glimlach toegeworpen, heerlijk. Ik trek het slaapzakje uit en ik geef haar weer borstvoeding + een schone luier.

13:00 – Play-time
We gaan samen naar beneden, begroeten Luna (onze hond) en het spelen kan beginnen. Vaak eerst even lekker samen, met de O-ball, haar Tut of we zingen samen liedjes. Daarna gaat ze vaak nog even ‘alleen’ spelen in de box of op het kleed. Ze kan zich dan erg goed vermaken.

13:45 – Wandelen
Dan maken we vaak even een wandeling met Luna. Kyra gaat of mee in de kinderwagen of ik draag haar lekker dichtbij me in de Tula.

14:00 – Dutje
Bij thuiskomst zie ik meestal dat ze weer wat moe is (90 minuten verder) en leg ik haar weer in bed neer.
De ene keer slaapt ze maar 45 minuten, de andere keer 1,5 uur. Hoe de dag precies verder gaat is dus hier heel erg afhankelijk van.

15:00 – Boodschapje doen
Als Kyra een kort slaapje heeft gedaan, draag ik haar graag in de Tula zodat ze nog even lekker verder kan dutten bij mij. We gaan dan vaak samen even boodschappen doen bij de AH. Zo zijn we zeker een half uur op pad en valt ze vaak toch nog eventjes weg.

15:45 – Spelen/Knuffelen
Eenmaal thuis gaan we weer samen spelen en knuffelen we op de bank. Daarna gaan we samen naar boven en voed ik haar en geef ik haar een schone luier.

16:00 – Dutje
Soms is Kyra nog wat moe en kan ik haar weer in bed leggen. Ze slaapt dan weer eventjes in haar eigen bedje.

17:00 – Boekjes lezen
We settelen ons op de bank en lezen samen een boekje. Daarna is het tijd om alvast een start te maken met het eten. Kyra ‘helpt’ soms en komt er dan gezellig bijzitten in haar Stokke-stoel. Zo niet, dan ligt ze lekker te tutten in haar schommelstoel.

18:30 – Papa komt thuis!
In de namiddag/avond is Kyra altijd het langst op. Soms is ze te moe om nog wakker te blijven en heb ik haar al op bed gelegd. Papa krijgt de grootste glimlach van de dag en we gaan samen aan tafel om te eten. Na het eten neem ik haar mee naar boven (ondertussen doet papa de afwas) en voed en verschoon ik haar.

19:00 –  Slapen
Ik leg haar lekker in haar bedje, geef haar een flinke kus en vertel haar dat het weer tijd is om naar Dromeland te gaan. Meestal is Kyra binnen een paar minuten al vertrokken.

22:30 – Voeding
Rond de tijd dat wij naar bed gaan, is Kyra meestal al smak-geluidjes aan het maken. Ik leg haar weer aan, geef haar een ‘droomvoeding’ en doe haar nachtluiertje om. Meestal leg ik haar al slapende weer terug in haar bed.

04:30 – Dreamfeed
Ik word wakker van gesmak en Kyra heeft weer honger. Kyra drinkt al slapende even lekker bij me en ik verschoon weer haar luiertje. Helaas word ze daar vaak actief van (maar luier is wel echt nodig op dat tijdstip) en lijkt dan klaar wakker. Ze probeert enorm veel contact te zoeken en zit groots te lachen. Ik probeer hier niet al te veel op in te gaan, omdat het natuurlijk hartstikke nacht is. Na het verschonen leg ik haar nog even aan en vaak dut ze dan al weer een beetje weg. Ik leg haar weer in haar bedje, maak de kamer weer volledig donker en we slapen weer verder.

Zo ziet onze dag er ongeveer uit als we een ’thuisdag’ hebben. Mochten we weggaan, dan plan ik meestal de afspraak na haar ochtenddut, zodat ze die uurtjes al lekker heeft gehad.
Wij vinden dit ritme erg prettig en ook Kyra doet ’t er erg goed op. We hebben een hele blije en tevreden baby. Hopelijk blijft dit ritme nog even voor wat het is!

Liefs,

Leonie

10 thoughts on “Ons ritme

 1. Wow wat slaapt ze veel zeg!! Onze dochter is ook vijf maanden maar slaapt overdag niet langer dan 45 minuten. Vaak is ze tussen de slaapjes 2 uur wakker.

  1. Wij leggen haar gewoon in bed als ze moe is (gaapt of in haar oogjes wrijft) en dan komen we op dit schema uit..:) Ik ben er wel blij mee! Het verschilt overigens echt per dag hoor, maar dit is een beetje gemiddeld.
   Kyra sliep eerst ook niet langer dan 45 overdag, maar na de slaaptraining (zie artikel), lukt dit wel!

   1. Snap dat het fijn is! Ik moet zeggen dat het ook zorgt voor flexibiliteit. Een strak schema past niet erg bij ons. Denk dat ze vanzelf op den duur de slaapjes aan elkaar plakt. We wachten af.

  1. Fijn he! Hangt wel van het soort kindje af, denk ik. Maar lekker op bed leggen als ze moe wordt!:)
   Ik ben ook benieuwd naar jouw ervaringen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.